SIMONOVIĆ POSLE TRIJUMFA NAD GALATOM: Provokacije zbog jagode samo su nas motivisale
Foto: Profimedia

Junak Zvezdine pobede

SIMONOVIĆ POSLE TRIJUMFA NAD GALATOM: Provokacije zbog jagode samo su nas motivisale

Košarka -

Košarkaši Zvezde utišali su tursku publiku, koja je više slavila smrt tragično ubijenog Marka Ivkovića nego što je bodrila svoje igrače.

Pobeda u Istanbulu nad Galatasarajem (85:83) mogla bi da bude prekretnica za košarkaše Crvene zvezde, jer su na vrućem terenu pokazali da i bez skupih pojačanja mogu osvajati evroligaške bodove protiv timova s milionskim budžetima.Uslov je da makar jedan od igrača Dejana Radonjića ima svoje veče, kao što ga je u dvorani „Abdi Ipekči“ imao srpski reprezentativac Marko Simonović.Znali smo gde idemo- Znali smo gde idemo i šta možemo da očekujemo, pa smo bili spremni na svaki pokušaj igrača Galatasaraja da nam nametnu svoj stil igre. Želeli smo profesionalno da obavimo svoje zadatke na parketu i uspeli smo u tome, bez obzira na to što se pre utakmice stvarala atmosfera koja nije imala veze sa sportom - rekao je Marko Simonović.Gnusne provokacije huligana Galatasaraja i pominjanje svirepo ubijenog Marka Ivkovića nisu izostali ni ovog puta, ali njihovim igračima ništa nije pomoglo da izbegnu poraz.

Fokusirani na igru- Oni su nešto vikali, možda su nas i vređali, ništa nismo razumeli, niti smo obraćali pažnju na to. Jasno nam je bilo od početka da oni mogu samo navijati, ne mogu da izađu na teren da nas biju. Bili smo fokusirani na igru i kako da izdržimo taj njihov početni nalet. Vratili smo se u meč nakon lošeg početka. Galata je odlična ekipa, s mnogo kvalitetnih pojedinaca, ali i mi imamo igrače s poenima u rukama, samo je bilo pitanje koga će kolektiv izabrati da postigne ključne koševe.Simonović bi najradije izbegao euforiju posle prve pobede.- Nisam razmišljao o tome kome bih posvetio koševe i pobedu. Stigli smo iz Istanbula rano ujutru posle utakmice, a već danas igramo s Igokeom. Nemamo vremena za velike priče, već se moramo okrenuti narednoj utakmici - jasan je Simonović.

AmerikanacVOLTERS PRED VRATIMACrveno-beli su na dobrom putu da angažuju Amerikanca Nejta Voltersa, koji je do pre nekoliko dana bio u rosteru Denver Nagetsa. Mladi 25-godišnji plejmejker igrao je prošle sezone za Bešiktaš, za koji je beležio prosečno 11,6 poena, 4,6 skokova i 5,4 asistencije. Visok je 193 cm, igrao je za Univerzitet Južna Dakota, a posle izbora na draftu 2013. godine za Vašington igrao je za Milvoki Bakse i Nju Orleans.

Bolesni umovi ŠEROVALI SLIKE S GROBAU najavi utakmice protiv Crvene zvezde bolesni umovi iz redova navijača Galatasaraja ponovo su pokazali da u svojim gadostima nemaju meru. Ponovo su preko svog nezvaničnog portparola Alpera Akgula širili nove fotografije na kojima se vidi da su Turci ponovo dolazili na grob Marka Ivkovića, i to s jedinom željom da slave njegovu smrt kao svoj najveći podvig.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track