CRNO-BELI ISPUSTILI POBEDU: Partizan posle produžetka poražen u Turskoj
Foto: Fonet

Banvit slavio na svom terenu

CRNO-BELI ISPUSTILI POBEDU: Partizan posle produžetka poražen u Turskoj

Košarka -
Partizan je posle ovog poraza ostao na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednom pobedom i šest poraza

BANDIRMA - Košarkaši Partizana poraženi su u Bandirmi od ekipe Banvita posle produžetka rezultatom 90:85 (24:25, 25:17, 20:23, 14:18, 7:2) u meču 7. kola grupe E Evrokupa.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragičević sa 20 poena, dok je Roland ubacio 19, a Mejia 17. U ekipi Partizana najbolji je bio Milenko Tepić sa 21 poenom, dok je Luka Bogdanović ubacio 18.

Partizan je ostao na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednom pobedom, dok je Banvit prvi sa šest trijumfa.Crno-beli će u narednom kolu, 3. decembra dočekati Hapoel.Obe ekipe su u prvoj četvrtini bile efikasne, igralo se koš za koš, a ni Partizan ni Banvit nisu uspevali da se rezultatski "odlepe". Banvit je u tim momentima nosio Dragićević, dok su u redovima crno-belih efikasni bili Tepić i Murić. Tepić je u finišu prve četvrtine pogodio oba slobodna bacanja, pa je beogradski klub na prvi odmor otišao s minimalnom prednošću (24:25). Ekipe su se u drugoj četvrtini smenjivale u vođstvu, a onda je usledila serija Banvita. Turski klub je to iskoristio pa je na dva i po minuta pre kraja stigao do osam poena prednosti, što je bila najveća prednost jedne ekipe od početka meča. Partizan je trojkama Bogdanovića i Andrića za samo tri minuta igre u trećoj četvrtini uspeo da stigne na samo poen zaostatka (55:54). Međutim, potom je ponovo usledila serija grešaka crno-belih. Dva minuta pre kraja te deonice Banvit je prvi put došao do dvocifrene prednosti (69:59), ali je Partizan samu završnicu četvrtine odigrao dobro i uspeo je da smanji razliku i da na poslednji odmor ode sa minusom od pet poena. Dve izgubljene lopte Partizana i brzi poeni domaće ekipe odveli su Banvit na plus osam na samom početku poslednje četvrtine, ali je Partizan poenima Murića, Gagića i Tepića prvo stigao na poen zaostatka (75:74), a vrlo brzo, posle trojke Bogdanovića, i do izjednačenja (77:77). Crno-beli su četiri minuta pre kraja poveli posle poena Milutinovića, ali posle toga nisu uspeli da realizuju nekoliko napada. Gagić je minut pre kraja doneo Partizanu izjednačenje (83:83), a do kraja meča obe ekipe nisu uspele da pogode koš. Poslednji napad u regularnih 40 minuta imao je Partizan, ali Tepić nije uspeo da pogodi za dva poena. Partizan je i produžetku nastavio da igra dobro u odbrani, ali da greši u napadu, što je Banvit iskoristio i stigao do trijumfa.Košarkaši Krasnog oktobra i Lijetuvos ritasa ostvarili su večeras pobede u utakmicama sedmog kola Grupe E Evrokupa. Lijetuvos ritas je pobedom od 79:72 na svom parketu protiv rumunskog Asesofta i definitivno obezbedio plasman u narednu fazu Evrokupa, dok je Krasni oktobar trijumfom od 69:67 nad Hapoelom napravio veliki iskorak ka plasmanu u "LAST 32". Lijetuvos i Banvit posle sedam odigranih utakmica imaju po šest pobeda i jedan poraz, Krasni oktobar je treći na tabeli sa skorom 4/3, dok Asesoft ima tri trijumfa i četiri poraza, a na začelju Grupe E su Hapoel i Partizan sa po jednom pobedom i šest poraza.

TOK UTAKMICEI produžetak

U prvom minutu prvog produžetka nije bilo poena, a Veremenko je u 42. minutu pogodio za 84:83. Tepić je u 43. minutu pogodio za vođstvo Partizana od 85:84. Dragičević je doneo novo vođstvo Banvitu, 86:85. Partizan potom nije iskoristio nekoliko napada, a domaći su to kaznili i zasluženo su stigli do pobede.

IV četvrtina

Banvit je poveo 73:65 na početku poslednje četvrtine, ali su crno-beli došli do 73:72. Partizan je u 35. minutu izjednačio na 77:77. Minut kasnije Partizan je poveo 81:79. Oba tima su potom propustila po nekoliko napada. Domaći su na dva minuta pre kraja izjednačili na 81:81. Murić je potom promašio za novo vođstvo crno-belih, a nisu bili uspešni ni domaći. Milutinov je zatim u napadu napravio faul, a Veremenko je pogodio za 83:81. Gagić je pogodio za 83:83. Simons u poslednjem napadu za Banvit nije pogodio trojku, a potom ni Tepić nije pogodio za crno-bele.

III četvrtina

Banvit je dobro počeo treću četvrtinu, ali je Andrić trojkama doneo egal Partizanu (55:54). Međutim, usledila je nova serija grešaka gostiju i Banvit je ponovo u 26. minutu stekao osetniju prednost, 62:56. Domaći košarkaši su u finišu treće četvrtine imali i plus 10 (69:59), ali su crno-beli u poslednju četvrtinu ušli s minusom od četiri poena (69:65).

II četvrtina

Igralo se koš za koš i na početku druge četvrtine, a crno-bele su u igri držali Tepić i Murić. Međutim, usledila je serija grešaka igrača Partizana, a Banvit je 14. minutu poveo 36:32. Banvit je održavao prednost od četiri poena, a domaći su u 18. minutu imali plus osam (46:38). Domaći košarkaši su postigli veliki broj lakih poena, a crno-beli su igrali slabu odbranu u prvih 20 minuta. Banvit je prvih 20 minuta rešio u svoju korist, 49:42.

I četvrtinaDuel je krenuo serijom koševa oba tima. Dragičević je dominirao sa sedam poena za Banvit, a Partizan su u igri trojkama držali Murić i Tepić (7:8). Dragičeviću su se priključiti Rouland i Mehija, ali je Partizan novom trojkom Tepića nastavio da prati rivala (12:13). Banvit je u 8. minutu poveo 21:19, a Dragičević je postigao 12 poena za turski klub. Partizan je dobio prvu četvrtinu rezultatom 25:24.TOK UTAKMICE

http://www.youtube.com/watch?v=p3bmqvNwsZo
lik ubijenog navijača Zvezde.

Predstavnici turskog kluba cvećem su juče dočekali beogradski klub, a na treningu su košarkaše Partizana sačekale baklave i voće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track