(VIDEO) POBEDA ZA MARKA IVKOVIĆA: Zvezda uz egzibicije razbila Neptunas za Top 16
Foto: Euroleague.net

7. kolo Evrolige

(VIDEO) POBEDA ZA MARKA IVKOVIĆA: Zvezda uz egzibicije razbila Neptunas za Top 16

Košarka -
Utakmica u Areni nije ličila na prethodne mečeve iz razloga što su navijači Crvene zvezde iz poštovanja prema preminulom Marku Ivkoviću odlučili da ne navijaju organizovano
1 / 2 Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde savladali su litvanski Neptunas u meču 7. kola Evrolige rezultatom 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:10). Izabranici Dejana Radonjića ostvarili su četvrtu pobedu čime su širom otvorili vrata plasmana u Top 16 fazu.

Zvezda je u prvom međusobnom meču poražena rezultatom 83:81 pa je ubedljivom pobedom bolja u međusobnom duelu.

Utakmica u Areni nije ličiti na prethodne mečeve iz razloga što su navijači Crvene zvezde iz poštovanja prema preminulom Marku Ivkoviću odlučili da ne navijaju organizovano.

U čast tragično nastradalog mladića u Areni je bio istaknut veliki transparent "Marko Ivković - Jagoda", a uoči meča je minutom ćutanja odata počast Ivkoviću.

Utakmica je odigrana u Kombank areni pred 12.547 gledalaca , a sudili su Visente Bulto (Španija), Elijas Koromilas (Grčka) i Pjotr Pastušjak (Poljska).

Crvena zvezda: Vilijams 2, Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 12, Lazić 2, Blažič 19, Kalinić 8, Marjanović 24, Tejić, Dženkins 10, Cirbes 2.

Neptunas: Mazejka, Girdziunas 2, Nacius, Sinica 3, Dimša 9, Gailijus 18, Galdiakis 3, Šakur 5, Benson 4, Zavackas 8, Vasilijus 8, Butkevičijus.

Kao što je bilo najavljeno, izostalo je navijanje i velika pomoć koju su crveno-beli dobijali ove sezone sa tribina. Košarkaši iz Klaipede to su iskoristili, posebno u finišu druge četvrtine, kada su neverovatnom serijom od 19-0 anulirali visoku prednost domaćina i vratili se u igru (33:37).

Neptunas je u tim trenucima pokazao koliko zna da bude nezgodan protivnik i da nije sticajem srećnih okolnosti došao do tri pobede u grupi.

Zvezda je u drugom poluvremenu zaustavila glavne adute litvanskog tima - šut i igru dva na dva, i u potpunosti uspostavila kontrolu nad utakmicom.

Sjajnu partiju pružio je Boban Marjanović, koji je sa 24 poena i 12 skokova veoma mudro koristio prednost u visini i snazi, izlazeći lako na kraj sa protivničkim centrima.

Važnu ulogu u novom rezultatskom „begu“ Zvezde imao je Jaka Blažič, koji je bio raspoložen, kako u odbrani, tako i u napadu, i sa dve trojke vratio njegov tim na pristojnu razliku.

Košarkaši Zvezde u nedelju dočekuju Partizan, dok narednu utakmicu u Evroligi igraju 5. decembra na gostovanju protiv Valensije.

http://www.youtube.com/watch?v=Y6K7_kAhmAM

Uoči starta utakmice minutom ćutanja odata je počast Marku Ivkoviću.

Zvezda je meč počela sa petrokom Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović. Gosti su sa petorkom Sinica, Gailijus, Galdikis, Šakur, Zavackas.

Zvezda je dobro otvorila meč. Marjanović je postigao šest poena, Mitrović četiri i Zvezda posle sedam minuta vodi 14:8.

http://www.youtube.com/watch?v=HAIqrZIa-ww

Sjajan uvod izabranika Dejana Radonjića na startu druge četvrtine, Zvezda u 15. minutu stiže do maksimalnih 33:18.

http://www.youtube.com/watch?v=bJjEu55iaho

Gosti su nastavili seriju i posle tajm-auta, ukupno 19:0 za vođstvo 37:33.

Marjanović je prekiuo seriju Litvanaca i postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 35:37.

http://www.youtube.com/watch?v=g_rUzaxibVQ

Odličan start Crvene zvezde u trećoj četvrtini. Serijom 12:2 crveno-beli poveli su 47:39 u 25. minutu igre.

Razigrali su se crveno-beli u ovoj četvrtini, serijom 23:6 poveli su 58:43.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track