SRBI JURE TROFEJ: U Berlinu počinje fajnal-for Evrolige
Foto: Profimedia

Orlovi visoko lete

SRBI JURE TROFEJ: U Berlinu počinje fajnal-for Evrolige

Košarka -

Košarkaši Fenerbahčea, CSKA, Lokomotive i Kuće Laboral večeras igraju polufinalne mečeve elitnog takmičenja, a čast naše zemlje na turniru braniće Obradović, Bogdanović, Kalinić, Teodosić i Grujić

Spektakl u najavi! U Berlinu večeras startuje fajnal-for Evroilige, a čast Srbije braniće trojica igrača (Teodosić, Bogdanović, Kalinić), jedan trener (Obradović) i jedan pomoćni trener (Grujić).Prvi na teren izlaze dve ruske ekipe CSKA i Lokomotiva (18.00), dok posle igraju Fenerbahče i Kuća Laboral (21.00).Najveće šanse da osvoje Evroligu daju se Moskovljanima, koji već duži niz godina igraju na završnom turniru Evrolige, ali i istanbulskoj ekipi, predvođenoj našim asovima.Najbolji košarkaš CSKA Miloš Teodosić poslednjih godina je kritikovan da je on najodgovorniji za to što ne mogu do trofeja na fajnal-foru.- To je normalno. Počeo sam da računam na to u karijeri. U odlučujućim momentima meča kada uzmete loptu u ruke morate da napravite odluku. Ako vaš tim izgubi, mnogi će osećati da je ta odluka bila pogrešna. Za mene to nije ništa novo niti čudno - istakao je Teodosić.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović očekuje izuzetno zanimljiv turnir u Berlinu.- U Berlin su stigle najbolje ekipe i svako je došao sa istim ciljem. Mi smo dolaskom na fajnal-for napravili veliki uspeh, ali nećemo na tome da stanemo. Verujem u ovaj tim i nadam se boljem rezultatu nego prošle godine, kad smo ispali u polufinalu - izjavio je Obradović.

I ONI SU BILI PRVACI EVROPEBosna 1980.Jugoplastika 1989.Jugoplastika 1990.Jugoplastika 1991.Partizan 1992.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track