SRBI NE ODUSTAJU OD ABA LIGE: Đilas, Zvezda i Partizan još bez konačne odluke
Foto: Saša Pavlić

Neka čeka FIBA

SRBI NE ODUSTAJU OD ABA LIGE: Đilas, Zvezda i Partizan još bez konačne odluke

Košarka -
Predsednik KSS Dragan Đilas najavio da će pozvati sve koji su uključeni u proces ABA lige radi zajedničkog sastanka

Sastanak čelnika Košarkaškog saveza Srbije i predstavnika srpskih klubova učsenika ABA lige je održan danas, ali konačne odluke nema.

Jedina tema sastanka bila je pretnja FIBA da će suspendovati sve reprezentativne selekcije države čiji klubovi nastave da se takmiče u Jadranskoj ligi.

"Smatramo da treba da postoji regionalna liga. Zato smo se dogovorili da pokažemo snagu našeg Saveza i pozovemo sve koji su uključeni u proces ABA lige radi zajedničkog sastanka. Moramo da uradimo ono što FIBA traži od nas mesecima, a to je da sve usaglasimo sa statutom krovne međunarodne organizacije. Treba da napravimo ligu koja će biti priznata", izjavio je predsednik KSS Dragan Đilas posle sastanka.

Crvena zvezda se još ranije izjasnila da ne priznaje ovakvu ABA ligu, dok je predsednik Partizana Predrag Danilović posle današnjeg sastanka najavio da crno-beli neće imati stav do 18. juna, kada će zasedati Izvršni komitet FIBA.

"Naši klubovi su saglasni, i oni koji su potpisali da žele da igraju ABA ligu, i Zvezda koja ne želi, da neće biti sankcionisana reprezentacija, jer je ona veći interes od klubova. Na Savezu je da omogući klubovima da mogu da učestvuju u Evroligi i Evrokupu, koji su jako važni za njihovo postojanje", zaključio je Dragan Đilas.

Dakle, uprkos najavama, srpski klubovi nisu odustali od ABA lige.

Mega Leks i Metalac su još ranije najavili da će ispoštovati odluku oko koje se dogovore Crvena zvezda i Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track