RADONJIĆ UPOZORAVA: Priče o Evroligi skreću pažnju s Krke
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Trener Zvezde uoči duela sa slovenačkim klubom

RADONJIĆ UPOZORAVA: Priče o Evroligi skreću pažnju s Krke

Košarka -
Po njegovim rečima, eventualne rezultatske oscilacije moguće su zbog velikog broja putovanja i jakih utakmica, a ne zbog opuštanja ekipe posle pobeda u Evroligi

BEOGRAD - Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da dobri rezultati u Evroligi ne bi smeli da njegovim košarkašima odvuku pažnju pred nastavak sezone i utakmicu sa Krkom u Jadranskoj ligi. "Priče oko Top 16 faze Evrolige mogu da odvuku pažnju i to nam ne ide na ruku. To kvalitetna ekipa poput Krke može da iskoristi. U žestokom smo ritmu koji donosi veliko pražnjenje i potrošnju", rekao je Radonjić. Zvezda će sutra od 19.00 u hali Pionir dočekati Krku, u 8. kolu regionalnog takmičenja. "Krka je odlično počela, to je ekipa koja je odlično vođena od Aleksandra Džikića, ima mladost i potencijal, kao i iskustvo određenih igrača. Zaslužuju puno poštovanje, pokazali su da mogu da igraju protiv najboljih ekipa", kazao je Radonjić. Po njegovim rečima, eventualne rezultatske oscilacije moguće su zbog velikog broja putovanja i jakih utakmica, a ne zbog opuštanja ekipe posle pobeda u Evroligi. "Oscilacije u rezultatskom smislu su proizvod velikih putovanja i jakih utakmica, a ne prevelikih opuštanja. Potrošnja protiv timova velikog kvaliteta je ogromna, i moramo da dođemo u stanje da budemo dovoljno visoko spremni za sledeću utakmicu", naveo je Radonjić.

On je istakao da Zvezda mora da se nosi s velikim brojem putovanja, kao i odsustvom Stefana Jovića koji se povredio na susretu sa Laboral Kučom i pauziraće mesec dana.

"Igrači moraju da preuzmu veću odgovornost i da zajednički nadoknade Jovićevo odsustvo i to najbezbolnije prevaziđemo", dodao je Radonjić. Crvena zvezda je u poslednjih šest utakmica sa španskim timovima zabeležila sve pobede, a Radonjić se na tu konstataciju nadovezao: "Ne bih previše to komentarisao, dobro je što je tako". Crveno-beli će u narednom periodu imati težak raspored, pošto će igrati protiv Krke, Galatasaraja, Cedevite, Neptunasa, Partizana i Valensije. "Raspored je težak, izuzetno su kvalitetni protivnici. Pokušaćemo da odigramo kvalitetno i ostvarimo dovoljan broj pobeda da iz tog perioda izađemo na zadovoljavajući način. Nećemo da razmišljamo mnogo unapred, prioritet je da damo maksimum u svakom duelu i videćemo kako ćemo izaći iz predstojećeg perioda", rekao je Radonjić. Košarkaši Zvezde će pred susret sa Krkom izaći na parket u majicama s natpisom "Miran put" povodom 16. novembra, Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track