SRBIN VRATIO PRIZNANJE U EVROPU: Teo, majstore, pa ti si Bog!
Foto: Profimedia

Srbin vratio priznanje u Evropu

SRBIN VRATIO PRIZNANJE U EVROPU: Teo, majstore, pa ti si Bog!

Košarka -

Prvi put posle 16 godina prestižna nagrada Euroskar za najboljeg košarkaša dodeljena igraču koji ne nastupa u čuvenoj američkoj ligi.

NBA ligo, bar jednu godinu skloni se u stranu! - ovako je italijanska Gazeta delo sport opisala izbor Miloša Teodosića za najboljeg košarkaša Evrope i činjenicu da prvi put posle 16 godina priznanje ne dobija igrač iz NBA.

Euroskar tako ide u ruke plejmejkera reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA, a kada se zna da su glasali treneri, igrač i novinari iz 33 zemlje sveta, onda se s pravom Teov izbor proglašava istorijskim. Treba samo pogledati ko je dobijao Euroskar prethodnih godina - Peđa Stojaković, Dirk Novicki, Toni Parker, Pau Gasol, Andrej Kirilenko, Mark Gasol...svi oni su bili najboklji igrači Evrope, ali su nosili dresove NBA ligaša.

Prvi put posle 2000. godine i Gregora Fućke, Euroskar se vraća na Stari kontinent, a vratio ga je, kako i dolikuje, Srbin, pa još i plejmejker.

Teodosić je predvodio CSKA u osvajanju Evrolige, a Srbiju je doveo do srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Da je 2016. bila zaista Teova godina pokazali su i NBA treneri koji su ga proglasili najboljim košarkašem sveta koji ne nastupa u njihovoj ligi. Dakle, nema sumnje - Teodosić je najbolji igrač Evrope.

Gazeta ga je proglasila fenomenom kojem na kraju sezone ističe ugovor, pa postoji mogućnost da se oproba i u najjačoj ligi na svetu.

Svi osvajači Euroskara

2016 - Miloš Teodosić (CSKA)

2015 - Pau Gasol (Čikago)

2014 - Mark Gasol (Memfis)

2013 - Toni parker (San Antonio)

2012 - Andrej Kirilenko (Minesota)

2011 - Dirk Novicki (Dalas)

2010 - Pau Gasol (L.A. Lejkers)

2009 - Pau Gasol (L.A. Lejkers)

2008 - Pau Gasol (L.A. Lejkers)

2007 - Toni Parker (San Antonio)

2006 - Dirk Novicki (Dalas)

2005 - Dirk Novicki (Dalas)

2004 - Dirk Novicki (Dalas)

2003 - Dirk Novicki (Dalas)

2002 - Dirk Novicki (Dalas)

2001 - Predrag Stojaković (Sakramento)

2000 - Gregor Fućka (Fortitudo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track