TEŠKA PROVOKACIJA: Čović zbog Vukovara tužio Cedevitu Evroligi
Foto: Zorana Jevtić

Duel sa crveno-belima najavili kao meč „svehrvatskog jedinstva“

TEŠKA PROVOKACIJA: Čović zbog Vukovara tužio Cedevitu Evroligi

Košarka -
Ceo prihod od ulaznica za utakmicu u petak (19.00) Hrvati će donirati za obnovu čuvenog vodotornja stradalog u ratu

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović obavestio je Evroligi da je Cedevita neprimereno najavila utakmicu s beogradskim timom.Meč između Cedevite i Crvene zvezde na programu je u petak (19.00), a hrvatski mediji pišu da će to biti utakmica „svehrvatskog jedinstva“ i „inteligentan i civilizovan način da se odgovori na četnikovanje iz prvog susreta u Beogradu“.

Ceo prilog od ulaznica s utakmice biće doniran za obnovu vodotornja u Vukovaru, za koji Hrvati tvrde da je simbol njihovog otpora Srbima.

- Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasesti na njihove provokacije. O svemu smo obavestili Evroligu jer se tako nešto nikada u istoriji nije desilo otkako postoji ovo takmičenje - rekao je Nebojša Čović za Kurir i dodao:

- Žao mi je što je Cedevita to uradila, ali pošto su nam mušterije na sportskom terenu, razumemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način sigurno. Imaćemo između 500 i 1.000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već ranije obezbedili karte.

Uvršten u evroligašku utakmicu... Vodotoranj u Vukovaru
Uvršten u evroligašku utakmicu... Vodotoranj u Vukovaru

Moguće provokacije ne bi trebalo da poremete košarkaše Crvene zvezde, koji prema Čoviću ne osećaju nikakav strah, bez obzira na sve navedeno.- Ta utakmica u Zagrebu nema rezultatski značaj ni za nas ni za njih. Bez obzira na to kakvu nam atmosferu spremaju, mi dolazimo da igramo jednu normalnu i sportsku utakmicu. Ne ulazimo u meč s opterećenjem, osim da ih pobedimo i tako na lep način proslavimo plasman u top osam Evrolige - jasan je prvi čovek Zvezde Nebojša Čović.(A. R.)

Nema miraSMETAJU IM DRAŽA I TOLIMIRHrvatski novinari optužuju KK Crvenu zvezdu da su na prvoj utakmici Evrolige između ova dva kluba veličali „četništvo“ i to potkrepljuju time što tvrde da su Delije veličale Dražu Mihajlovića i pevale pesmu „Od Topole, pa do Ravne gore“ i širili transparente podrške preminulom generalu Zlatku Tolimiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track