SRBI ODLUČUJU PRVAKA EVROPE: Teodosić i Bogdanović zaratili pred finale
Foto: Profimedia

Finale u košarci

SRBI ODLUČUJU PRVAKA EVROPE: Teodosić i Bogdanović zaratili pred finale

Košarka -

Bogdanović ističe da će Teo biti njegov najveći neprijatelj na današnjoj utakmici, dok plej najavljuje da je došlo vreme da prvi put osvoji Evroligu

Željko Obradović, Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović na jednoj, a Miloš Teodosić na drugoj strani. Dva najbolja kluba u Evropi CSKA i Fenerbahče večeras odlučuju ko će biti prvak Evrope (Sport klub, 20 časova).Da li je konačno došlo vreme da Miloš Teodosić, jedan od najboljih evropskih košarkaša, podigne pehar namenjen osvajaču Evrolige? Odgovor na ovo pitanje biće poznat večeras po završetku meča za titulu.Rusi imaju plan- Glupo bi bilo da nismo ništa naučili posle svih tih poraza na završnim turnirima. Pravi smo tim i idemo u finale da pobedimo - ne ostavlja dilemu Teodosić.CSKA ima plan za finalni meč.- Koncentrisano u odbrani, a napad će doći sam od sebe - kaže plej srpske reprezentacije.Bogdan Bogdanović biće adut Fenera, koji juri prvu titulu prvaka Evrope u istoriji.- Zaslužili smo finale. Igrali smo najbolju košarku cele sezone i stvarno bi bila šteta da smo ispali u polufinalu - uz osmeh priča junak pobede protiv Laboral Kuće.Odlični srpski reprezentativci udariće jedan na drugoga.- Pre pola godine baš smo Teo i ja pričali kako bi bilo super da igramo u finalu. Eto, ostvarila nam se želja, ali danas ćemo biti najveći neprijatelji - jasan je Bogdan Bogdanović.Bilo je zanimljivo i čuti da li je možda pala neka opklada sa saigračem iz reprezentacije ko će osvojiti titulu prvaka Evrope.Možda padne i opklada- Nije još. Ako se vidimo u hotelu, mogli bismo da razgovaramo i na tu temu (smeh). Ipak, potrebno je da znamo da li je legalno kladiti se na utakmicu u kojoj i sami učestvujemo.Kad je reč o učinku u polufinalnim mečevima, Bogdanović je sa 18 poena (od toga čak devet u produžetku) bio najzaslužniji za pobedu nad Laboral Kućom. Teodosić nije imao prepoznatljiv poenterski učinak u utakmici protiv Lokomotive.

Sledi BarsaJUNIORI ZVEZDE U FINALU EVROLIGECrvena zvezda plasirala se u treće uzastopno finale juniorske Evrolige posle pobede nad Realom 79:69 (20:24, 18:19, 20:13, 21:13). Zvezdi je bila potreba pobeda Albe nad Lijetuvosom (94:86).U pobedi srpskog kluba nad španskim gigantom Simanić je postigao 19, Radanov 14, a Radović i Uskoković po 12 poena. S druge strane, Dino Radončić je ubacio 16 poena. U današnjem finalu rival Crvene zvezde biće Barselona (12.00).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track