PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE: Radivoj Korać ubedljivo na vrhu, prate ga Partizan, Zvezda i Kraljevo
Foto: Kosarka24.rs

Beograđanke dominantne

PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE: Radivoj Korać ubedljivo na vrhu, prate ga Partizan, Zvezda i Kraljevo

Košarka -

Aktuelni šampion Srbije, ekipa Radivoja Koraća završila je kalendarsku 2016. godinu ubedljivo na prvoj poziciji u prvenstvu Srbije za košarkašice.

Beograđanke su doživele samo jedan poraz u 13 kola, pri tom su savladale gradske večite rivale Partizan i Crvenu zvezdu.

Novu 2017. godinu ekipa Partizana će dočekati na drugom mestu. Crno-bele su se posle jedne sezone boravka u drugoj ligi vratile u najelitnije takmičenje, čime ovaj rezultat dobija na značaju. Partizan je, uz deset pobeda doživeo tri poraza do sada.

Treću i četvrtu poziciju dele Kraljevo i Crvena zvezda, koji su do sada ostvarili učinak od devet pobeda i četiri poraza. Kraljevo je dva puta ove sezone savladalo crveno-bele.

Peto mesto posle 13 kola drži ekipa Vrbasa sa bodom manje u odnosu na Zvezdu i Kraljevo, i jedan je od konkurenata za četvrto mesto koje vodi u plej-of.

U sredini tabele nalaze se Vršac, Spartak iz Subotice i Šabac. U donjem delu tabele su Student iz Niša, Šumadija iz Kragujevca i Novosadska ženska košarkaška akademija.

Prvenstvo Srbije za košarkašice nastavlja se 14. januara utakmicama 14. kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track