RADONJIĆ O VILIJAMSU: Raskinuli smo ugovor
Foto: Dado Đilas

Rešrna dilema

RADONJIĆ O VILIJAMSU: Raskinuli smo ugovor

Košarka -
Košarkaški klub Crvena zvezda je otpustio dosadašnjeg organizatora igre Markusa Vilijamsa, potvrdio je posle meča sa Zadrom trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Na pitanje navijača, koji su se posle meča našli u terenu, šta se desilo sa Vilijamsom crnogorski stručnjak je kratko rekao:

"Ništa raskinuli smo ugovor!"

Trener Crvene zvezde je na zvaničnoj konferenciji rekao je da Vilijams nije igrao protiv Zadra zbog zdravstvenih problema.

"Vilijams nije igrao zbog zdravstvenih problema, ali su zato igrali oni koji su bili spremni", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u hali Pionir.

Upitan da li je Vilijams deo ekipe, Radonjić je odgovorio:

"Ne znam, videćemo da li će biti. Rekao sam, ima zdravstvenih problema, videćemo u narednom periodu".

Radonjić je kazao da Gal Mekel neće dobiti novu priliku u Zvezdi.

"Mislim da razmišljanje kluba ide u potpuno drugom smeru", kazao je trener crveno-belih. Radonjić nije želeo da više govori o dolascima igrača pred početak Top16 faze Evrolige, pa ni o potencijalnom pojačanju Vasiliju Miciću.

"Najavili smo da ćemo se pojačati, ima još vremena do 28. decembra, kada se bude znalo, to ćemo kao i uvek objaviti", rekao je Radonjić.

O eventualnom dolasku Micića i Golubovića rekao je:

"Gde se spominje? U kuloarima? Videćemo, biće nešto, do 28. ćemo znati nešto, ništa nije zvanično, po kuloarima se priča, to je normalno, mi smo svima zanimljivi.“Amerikancu, koji nije bio u dvorani Pionir gde je Zvezda igrala meč 16. kola ABA lige sa Zadrom, je u junu istekao jednogodišnji ugovor, ali je posle prve utakmice finala plej-ofa Superlige protiv Partizana (78:64), koja je odigrana 12. juna, bio pozitivan na doping testu na marihuanu.

FIBA je iz Beča 15. jula na adresu Zvezde i Košarkaškog saveza Srbije poslala dopis u kojem je saopštila da je Vilijamsu počela suspenzija, i to šestomesečna.

On se vratio u Zvezdu i za nju zaigrao protiv Himkija u Evroligi, ali od tog 5. decembra prošlo je samo 19 dana, a uprava je rešila da ga otpusti.

Pojedini španski mediji su preneli da će Vilijamsa da zameni dosadašnji član Bajerna i bivši reprezentativac Srbije Vasilije Micić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track