CRNO-BELI PREGAZILI MORAVU: Partizan pobedio Borac za četvrtu pobedu u grupi
Foto: Beta

Superliga Srbije

CRNO-BELI PREGAZILI MORAVU: Partizan pobedio Borac za četvrtu pobedu u grupi

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Borac (94:83) u derbi meču 4. kola domaće Superlige.

Nakon četiri odigrana kola, Partizan se sa tri pobede nalazi na prvom mestu grupe B, dok Borac nema ni jednu pobedu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Edo Murić sa 19 poena, a pratili su ga Deron Vilijams sa 13 uz 6 skokova, Kevin Džons sa 13 i Novica Veličković sa 12 uz po 5 uhvaćenih lopti, te Džamar Vilson sa 11 poena. U redovima Borca je dominirao Andreja Stevanović sa 27 poena, sjajnu podršku je imao u Aleksi Avramoviću sa 19 uz 9 asistencija i 4 skoka, dok je dvocifren učinak imao i Nemanja Mišković sa 11 poena uz 6 uhvaćenih lopti.

Prva četvrtina

Borac pokušava i donekle uspeva da isprati Partizanov tempo. Na startu meča bilo je 6:6, ali gosti uspevaju da prvi kvartal reše vođstvom 24:21

Druga četvrtina

Partizan sve vreme ima minimalnu prednost, ali ne uspeva da se odlepi. Posle dve deonice kosti vode 42:39.

Treća četvrtina

Na početku drugog poluvremena, ćinilo se da crno-beli prelamaju meč.. Marinković, Džons, Cvetković i Vilijams su pogađali u seriji za prvu dvocifrenu prednost gostiju, koja je eksprsno porasla na 15 razlike (58:43). Igrači Borca međutim nišu tako mislili, pa je na isteku trećeg kvartala na semaforu pisali 63:66 za goste.

Četvrta četvrtina

Crno-beli fantastično kreću u poslednjih deset minuta, koriste promašaje domaćina te pogocima Vrapca i Vilsona odlaze na +7, da bi sedam minuta pre kraja Amerikanac pogodio i trojku za novu dvocifrenu prednost (75:65). Prednost gostiju, nakon toga je rutinski sačuvana.

U prvom susretu, Partizan je pobedio Borac sa 102:79. Nakon tri odigrana kola, Partizan se sa tri pobede nalazi na prvom mestu grupe B, dok Borac nema ni jednu pobedu. Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ‘crno-beli’ žele da se predstave u najboljem mogućem izdanju na gostovanju Borcu u Čačku. Džikić je istakao da jedino kroz pravi pristup na terenu može da dođe do izražaja kvalitet njegovog tima."Gostujemo u gradu gde je košarka više od igre i želimo da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Prva utakmica sa Borcem je završena pobedom, ali smo dosta energije i rada uložili te večeri. Svakako da će domaćin pokazati želju da se pred svojim navijačima predstavi kao ozbiljan rival", rekao je Džikić za sajt kluba. "Videćemo da li je prethodna utakmica naučila nešto neke od igrača u našoj ekipi. Bez pristupa igri na pravi način i rada na parketu, ne postoji način da se materalizuje kvalitet ili talenat. To je prosto jedno od osnovnih pravila ove igre. Ako nećes – ne možes", naveo je Džikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track