U uređenom Čuburskom parku odigrana prijateljska košarkaška utakmica
Foto: Beograd.rs

Novi sportski tereni

U uređenom Čuburskom parku odigrana prijateljska košarkaška utakmica

Košarka -

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je nedavno uređeni Čuburski park na Vračaru gde su obnovljeni dečije i sportsko igralište, a tim povodom naši bivši košarkaši odigrali su prijateljsku utakmicu.

Kako je rečeno, radovi na uređenju parka su podrazumevali reparaciju rekvizita za igru, postavljenje gumene podloge, farbanje betonskih đubrijera i metalne zaštitne ograde, menjanje tabli i obruča na koševima, zamenu i farbanje klupa.

Osim toga, obnovljen je travnjak na mestima gde je bio oštećen, a igralište je pokriveno wi-fi signalom. Izrazivši zadovoljstvo zbog tih radova, Vesić je rekao da je time Čuburski park, koji je jedan od najlepših i najznačajnijih na Vračaru, dodatno ulepšan.

Čuburska česma, Foto: beograd.rs
Čuburska česma, Foto: beograd.rs

Događaju su prisustvovali i naši bivši košarkaši koji su odigrali prijateljsku utakmicu, a Vesić je rekao da je to dobra poruka mladima u Beogradu da se bave sportom.

"To je nešto što bi zaista trebalo da bude njihova budućnost i njihovo opredeljenje, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da napravimo što više ovakvih sportskih terena", rekao je Vesić novinarima.

On je istakao da će Grad Beograd za sledeću godinu najaviti novu akciju reafirmacije školskog takmičenja u sportu.

"Na taj način verujem da ćemo decu, prvo, usmeriti ka sportu, a drugo da će i talentovana deca dobiti mogućnost da se promovišu", dodao je Vesić.

Čuburska česma, Foto: beograd.rs
Čuburska česma, Foto: beograd.rs

Naš proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izrazio je zadovoljstvo što su se na Vračaru okupili predstavnici mnogih košarskaških klubova.

"Ako smo neprijatelji na terenu i u igri, a često i van terena u administraciji i borbi za neke sitne koristi, ovo je primer gde su svi klubovi jednom velikom ljubavlju i zajedničkim kosenzusom izašli i podržali ovu akciju", rekao je Maljković.

Osim njega, događaju su prisustvovali naši bivši košarkaši Igor Rakočević, Nebojša Ilić, Žarko Čabarkapa, Jovan Koprivica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track