UO PARTIZANA: Nema produžetka saradnje sa Vujoševićem
Foto: Saša Pavlić

Kraj jedne ere u Humskoj

UO PARTIZANA: Nema produžetka saradnje sa Vujoševićem

Košarka -
Novo rukovodstvo crno-belih odlučilo da poverenje ukaže novom treneru, uz zahvalnost Vujoševiću na svemu što je uradio za klub

Novi upravni odbor Košarkaškog kluba Partizan na čelu sa predsednikom Nikolom Pekovićem na današnjoj, prvoj sednici doneo je odluku da se ne produži ugovor sa Duškom Vujoševićem.

Dakle, došao je kraj jedne ere u Humskoj, jer je Vujošević na klupi crno-belih, sa jednim prekidom, sedeo od 2001. godine. Doneo je Partizanu 11 titula nacionalnog prvaka, učešće na Fajnal foru... Zbog svega toga imao je i podršku Grobara, koji su želeli da Vujošević ostane trener. Međutim, Upravni odbor je procenio drugačije.

Iako to nije ozvaničeno, saznajemo da će Vujoševićev naslednik biti njegov dosadašnji pomoćnik Petar Božić.

"Upravni odbor KK Partizan NIS na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru", kaže se u saopštenju i dodaje se:

"Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja. Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina. Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom".

Inače, novi Upravni odbor čine: Nikola Peković, Miroslav Berić, Sanja Lubardić, Mauricio Vala, Milan Iskrin, Pero Šaranović, Ilija Dražić, Vladimir Vrbaški, Boško Janković, Ratko Čakarević, Velibor Jojić, Ivan Trifunović i Petar Grubor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track