(VIDEO) PORAZ CRVENO-BELIH OD ALBE: Zvezda se oprostila od četvrtfinala, Vilijams se povredio
Foto: Saša Pavlić

TOP 16 faza Evrolige

(VIDEO) PORAZ CRVENO-BELIH OD ALBE: Zvezda se oprostila od četvrtfinala, Vilijams se povredio

Košarka -
Berlinski tim ima realne izglede da se domogne četvrtfinala

Košarkaši Crvene zvezde ostali su i bez teoretskih šansi da se domognu četvrtfinala Evrolige posle poraza u berlinskoj dvorani "O2" od domaće Albe u meču 12. kola Grupe E TOP 16 faze:

Alba - Crvena zvezda 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19)

Istina, šanse crveno-beli pre puta u Nemačku svodile su se na teoriju, pa su i oni sami isticali da meč sa Albom za njih nema takmičarski značaj i da predstavlja pripremu za ono što ih čeka u plej-ofu ABA lige. S druge strane, ekipa srpskog stručnjaka Saše Obradovića i pre meča sa Zvezdom imala je pravo na realnu nadu da će se naći među osam najboljih u Evropi.

Sa takvim stavom su rivali i ušli u meč. Košarkaši Albe su bili motivisani, igrači Zvezde su ređali greške. Domaćin je tokom celog prvog poluvremena uvećavao prednost do maksimalnih "plus 19" na početku drugog poluvremena - 43:34. Jedini koji je u tom periodu parirao domaćinu bio je Bobi Marjanović.

A onda je Zvezda vaskrsla. Zaigrala je čvrstu odbranu, počela da pogađa u napadu i sve to bez Markusa Vilijamsa, koji je u šestom minutu utakmice napustio teren zbog povrede skočnog zgloba i više se nije vraćao u igru. I dalje je crveno-bele nosio Marjanović, a razigrao se i Čarls Dženins.

Zvezda je izjednačila na 61:61 u 34. minutu!

Međutim, igrači Dejana Radonjića su zatim propustili priliku da povedu, pa je opet domaćin koš po koš uvećavao prednost do konačnih 73:68.

Bobi Marjanović je ponovo imao fantastično veče. Ostvario je dabl-dabl učinak sa 27 poena i deset skokova. Odličan je bio i Čarls Dženkins sa 19 poena. Sledeći najefikasniji Zvezdin igrač je bio Luka Mitrović sa četiri poena.

U pobedničkom timu istakli su se Marko Banić sa 18 poena, Aleks Renfro sa 13...

Zvezda je ostala na sedmom mestu Grupe E sa skorom 3-9.

Bivši Zvezdin igrač, a sadašnji trener Albe Saša Obranović i njegovi igrači ostvarili su polovičan učinak 6-6 i nastavljaju borbu sa Panatinaikosom (6-5) za četvrto mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

U prvom ovosezonskom okršaju istih rivala, Zvezda je u Kombank areni ubedljivo savladala Albu rezultatim 86:69.

http://www.youtube.com/watch?v=03gKFRP880o

TOK MEČA:

kraj utakmice - Alba je pobedila 73:68.

40. minut - Jović pogađa oba bacanja (66:71), igrači Albe gube loptu, ali greše i crveno-beli prilikom izvođenja auta, što je bio i kraj njihovih nadanja da mogu do pobede u Berlinu.

39. minut - Na drugoj strani Reding diže na "plus sedam" - 71:64.

38. minut - Crveno-beli opet greše, Dangubić promašuje obruč u pokušaju za tri poena, Kalinić pravi korake, Dženkins promašuje zicer...

37. minut - Banić dva puta precizan sa linije penala - 69:64.

36. minut - Renfro pogađa za nastavak serije Albe od 6:0, odnosno za 67:61, ali na drugoj strani Marjanović kuca i daje dodatno bacanje za 64:67.

35. minut - Koš Radoševića (uz promašeni dodatni penal), pa dva pogođena slobodna bacanja Renfroa za 65:61 za Albu.

34. minut - Dženkins svojom drugom trojkom donosi izjednačenje - 61:61! A bilo je 19 razlike za domaćina!

33. minut - Blašič je šutirao trojku za vođstvo i promašio.

32. minut - Zvezda prišla na samopoen zaostatka - 58:59! Napravila je seriju 9:0!

kraj treće četvrtine - 59:49 - Zveda je uspela da se vrati u igru u trećoj deonici najviše zahvaljujući sjajnom Marjanoviću. Gorostasni centar je u trećoj četvrtini postaigao 12 poena, od ukupno 23, uz devet skokova. Uoči poslednje četvrtine Zvezdin zaostatak je deset poena, a početkom drugog poluvremena bio je i 19. Mogli su crveno-beli sa "minus osam" da odu na odmor, ali su dozvolili Baniću da poentira iz napada od pet sekundi.

28. minut - Dženkins pogađa samo jedno bacanje za 43:53, a Marjanović sa distance beleži svoj 19. poena i smanjuje na samo "minus osam" 45:53.

Prema nepotvrđenim informacijama, Markus Vilijams je povredio skočni zglob, a povreda nije teže prirode.

27. minut - Zvezda je spustila na "minus 11". Jović je prvo poentirao, zatim odigrao odličnu odbranu, posle čega je Dženkins smanjio na 39:50.

25. minut - posle 43:24 za berlinski tim, crveno-beli su smanjili na 32:45.

kraj prvog poluvremena - Tim Saše Obradovića znalački je iskoristio veliki broj grešaka gostiju i posle 20 minuta stekao veliku prednost, od 17 poena, što je i maksimalna razlika u dosadašnjem delu utakmice. U Albi prednjači Marko Banić sa deset poena, a kod Zvezde najefikasniji je Marjanović sa 11 poena.

Mnogo veći problem za crveno-bele od rezultata je povreda Markusa Vilijamsa, koji je ostao da leži na parketu posle pet minuta, zatim je izašao iz igre i više se nije vraćao.

19. minut - Domaćin dolazi do "plus 17" trojkom Nilsa Gifaja - 35:18.

15. minut - Alba je stigla do maksimalne prednosti od 26:11, ali je Zvezda smanjila na 16:26.

kraj prve četvrtine - Alba vodi 22:9, što je najveća razlika na meču. Banić sa šest poena i Tabu sa prednjače kod domaćina, dok je kod gostiju najefikasniji Marjanović sa pet.

7. minut - 17:6 - Alba je mnogo bolje otvorila meč. Košarkaši nemačkog tima deluju motivisanije, što je i logično. Domaćin je do dvocifrene prednosti stigao posle šest i po minuta i serije od 15:2. Na tri i po minuta pre kraja prve deonice bilo je 17:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track