PROPALA PROVOKACIJA: Hrvati pukli, nisu zaradili ni za tri cigle za Vukovar
Foto: Saša Pavlić

Čović odgovorio ljudima iz Cedevite

PROPALA PROVOKACIJA: Hrvati pukli, nisu zaradili ni za tri cigle za Vukovar

Košarka -

Vređali su naše porodice, ali Zagreb je za Crvenu zvezdu bio samo prolazna stanica na putu za Moskvu, gde ćemo igrati protiv CSKA, rekao prvi čovek kluba

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da odgovornost za kompletan ambijent u Zagrebu, koji se desio pred meč poslednjeg kola Evrolige između Cedevite i Crvene zvezde, snosi zagrebački klub.Crveno-beli su se plasirali u četvrtfinale Evrolige, gde će igrati protiv moskovskog CSKA. Mediji iz Zagreba su posle utakmice preneli da je Nebojša Čović imao verbalni duel sa čelnikom Cedevite Mladenom Veberom i da ga je pozdravio rečenicom:

- Gde si, humanitarac?Nisam tužibabaHrvatski novinari potom pišu da mu je Veber rekao da je tužibaba jer je o svemu obavestio Evroligu. Nebojša Čović o atmosferi u košarkaškom centru „Dražen Petrović“ kaže:

- Jeste! Tako sam rekao Veberu! Samo nisam čuo da mi je on bilo šta odgovorio. Najveću odgovornost za kompletan ambijent u Zagrebu snosi Cedevita. Da sam u pravu, pokazuje broj gledalaca u hali, koja prima 6.000 ljudi, a na utakmici ih je bilo jedva 1.500, zajedno sa našim navijačima i grupom radnika Cedevite koji su instruirano pevali uvredljive pesme na račun naših porodica. Da ih podsetim, u Beogradu niko nije vređao porodice Tedeskog i Vebera. Koliko im je bila glupa akcija za taj toranj u Vukovaru, neka sami zaključe. Nisu zaradili ni za tri cigle - rekao je Čović:

- Ljudi iz Evrolige su se krstili kada smo ih obavestili šta Cedevita pravi od utakmice. A onda, kada su Hrvati shvatili šta su uradili, počeli su sa svojim želatinizovanim i licemernim izjavama. Baš su se pokazali kao junaci. Koliko daleko su spremni da idu, videlo se i kada su izmislili da su se naši navijači potukli.Nebojša Čović kaže da je posle utakmice bio na konferenciji za novinare, ali da ga niko od zagrebačkih kolega ništa nije pitao.

Na parketu bilo sve korektno... Luka Babić i Majk Cirbes
Na parketu bilo sve korektno... Luka Babić i Majk Cirbes

Sasuo sve u lice

- U lice sam im rekao šta mislim o njihovoj humanitarnoj akciji. Pokušali su da menjaju teze, a kada sam im rekao šta bi oni radili da je Crvena zvezda gostovanje Cedevite u Beogradu iskoristila da prikuplja pomoć za nesrećnike koji su nastradali u akcijama „Oluja“ i „Bljesak“, ostali su bez teksta. Ćutali su i kada sam im rekao da u Srbiji nikada nije postojao koncentracioni logor za Hrvate, dok je više takvih bilo u Hrvatskoj za Srbe. Onaj najveći, Jasenovac, samo je na 100 kilometara od Zagreba. Poseta u dvorani govori koliko njihovo domaće stanovništvo podržava ideje koje nas vraćaju u istoriju.Prvi čovek crveno-belih otkriva da je imao i razgovor sa zagrebačkom policijom.- Ponašanje policije bilo je korektno. Razgovarao sam i sa tim ljudima. Rekli su mi da je glupo praviti akciju za Vukovar protiv kluba iz Srbije. Crvena zvezda nije pravila nikakvu organizaciju oko dolaska navijača, ali smo im pomogli sa bezbednošću. Nikada nisam funkcionisao na bazi prošlosti, a oni jesu iskompleksirani. Pogađa ih istina kada im se kaže u lice. Dokazali su da su frustrirani od Zvezde i Srba. Njihova politika u svim sferama je da Srbi budu krivi za sve. Ovim stavljam tačku i ne želim više polemiku sa njima. Zagreb je za Crvenu zvezdu bio samo prolazna stanica ka putu za Moskvu - zaključio je Čović.

Projektovan žrebNA FAJNAL-FORU NA KUBAN ILI BARSUSerija se igra na tri pobede, po sistemu 2-2-1. CSKA - Zvezda i Fenerbahce - Real odigraće prve dve utakmice 12. i 14. aprila, a preostalim dvema serijama dodeljeni su termini 13. i 15. april.Treći i eventualni četvrti meč Zvezda - CSKA na programu su 18. i 20. aprila, dok će svi ostali igrati 19. i 21. „Majstorice“, ako do njih dođe, zakazane su za utorak 26. april. Žreb za fajnal-for je projektovan, pa bi Crvena zvezda u slučaju trijumfa išla na boljeg iz serije Lokomotiva Kubanj - Barselona. Fajnal-for u Berlinu počinje 13. maja.

Nevažna utakmicaPORAZ KOJI NE BOLICrvena zvezda je iznenađujuće lako poražena od Cedevite rezultatom 62:83.- Pobedili su nas, ali je Crvena zvezda veliki klub koji ponekad izgubi nevažne utakmice. Bitno je da dobijamo one mečeve koji su nam važni. Verujem da će tako biti u seriji koja nam predstoji u četvrtfinalu Evrolige - poručio je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track