LAKŠI TRENING ZA ŠAMPIONA: Crvena zvezda zgazila Tamiš na početku borbe za odbranu titule
Foto: Saša Pavlić

Meč pred 500 gledalaca

LAKŠI TRENING ZA ŠAMPIONA: Crvena zvezda zgazila Tamiš na početku borbe za odbranu titule

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su očekivano laku pobedu nad Tamišom u prvom kolu Grupe A srpske Superlige.

Aktuelni regionalni i srpski šampiona demolirao je nejake goste 94:54 (18:9, 29:20, 17:15, 30:10).

Meč je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu pred samo oko 500 gledalaca. Više navijača nije bilo i zbog toga što u isto vreme igrali fudbaleri Crvene zvezde protiv Olimpijakosa i odbojkaši protiv Vojvodine u borbi za titulu, a rival ekipe trenera Dejana Radonjića nije bio atraktivan.

Radonjić je ukazao šansu svim igračima izuzev rekovalescentu Guduriću. Najefikasniji je bio Simonović sa 15 poena, Dangubić je dodao 12, Miler 11, Lazić i Rebić po deset...

U ekipi Tamiša bolji od ostalih bili su Vujović sa 11 i Kruščić sa deset poena. U drugom kolu Zvezda dočekuje Metalac, a Tamiš na svom terenu igra sa FMP-om. Te utakmice na programu su u četvrtak u 19 sati.

"Čestitke Tamišu na odličnim rezultatima ove sezone. Želim im da do kraja igraju ovo takmičenje bez opterećenja. Mi smo večeras uradili neke stvari za koje mogu da budem zadovoljan. Sada moramo da nastavimo sa radom. Ritam koji nas očekuje biće jak, ali mi smo se navikli na takve situacije", rekao je trener Zvezde Radonjić.

On na teren nije slao samo rovitog Gudurića.

"Nadam se da će Gudurić biti spreman za naredni meč. Potrebno neko vreme da se odmori, kako ne bi došli do ozbiljnih komplikacija", dodao je Radonjić.

Trener Tamiša Bojan Jovičić rekao je da nije zadovoljan izdanjem svog tima.

"Možda je malo čudno, ali nisam nezadovoljan izdanjem mog tima. Naišli smo na raspoloženog protivnika, koji je bio izuzetno raspoložen pri šutu. Međutim, i mi smo dosta grešili i dozvolili smo mnogo lakih poena. Možda konačna razlika nije realan prikaz, ali Zvezda je jedan od najboljih timova u Evropi... Ne treba psihički da padnemo, već moramo da se uzdignemo i protiv FMP da pokažemo pravo lice", rekao je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track