PUNI SE ZVEZDINA KASA: Čović očekuje oko 2,5 miliona evra od prodaje ulaznica
Foto: Beta

Počinje prodaja karata

PUNI SE ZVEZDINA KASA: Čović očekuje oko 2,5 miliona evra od prodaje ulaznica

Košarka -

Pretprodaja sezonskih ulaznica za utakmice košarkaškog kluba Crvena zvezda vršiće se na Malom Kalemegdanu, a počeće u ponedeljak i trajaće do 9. jula.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović rekao je da mnogi nisu verovali u projekat sezonskih ulaznica, ali da je klub prošle sezone od dnevnih i sezonskih zaradio 1.700.000 evra, što je oko trećina budžeta kluba.

"Znam koliko je bilo otpora, priča i napada, ali mislim da smo uspeli. Naš prihod za sezonu koju smo završili je oko 1.700.000 evra, od sezonskih i dnevnih karata" - istakao je Čović na konferenciji za novinare.

Čović je napomenuo da očekuje oko šest hiljada prodatih sezonskih ulaznica i da prihod predstojeće sezone bude dva i po miliona evra.

Budžet kluba trebalo bi da bude oko šest miliona. Cene će u pretprodaji biti jeftinije, a ulaznice će koštati od 15.000 do najskupljih 125.000 dinara za mesta pored terena. Sezonska ulaznica u pretprodaji za tribine koštaće 15.000, za parter 25.000, za plavu ložu 35.000, belu ložu 33.000 i ložu 45.000.

Prvih pet dana pretprodaje prvenstvo će imati vlasnici sezonskih ulaznica iz prethodnih sezona.

Od svake prodate ulaznice, Zvezda će donirati 100 dinara za Specijalnu olimpijadu Srbije. Generalni sekretar te organizacije Milena Jeremić zahvalila je Zvezdi na podršci i saradnji koja traje već tri godine.

"Veoma smo zadovoljni nastavkom saradnje, gestom kojim Zvezda pokazuje kakvu podršku imamo od ovog kluba" - rekla je Milana Jeremić.

Čović je dodao da Zvezda pokazuje određenu društvenu odgovornost i očekuje da to bude nadograđeno.

Regularna prodaja sezonskih ulaznica vršiće se od 12. septembra do 1. oktobra i ulaznice će tada biti skuplje.

Zvezda će predstojeće sezone igrati bar 15 utakmica u Evroligi, 11 u Jadranskoj ligi bez plej-ofa, kao i još najmanje sedam utakmica u srpskom prvenstvu.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da ne očekuje da će više bilo koji igrač napustiti klub, kao i da trebaju da budu svesni da im je igrama u ovoj ekipi vrednost samo veća.

"Svi koji nisu otišli, ostaju. A, ko dolazi, bićete uredno obavešteni. Ne mogu o imenima i prezimenima jer to nismo medjusobno usaglasili. Tu je faktor struke, kao i finansija, što je nadfaktor. Finansije su ograničene", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezdu su do sada napustili samo Majk Cirbes i Kvinsi Miler, koji su otišli u Makabi.

Prema rečima Čovića, Zvezda je pokazala jasan koncept i da igračima podiže vrednost.

"Zvezda je pokazala jasan koncept, da biti u ovom celom sistemu kod igrača podiže vrednost. Svako, i igrači i treneri i svi koji su u Zvezdi, treba da zahvale Zvezdi. Sve ostalo je relativna stvar. Kao što se desilo sa Kalinićem, Cirbesom, Milerom. To je jedan od faktora koji pozicionira Zvezdu kao klub, da odredjeni igrači nastupima u Zvezdi mogu da podignu svoju vrednost. Samo, Zvezda mora da vodi računa da i ona dobija odredjene benefite za to", kazao je Čović.

On je dodao da će prioritet za dovodjenje biti domaći igrači, što ne znači da klub neće angažovati i nekog stranca.

Kako je rekao, trener Dejan Radonjić je "pod ugovorom" i tu nema "šta da se doda".

"Moj savet svima koji su pod ugovorom sa Zvezdom jeste, uz razumevanje da uvek postoje druge varijante, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Zvezda ima neponovljiv ambijent, što je zasluga svih u Zvezdi, od portira do predsednika kluba", rekao je Čović.

Budžet Zvezde u predstojećoj sezoni trebalo bi da bude oko šest miliona evra, a Čović je naveo i da je klub "srećno prošao" prošle jer je sve zaokruženo "u okvirima planiranog".Zvezda je prošle sezone osvojila Jadransku ligu i srpsko prvenstvo, u Kupu je ispala u polufinalu, dok je igrala i četvrtfinale Evrolige.

Čović je naveo da crveno-beli žele trofej u Kupu Radivoja Koraća, ali da nije neuspeh to što prošle sezone nije osvojen.

"Ima objektivnih razloga, a treba da negujete i protivnike, morate malo i njima nešto da date, da bi sve bilo interesantnije. Nisam ciničan. Stefan Jović nije igrao, imali smo odredjene probleme... Ali, to su pravdanja, Zvezda je želela Kup", rekao je Čović.

On je dodao da "nije zastupnik teze" da neki klub treba da bude šampion 14 godina, "po ceni da upropasti sopstvenu košarku".

Govoreći o poseti utakmica, Čović je rekao da mu je čudna situacija u domaćem prvenstvu i istakao da je spreman da na "večitim" derbijima protiv Partizana hala bude popunjena sa po pola navijača oba kluba.

"Spremni smo na to da pola hale bude njihovo, a pola naše. Bez obzira na to kakav će ambijent biti, pesmica, raketa, transparenata... I to da dodjete da me vredjate ima cenu, pet hiljada dinara karta. To je sve posao, sve biznis. Marketing je marketing, bio beo ili crn", rekao je Čović.

Čović je kao glavni cilj u predstojećoj sezoni postavio osvajanje regionalnog takmičenja, pod uslovom da se bude igrala Jadranska liga.

"Zvezda mora da bude prvak regionalne lige, ako se ona bude igrala. U Evroligi da napravi što je moguće bolji rezultat. Naravno, zanima nas i Kup, jer smo mi klub iz Srbije", rekao je Čović i dodao ne rezultati iz prošle i pretprošle sezone ne mogu da se uporede.

Čović je kazao da su nagoveštene promene u Jadranskoj ligi i da hrvatski i slovenački savez traže da takmičenje čini 12 klubova, podeljena u dve grupe i da počne 12. aprila.

"To Crvena zvezda neće igrati, niti to podržava", istakao je prvi ćovek Zvezde i dodao da hrvatski i slovenački klubovi treba da se izbore da njihovi savezi povuku takav predlog.

Takodje, prema njegovim rečima, savezi Hrvatske i Slovenije treba da prestanu da obmanjuju javnost da Fiba nije priznala Jadransku ligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track