SUĐENJE ZA UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Turci oslobodili šest Ivkovićevih krvnika!
Foto: Printskrin

Bez dokaza

SUĐENJE ZA UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Turci oslobodili šest Ivkovićevih krvnika!

Košarka -
tužilac odustao od gonjenja osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu „delije“, pa je Kadri Aktaš, koji je potegao nož ispred dvorane Abdi Ipekči, ostao jedini optuženi za zločin

Šestorica navijača Galatasaraja koji su osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Srbina Marka Ivkovića u Istanbulu su oslobođeni optužbi i tužilac je odustao od njihovog gonjenja!Tako je Kadri Aktaš ostao jedini optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde, koji je otputovao u najveći turski grad kako bi navijao za svoj klub na meču košarkaške Evrolige s Galatasarajem. Incident se dogodio ispred dvorane Abdi Ipekči, a Ivković je uboden nožem s leđa, za šta je optužen Aktaš.Pomenuta šestorka takođe je učestvovala u haosu ispred hale, a turski mediji navode da zbog nedostatka dokaza protiv njih neće biti nastavljen proces. Tako će Čatagaj Hiz, Jusuf Velioglu, Atakan Bodan, Gokhan Jildiz, Volkan Sari i Serhan Jicel ostati na slobodi.Tužilac Ibrahim Bajtekin je ovaj čin okarakterisao kao ubistvo bez predumišljaja i zatražio kaznu zatvora od 12 do 18 godina za Kadrija Aktaša. On je ranije priznao da je mahao nožem u samoodbrani i tako ranio Ivkovića, ali kasnije je promenio iskaz tvrdeći da nikoga nije ubio.Suđenje je pratila sestra Marka Ivkovića Bojana Janković i njen suprug, kao i konzulka Srbije u Istanbulu Sandra Vujinović.

Nema pravde za Marka... Ivkovićev grob
Nema pravde za Marka... Ivkovićev grob

Ipak ostaje u pritvoruOdbrana optuženog Kadrija Aktaša zatražila je da se on brani sa slobode i da se ročište odgodi zbog pripreme odbrane. Sud je potom odgodio ročište, ali i izrekao nastavak trajanja pritvora za optuženog Aktaša, što je tražio i tužilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track