SUMORNA REALNOST SRPSKOG KLUPSKOG SPORTA: Košarkaški klub Vojvodina istupio iz svih takmičenja!
Foto: Nebojša Mandić

Pred gašenjem

SUMORNA REALNOST SRPSKOG KLUPSKOG SPORTA: Košarkaški klub Vojvodina istupio iz svih takmičenja!

Košarka -

Košarkaški klub Vojvodina Srbijagas istupio je iz svih takmičenja, a o tom je obavestio javnost putem društvenih mreža.

Iz novosadskog kluba stiglo je obaveštenje da ovaj klub u narednoj sezoni neće nastupati u takmičenjima, kao i da prestaje da postoji.

Razlog tome je izuzetno teška finansijska situacija u kojoj se klub već duže vremena nalazi.

"Sa žaljenjem objavljujem da KK Vojvodina Srbijagas odustaje od svih takmičenja usled teške finansijske situacije, što praktično znači da klub prestaje da postoji u sportskom smislu.

KK Vojvodina Srbijagas i KK Novi Sad su ostavili dubok trag u srpskoj košarci jer su kroz ove klubove prošli brojni kvaliteni igrači i treneri, a u trenutnoj reprezentaciji koja je uspešno nastupala na Olimpijskim igrama u Riju Vojvodina Srbijagas imala je čak četiri predstavnika u vidu bivših igrača Nikole Kalinića i Nikole Jokića i trenera Miroslava Mute Nikolića i Milana Minića.

Svim bivšim igračima, trenerima i ostalim sportskim radnicima Košarkaškog kluba Vojvodina Srbijagas želim puno sreće u nastavku karijera", napisao je administrator na Facebook stranici.

O problemima funkcionisanja srpskog klupskog sporta, konkretno u vaterpolu, govorio je reprezentativac Andrija Prlainović.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track