PRVI VEČITI DERBI U SEZONI: Zvezda se pita!
Foto: Fonet

Ko će se na kraju radovati

PRVI VEČITI DERBI U SEZONI: Zvezda se pita!

Košarka -

Košarkaši crveno i crno belih igraju večeras (21.00) prvi ovosezonski derbi u okviru 8. kola ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju danas (21.00 TV Arena) Partizan u prvom ovosezonskom derbiju u 8. kolu ABA lige. Crveno-beli su veliki favorit u večarašnjem okršaju protiv velikog rivala.Trener Zvezde Dejan Radonjić ističe da njegov tim kvalitet mora da dokaže na terenu:- Možda jesmo favoriti na papiru, ali kad bismo tako gledali, onda ne bismo imali nijednu pobedu u Evroligi. Na terenu se sve zaboravlja, posebno u ovakvim mečevima, posebno protiv našeg najvećeg sportskog rivala. Potrebno je da dobro reagujemo na ono što će oni igrati, da odbrana bude čvrsta, organizovana, ali i da popravimo koncentraciju i da budemo pametniji u napadu nego u prethodnom duelu. Mora da se zna da je Partizan napravio mnogo toga u srpskoj, evropskoj, ali i svetskoj košarci!Trener Partizana Aleksandar Džikić kazao je da najveća snaga Crvene zvezde leži u tome što već godinama imaju sistem.- Zadržali su sve domaće igrače koje su hteli, uključujući i one sa reprezentativnog spiska, zadržali su trenera, i taj nukleus nastavlja da živi i radi zajedno, i to sigurno povećava ukupan timski kvalitet. Naš prvi zadatak je da se spremimo da njihovu čvrstu i upornu odbranu, sa puno kontakta i presecanja linija u napadu. Znam da će igrači obe ekipe biti motivisani i da će to biti borbena utakmica - rekao je Džikić.

ABA ligaFMP ČEKA KARPOŠParovi 8. kola: Zadar - Igokea 83:90, Budućnost - Cibona 95:79, Mega - Krka 95:96, MZT - Olimpija (sinoć), Cedevita - Mornar (sinoć). Danas: FMP - Karpoš (18.00), Crvene zvezda - Partizan (21.00).Tabela: Budućnost 8-0, Crvena zvezda 7-0, Cibona 6-2, Partizan 6-1, Igokea 4-4, Cedevita 4-3, Krka 4-3, Zadar 3-5, Mega Leks 2-6, Mornar 2-5, FMP 2-5, Olimpija 2-4, MZT 1-6, Karpoš 0-7.

Ništa od BarseloneSTEFAN JOVIĆ OSTAJE U ZVEZDIPojavila se informacija da bi plej Crvene zvezde Stefan Jović mogao da napusti klub i pojača Barselonu. Kako sada stvari stoje, male su šanse da će se to dogoditi jer, u tom slučaju, reprezentativac Srbije ne bi mogao da igra za Katalonce do 16. kola Evrolige, što umnogome otežava posao. Pored toga, niko zvanično nije kontaktirao sa čelnicima Zvezde po tom pitanju i, po svemu sudeći, Jović će i dalje nositi dres crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track