Savović: Tek ćemo pokazati pravi kvalitet Budućnosti
Foto: ABA Liga

ABA lige

Savović: Tek ćemo pokazati pravi kvalitet Budućnosti

Košarka -

Košarkaši Budućnosti napravili su sjajan rezultat na startu nove sezone u ABA ligi savladavši u gostima ekipu Cedevite sa 80:70.

Jedan do najzaslužnijih za trijumf Podgoričana bio je Boris Savović, koji je meč završio sa 11 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Savović kaže da su igrači Budućnosti bili spremni za pobedu u Zagrebu i da od svog tima očekuje dobre rezultate u predstojećoj sezoni.

-Ovo je velika pobeda za nas na početku sezone. Što se tiče same sezone, naša očekivanja su velika. Moguće je da smo ovom pobedom iznenadili mnoge, ali za nas u timu to nije iznenađenje jer smo napravili kvalitetnu ekipu. U predstojećem periodu ćemo pokazati kako individualno, tako i timski da možemo da igramo na visokom nivou, jer je ABA liga izuzetno kvalitetna ove godine - rekao je Savović.

Budućnost se ove sezone takmiči u Evrokupu, gde će u grupi C rivali da im budu Bajern, Mursija, Unikaha i Zenit.

-Što se tiče Evrokupa, nalazimo se u prejakoj grupi, ali samim tim to je i motivacija više za nas, za napredak igrača i samog kluba - smatra Savović. On je rekao da njegov tim već razmišlja o duelu sa Zadrom.

-Nećemo da se zadovoljimo ovom pobedom na strani. Za tri dana nas čeka utakmica sa Zadrom koji je igrao odlično u pripremnom periodu, što je i pokazao pobedom nad Lokomotivom. Nema opuštanja, moramo da igramo svih 40 minuta agresivno u odbrani i to je jedini način da pobeđujemo - zaključio je Savović.

Meč drugog kola ABA lige Budućnost – Zadar, igra se u nedelju od 19 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track