SRPSKI KONZUL ZA KURIR: Atamanove reči čuo sam pored Markovog tela

Zoran Marković o ispadu trenera Galatasaraja

SRPSKI KONZUL ZA KURIR: Atamanove reči čuo sam pored Markovog tela

Košarka -
Nije smeo da kaže da su navijači teroristi. Kako čovek tada može da se oseća, kaže za Kurir Zoran Marković

U Turskoj je počela istraga o ubistvu Marka Ivkovića. Srpski zvaničnici iz Istanbula poručuju da će učiniti sve da se obavi nepristrasna istraga i da ubica bude kažnjen.- Tražimo da slučaj bude nezavisan i temeljno odrađen. Na stalnoj sam vezi s načelnikom policije. Bio je na licu mesta, reč je o visokom profesionalcu, veoma je naklonjen srpskom narodu, poznat je našim kolegama u Beogradu. Preduzeće sve, ali zaista sve, da istina izađe na videlo. Ista obećanja imam i od ovdašnjeg ministra sporta - kaže Zoran Marković, konzul Srbije u Istanbulu.UpozoreniBolno je saznanje da su turski organi reda imali informacije iz srpskog konzulata da može biti incidenata, ali nisu uložili dovoljan napor da ih spreče.- Sve su znali, i da dolaze navijači i da nemaju ulaznice. Imali su birokratski pristup, apelovali smo da odvedu navijače što dalje od dvorane kako bi se izbegli sukobi. Bio sam spreman na to da će doći do tuče navijača i do sukoba, da noć provedem po pritvorima, bolnicama s povređenima, ali ubistvo...Od ljudi iz Crvene zvezde čuli smo da su uradili ogroman posao, veoma su vam zahvalni za sve.

Mesto zločina... Plato ispred dvorane gde je ubijen Ivković
Mesto zločina... Plato ispred dvorane gde je ubijen Ivković

Nedopustive izjave- Niko ne može da ostane imun ni na čiju smrt, a posebno mladog čoveka. Sve je još teže kad se uđe u porodičnu analizu, strašno je verovatno i blaga reč za sva dešavanja. Mene je izjava trenera Galatasaraja zatekla u trenutku kad sam stajao pored mrtvog tela. Kako čovek tada može da se oseća. Nije smeo to da kaže, čak i da se ništa nije desilo, takve izjave su nedopustive - podvlači na kraju razgovora za Kurir Zoran Marković.

Naknadna pamet... Trener Galatasaraja Ergin Ataman
Naknadna pamet... Trener Galatasaraja Ergin Ataman

RAZUM POBEĐUJETurci se neprestano izvinjavajuNavijači Galatasaraja zviždali su tokom minuta ćutanja, na društvenim mrežama pozivaju na nastavak ubistava srpskih navijača. Stvara se atmosfera linča koja nikome ne ide u prilog.- Jedno zlo za sobom povlači još veće zlo. U obostranom je interesu da se sprovede brza, temeljna istraga koja će počinioca izvesti pred lice pravde. Ne mogu da prebrojim koliko mi se Turaka javilo, kako lično tako i preko ambasade, da izjavi saučešće i žaljenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track