Ukinuli Duletov trg u zoo-vrtu!
Foto: Saša Pavlić

ČUDNO Niko ne zna gde nestade tabla

Ukinuli Duletov trg u zoo-vrtu!

Košarka -
Sa platoa koji je Vuk Bojović 2009. godine dodelio KK Partizan i njegovom treneru zbog velikih uspeha skinuta obeležja i neće biti vraćena

Trg koji su u Beogradskom zoo-vrtu pre šest godina dobili KK Partizan i trener crno-belih Duško Vujošević više ne nosi njihova imena!Naime, legendarni direktor Vrta dobre nade, pokojni Vuk Bojović, na inicijativu doktora Boška Ðukanovića, 2009. zbog sjajnih rezultata dodelio je Partizanu i Vujoševiću jedan mali plato iznad prostora sa belim lavovima, a u blizini zebri. Tako je Vujošević na 50. rođendan dobio i svoj trg.ZaostavštinaMeđutim, karakteristične plave table na tom mestu više nema. I niko ne zna kako je nestala. Direktor zoo-vrta Gvozden Radenković kaže da je nazive ulica zatekao i da ne želi ništa da menja.- Zaista poštujem sve što je za ovaj vrt uradio pokojni Vuk Bojović kao neku njegovu zaostavšinu. On je uveo to imenovanje ulica po zaslužnim građanima, a neki nazivi su šaljivi. Zaista sam ostavio sve kako sam zatekao i ne želim ništa da oduzimam, niti dodajem po tom pitanju. Znam da je gospodin Bojović svojevremeno ukinuo elektrodistribuciji ulicu jer nije ispoštovala neki dogovor. Možda je i ovo slučaj između njih dvojice - rekao je direktor Radenković, dok Vujošević juče nije bio dostupan za komentar.I Nole ima avenijuSimpatična ideja da se prolazi i platoi u vrtu nazivaju po poznatim ličnostima postoji odavno, pa tako svoje ulice imaju Novak Ðoković, Cepter i ostali, a centralni trg nosi upravo ime Vuka Bojovića.

NezadovoljniTABLU MOŽDA SKINULI NAVIJAČI CRVENE ZVEZDEJedan od radnika u beogradskom zoološkom vrtu kaže da ne zna zašto na trg pored kaveza sa gepardima nije vraćena tabla „KK Partizan - Duško Vujošević“ i dodaje da su je možda skinuli navijači.- Ta tabla očigledno nije bila popularna kod navijača Zvezde, koji su je često šarali i pokušavali da skinu. Možda je na kraju to nekom i uspelo - kaže nam on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track