ZVEZDA RUTINSKI DO PRVENCA: Šampion ABA lige sa pola snage razbio MZT
Foto: ABA Liga

ABA liga

ZVEZDA RUTINSKI DO PRVENCA: Šampion ABA lige sa pola snage razbio MZT

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde rurinski su savladali skopski MZT (91:69) i pobedom počeli sezonu u regionalnoj ABA ligi.

Gosti iz prestonice Makedonije su pred 3.746 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" samo u prvoj četvrtini bili ravnopravan rival razigranim crveno-belima, koji su na najlepši način otvorili novu sezonu.

Trener Dejan Radonjić pre svega može da bude zadovoljan angažovanjem njegovih igrača u odbrani, ali i timskom igrom s obzirom na to da su imali 21 asistenciju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Gudurić sa 16 (3-2 za dva), Bjelica i Mitrović sa po 13, Jović sa 11 (5 asistencija) i Kuzmić sa 10 poena. Šansu su dobili i najmlađi Simanić i Dobrić, koji se jedini nije upisao u strelce.

U timu MZT-a Tejms je upisao 17 poena (7.5 za tri) i 6 asistencija, Lučić 13, iskusni Mesi 12, a Lalić 11 koševa.

Radonjić zadovoljan pobedom i igromTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan pobedom i igrom protiv MZT-a na početku takmičenja u Jadranskoj ligi, ali je rekao da tim mora još da radi i da se popravlja."Ovo je jako dobar početak sezone i najbitnije je da smo pobedili na početku. Zadovoljan sam igrom protiv jedne jako dobre ekipe MZT-a, ali nemamo vremena da razmišljamo o ovome, jer treba da se okrenemo Cedeviti, koja je već u ponedeljak", rekao je Radonjić novinarima posle meča."Odigrali smo utakmicu sa izuzetnom odgovornošću, pogotovo u odbrani, što me izuzetno raduje. Naravno, ima i elemenata koje treba popraviti u igri, ali vreme je pred nama i to ćemo postepeno raditi. Hvala publici na podršci, ali samo želim da istaknem da smo u specifičnoj situaciji, tako da nam je ta podrška izuzetno značajna i potrebna u svakom trenutku", rekao je Radonjić.Trener Zvezde odgovorio je novinarima da pojačanja neće brzo stići."Ne nazire se dovodjenje igrača u skorije vreme, ali je bitno što pre dovesti centra zbog skorog početka takmičenja u Jadranskoj ligi", rekao je Radonjić.Trener MZT-a Emil Rajković nije bio zadovoljan nastupom svog tima."Ne mogu da budem zadovoljan ni rezultatom ni igrom. Primetno je bilo da nam je nedostajao Djordje Drenovac, koji je u pripremnom periodu bio jedan od naših najboljih igrača. Zvezda je pokazala kakav kvalitet poseduje. Čestitam im na ovoj pobedi", rekao je Rajković.Trener MZT-a demantovao je navode iz medija da tim cilja četvto mesto, rekavši da ekipa želi da završi u gornjem delu tabele."Naš cilj je da budemo u gornjem delu tabele, peti-šesti-sedmi. Završni turnir bi bilo nešto neverovatno", rekao je Rajković.

Tok meča

Prva četvrtina

MZT je bolje počeo meč, poveo 4:2 i 11:9, ali od rezultata 17:17, Zvezda je pojačala odbranu, počela da pogađa koš i prvu deonicu rešila rezultatom 27:20, aiko je Tejms pogodio čak 11 poena za Makedonce. Zvezda ima šut 11/9 i čak 7 asistencija za četvrtinu.

Druga četvrtina

Početak druge četvrtine pripao je gopstima koji su za dva i po minuta ubacili četiri poena (27:24). Ipak, na drugoj strani je uzvratio Marko Gudurić u svom stilu – trojkom uz faul, pa je Zvezda vratila prednost (33:26).

Usledila je još jedna trojka fantastičnog Gudurića, a onda je Kuzmić doneo prvo dvocifreno vođstvo na asistenciju Gudurića – 38:27.

Tajm-aut klupe MZT-a ništa nije promenio, pošto je Zvezda nastavila u istom ritmu, pa je na poluvremenu 49:30 za domaću ekipu.

Treća četvrtina

Zvezda je i drugo poluvreme dobro otvorila, ali je u 23. minutu Jović morao da izađe zbog povrede, što je zabrinulo sve u hali ’Aleksandar Nikolić’. Na startu drugog dela zaigrao je i debitant Ognjen Dobrić, a gosti su iskoristili nešto slabiji napad Zvezde i izostanak Jovića i smanjili na -16 (55:39).Jović se vratio na teren, a posle tri četvrtine bilo je 69:46 Četvrta četvrtina

U poslednjoj četvrtini Zvezda je rutinski i uz mnogo izmena koje je pravio trener Radonjić sačuvala prednost i ostvarila ubedljivu pobedu.

Tok meča

Đoković gleda Zvezdu

Duel u Pioniru posmatra i najmlađi brat prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, Đorđe

Crveno-beli su dvostruki uzastopni pobednici regionalne lige i ponovo važe za najvećeg favorita za krunuU goste crveno-belima, koji su značajno izmenili tim u odnosu na prošlu sezonu, pošto su otišli Kvinsi Miler, Maik Cirbes, Vasa Micić, Tarens Kinsi i Vladimir Štimac, dolazi MZT Skoplje, koji će ove sezone imati čak osmoricu stranaca u sastavu!

Radonjić: Oprezno na MZT

- MZT je protivnik koji u ovakvom sastavu može da dobije svakoga u ABA ligi. Raspored utakmica na startu je izuzetno težak, igraćemo 11 mečeva u oktobru. Želimo da osvojimo bodove na startu ABA lige, spremali smo se vrlo naporno i dobro smo trenirali i radili, u ovih više od 45 dana priprema. Jedva čekamo da počne, uželeli smo se utakmica i naših navijača, koje i ovom prilikom pozivam da dođu u velikom broju na početak sezone, i pruže nam podršku sa tribina koja nam jako puno znači - rekao je uoči utakmice trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track