OPROŠTAJ OD EVROPE: Partizan iskalio bes na Asesoftu

Evrokup

OPROŠTAJ OD EVROPE: Partizan iskalio bes na Asesoftu

Košarka -
Košarkaši Partizana pobedom u meč 10. kola Evrokupa u okviru grupe E nad rumunskim Asasoftom (85:65) završili su učešće u Evrokupu

Košarkaši Partizana na gostovanje Asesoftu su se od Evrokupa oprostili u velikom stilu. Ekipa trenera Duška Vujoševića je u Rumuniji, u meču poslednjeg, 10. kola bila veoma ubedljiva - 85:65 (23:16, 20:16, 30:10, 12:23).

Odličnu partiju za crno-bele pružio je Milan Mačvan sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija. Luka Bogdanović je ubacio 15 poena (2/3 za tri, 6 skokova), dok je Mihajlo Andrić dao 11. U timu nije bilo Saše Pavlovića, ali je na kraju Vujošević šansu dao i Glišiću, Aranitoviću i Kuzelogluu. Glišić je dobio i najvežu minutažu, nešto više od šest minuta, i za to vreme dao dva poena.

Di Braun je za Asesoft dao 14 poena, dok je Dragan Labović za nepunih 14 minuta imao veoma skoroman učinak, od samo jednog poena.

Prva četvrtina

partizan je od početka meča igrao dobro, posebno u odbrani pa stoga ne treba da čudi da je na isteku devetog minuta posle polaganja i kontre Daloa poveo 23:10. U poslednjem minutu prvog kvartala igra srpskog kluba je malo pala, pa su Rumuni mini serijom uspeli da smanje na 23:16.

Druga četvrtina

Na polovini drugog kvartala Partizan je uspeo ne samo da sačuva već i da za poeen poveća prednost sa kraja prvog kvartala. Gosti dobro kažnjavaju sve pronašaje Rumuna, eđu kojima ima nekoliko zicera. Do kraja prvog poluvremena oslabljena četa trenera Vujoševića povećala je prednost i na odmor otišla sa dvocifrenom prednošću 43:32.

Treća četvrtina

U prva dva minuta nastavka meča, u rezultatskom smislu ništa se nije promenilo. Partizan i dalje ima dvocifrenu prednost. Posle četiri minuta igre, tim trenera Vujoševića je posle trojke Marinkovića na pas Milosavljevića stekao i do tada najveću prednost od 20 poena (57:37). Sve u igri srpskog šampiona deluje mnogo bolje nego na primer na poslednjoj utakmici u Zadru, iako u timu nema centara Milutinova i Gagića, kao ni Saše Pavlovića.

Ništa nije zaustavilo četu trenera Vujoševića, pa je posle koša Tepića i trojke Andrića, dva i po minuta pre kraja treće četvrtine bilo i plsu 30 (67:37). Serija gostiju prekinuta je sa 3 poenaRumuna i to sa linije slobodnih bacanja.Crno beli posle 30. minuta vode 73:42.

Četvrta četvrtina

U poslednjem kvartalu, Partizan je dozvolio rivalu da malo smanji zaostatak, ali je rutinski ostvario pobedu, koja predstavlja veliki podstrek za tim, koji se u nastavku sezone bori za mesto u plej ofu ABA lige. Za to će biti veoma važna pobeda nad ekipom Budućnosti.

Tok utakmice

Uprkos pobedi protiv Crvenog Oktobra u prethodnoj rundi, nestale su i teoretske šanse da se crno-beli domognu četvrte pozicije i nastave put kroz drugo po rangu evropsko takmičenje. Ovako, meč protiv Rumuna poslužiće igračima trenera Duška Vujoševića isključivo kao dobra priprema za ono što ih čeka u nedelju, veliki derbi ABA lige protiv podgoričke Budućnosti u hali "Pionir".

Trener Partizana za meč protiv Asesofta neće moći da računa na oba centra, rovite Nikolu Milutinova i Đorđa Gagića, verovatno i na Aleksandra Pavlovića, koga želi da odmori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track