(VIDEO) CRNO-BELI POKORILI ZAGREB: Partizan deklasirao Cibonu!
Foto: Fonet

Deveta uzastopna pobeda šampiona Srbije

(VIDEO) CRNO-BELI POKORILI ZAGREB: Partizan deklasirao Cibonu!

Košarka -
Krajem treće četvrtine povredio se Milutinov. Njemu je bandažiran list leve noge

ZAGREB - Košarkaši Partizana pobedili su u Zagrebu ekipu Cibone 81:64 (25:21, 25:7, 18:13, 13:23) u meču 22. kola regionalne ABA lige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Pavlović sa 17 poena, dok su Dragan Milosavljević i Nikola Milutinov dodali po 13. U poraženoj ekipi najbolji je bio Andrija Žižič sa 17 poena, dok je Marko Jagodić Kuridža ubacio 13 poena.Partizan je četvrti na tabeli sa skorom 15 pobeda i sedam poraza, dok je Cibona u donjem delu tabele sa devet trijumfa i 12 neuspeha.Partizan će u narednom, 23. kolu, koje je na programu 1. marta igrati sa Crvenom zvezdom.

Partizan je na meču sa Cibonom stigao do devete uzastopne pobede u regionalnom takmičenju. Za crno-bele je na ovom meču debitovao i Božo Đumić, koji je na terenu proveo 13 minuta, ali se nije upisao u strelce. Pitanje pobednika rešeno je u praktično u drugoj četvrtini kada je srpski šampion primio samo sedam poena i stekao prednost ubedljivu prednost od 20 poena. Partizan je početkom poslednje četvrtine imao prednost i od 30 poena, ali je Cibona uspela u finišu meča da ublaži poraz. Problem za ekipu Duška Vujoševića mogla bi da predstavlja povreda Milutinova sredinom treće četvrtine.

TOK UTAKMICEI četvrtinaMurić je postigao prve poene na utakmici za crno-bele. Prednost Partizana rasla je iz minuta u minut, a crno-beli su u 5. minutu poveli 16:11. Gosti su održavali prednost, a Partizan je prvih 10 minuta rešio u svoju korist 25:21.II četvrtina

Partizan je nastavio sa dobrom igrom i u nastavku meča, a gosti su 14. minutu prvi put stigli do dvocifrene prednosti, 34:24. Crno-beli su poveli u 16. minutu 44:26. Na terenu kao da je postojao samo jedan tim, a prednost Partizana je rasla iz minuta u minut. Partizan je u 19. minutu stigao do najveće prednosti od 50:28. Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvreme.

http://www.youtube.com/watch?v=WbaA8LHm3Po
http://www.youtube.com/watch?v=dcr-x1L_YVM
http://www.youtube.com/watch?v=G501_Q7CZiM
III četvrtina IV četvrtina
http://www.youtube.com/watch?v=CDCxjfcJHD0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track