(VIDEO) MEGA ZVEZDA: Crveno-beli lako stigli na korak od finala
Foto: ABA Liga

Polufinale plej-ofa

(VIDEO) MEGA ZVEZDA: Crveno-beli lako stigli na korak od finala

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Leks (77:66) u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige Srbije i za plasman u finale potreban joj je još jedan trijumf.

Jović je predvodio šampiona sa 11 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Simonović je ubacio 14 poena, Cirbes je dodao 10, Kinzi 9, a Dangubić 8. Na drugoj strani, Zagorac je bio jedini raspoloženi sa 20 poena, 11 skokova i 14 iznuđenih faulova.Naredni meč igra se u nedelju u Sremskoj Mitrovici.

Pobednik ovog para sastaće se u borbi za titulu sapobednikom serije u kojoj se sastaju Partizan i FMP.

Prva četvrtina

U prvoj polovini prve deonice gledali smo košgeterski obračun Kinsija sa jedne i Zagorxcasa druge strane. Amerikanac u dresu Crvene zvezde postigao je prvih 6 poena za svoj tim, a sa druge strane potencijalni reprezentativac Srbije je za Megu ubacio 5 od prvih 7 poena. Zvezda je prvi deo igre bila nešto bolja, pa je posle 10. minuta vodila 21:18

Druga četvrtina

Mega je početkom drugečetvrtine prišla na 23:22, ali potom nije neko vreme postigla koš, što je Zvezda iskoristila i u 16. minutu prvi put imala dvocifrenu prednost 32:22, Jovićsjajno razigrava saigrače. Mega slabo šutira, pa iako nije izgubila previše lopti, ne može da pariradomaćem timu.

Treća četvrtina

Zvezda rutinski drži prednost strečenu na poluvremenu, ponajviše zato što Mega osim Zagorca nema nijednog raspoloženog košarkaša.U takvoj igri prednost domaćeg tima izosila je od 10 do 15 poena.

Četvrta četvrtina

U poslednjem kvartalu tim trenera radonjića je rutinski priveo meč kraju i ostvario prvi od dva potrebna trijumfa za plasman u finale.

Tok meča U reprizi finala ABA lige Zvezda i Mega će se boriti za plasman u finale Superlige, a u borbu za titulu će ekipa koja prva ostvari dve pobede.

U drugom polufinalu, koje počinje u subotu, sastaju se Partizan i FMP Železnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track