UPRKOS ZABRANI KSS: FMP dobio poziv za Evrokup
Foto: Kkfmp.rs

UPRKOS ZABRANI KSS: FMP dobio poziv za Evrokup

Košarka -

FMP Železnik dobio je poziv da učestvuje u predstojećoj sezoni košarkaškog Evrokupa.

Glasine o specijalnoj pozivnici za FMP pojavile su se pre nekoliko nedelja, međutim, potom je objavljeno da će Evrokup brojati 20 timova i da srpski klub nije među njima.Do novog raspleta je došlo ove nedelje, dve nedelje pre početka takmičenja, pošto se pojavila mogućnost da se takmičenje proširi na 24 tima, ali će sve zavisiti od odluke klubova kojima je poslat poziv, među kojima je i FMP. Konačna odluka o proširenju biće doneta narednog ponedeljka.Evrokup je poslednjih meseci bio glavni razlog razdora u evropskoj košarci, pošto je FIBA, koja je pokrenula svoju Ligu šampiona, kao pandan Evroligi, zapretila suspenzijama svim federacijama čiji klubovi budu učestvovali u tom takmičenju. Partizan je trebalo da učestvuje u Evrokupu, ali je odustao posle reakcije Košarkaškog saveza Srbije, koji je najavio suspenziju crno-belih, koji su se odlučili za učešće u Ligi šampiona, isto kao i Mega Leks.

Zanimljiv rasplet se dogodio i prethodnih dana, pošto je Košarkaška federacija Italije najavila da od naredne sezone neće braniti svojim klubovima da igraju u Evrokupu.

Takmičenje u Evrokupu počinje 12. oktobra, a od ove sezone mečevi u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju igraće se utorkom i sredom.

Kurir sport /N1, Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track