Spektakl u Pioniru

(KURIR TV) PAO OSETIO ZVEZDINU MOĆ U GROTLU PIONIRA: Crveno-beli ostvarili sedmu uzastopnu pobedu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos (72:66) u utakmici 20. kola Evrolige i sedmom pobedom u nizu, 12. u sezoni učvrstili se na petom mestu tabele.

1 / 5 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zvezda je duel u prepunom Pioniru, počela kao i one sa Makabijem, Realom ili CSKA, povela je 16:0. Atinjani su prvi poen, trojkom Džejmsa postigli u sedmom minutu, jer, su ih do tada u napadu razbili Jović, Mitrović i pre svega Kuzmić, koji je u uvodnim minutima uhvatio osam lopti.

Zvezda je imala malu krizu, koju je PAO iskoristio prišao na 18:14, ali se prvi deo igre završio vođstvom domaćina 20:14. Zvezda je drugu deonicu otvorila sa 3 trojke (Bjelica, Volters i Lazić), a Grci su na drugoj strani pogađali iz reketa u kojem u tom periodu nije bilo Kuzmića. Kada se potencijalni centrar Srbije vratio na teren lopta mu je odmah pala u ruke, ali je PAO četiri minuta pre poluvremena prišao na minus dva (33:31).Radonjić je tada zatražio minut odmora, a Zvezda posle lakih poena Lazića i Jovića na odmor otišla sa plus šest 39:33. Drugo poluvreme počelo je neefikasno na obe strane, pa su gosti posle trojke Gebrijela (pogodio ih je četiri u prvih 6 minuta treće deonice) stigli do izjednačenja 42:42. Od tada se igralo poen po poen, a prednost je bila na strani srpskog tima. Zvezdu su u tom periodu u vođstvu držali Tompson i Simonović, a gotovo sve poene za PAO postigao je već pomenuti Gebrijel.

Zvezdi su tokom minuta odmora polovinom trećeg kvartala sa semafora izbrisana greškom upisana dva poena. Interesantno je da povodom toga, nijedna od dve klupe nije ragovala. Rezultat je tada bio 60:50, da bi nakon svega domaći tim napravio seriju 5:0 i opet se malo odmakao. Ipak Grci su sa šest vezanih poena poveli, ali je posle poena Voltrsa na Zvezda na poslednji odmor između četvrtina otišla sa pola koša prednosti 57:56. Poslednji kvartal počeo je novi detaljem. Zvezda je u prvim minutima prvi put na meču bila primorana da sustiže prednost Atinjana (koji su pre toga vodili samo nekoliko desetina sekundi u trećoj četvrtini). Igralo se poen po poen, a Zvezda je vođstvo vratila trojkom Simonovića (64:61) nešto više od šest minuta pre kraja. Pri rezultatu 64:63 Zvezda je promnašila čak 4 napada, a pet uzastopnih odbranila, pa je dva minuta pre kraja posle bacanja Simonovića vodila 66:63. Opet dobra odbrana, Zvezda ide po plus pet. I ima ih posle poena Kuzmića iz reketa! Tim trenera Radonjića dugo nije primio koš. Zvezda i ovog protivnika lomi odbranom.

Simonović je na ulasku u poslednji minut overio pobedu Zvezde. Sedmu u nizu, kojom se srpski tim učvrstio na petom mestu tabele sa 12. trijumfa i osam poraza.

Pobednički tim predvodio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 14 skokova. Marko Simonović postigao je 13, a Luka Mitrović 11 poena. Stefan Jović završio je meč sa sedam poena, osam asistencija i pet skokova.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Keni Gabrijel sa 23 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 72:66 - Kraj! Zvezda slavi veliki trijumf

39. minut 70:64 - Džejms pogađa samo jedno slobodno bacanje

39. minut 70:63 - Simonoć pogađa za radost Delija

39. minut 68:63 - Kuzmić na pravom mestu, pogađa i pravi razliku

38. minut 66:63 - Simonović siguran sa linije slobodnih bacanja

38. minut 64:63 - Dženkins izborio loptu za Zvezdu, lična greška Gebijela, slobodna bacanja za Marka Simonovića

37. minut 64:63 - Zvezda je promašila 4 napada

36. minut 64:63 - Kuzmić je iznudio peti faul Burusisa

34. minut 64:61 - Trojka Simonovića

32. minut 59:59 - Lep prodor Gudurića

Četvrta četvrtina

30. minut 57:56 - Pogađa Volters

29. minut 55:56 - PAO prvi put vodi u Pioniru se peva Pukni zoro

29. minut 55:54 - Obe ekipe su napravile po mini seriju, Zvezda 5:0, a PAO 4:0

26. minut 50:50 - Zvezdi su tokom minuta odmora sa semafora izbrisana greškom upisana dva poena. Interesantno je da povodom toga, nijedna od dve klupe nije ragovala.

25. minut 50:47 - Tompson je pogodio dvojku

23. minut 42:42 - Gebrijel trojkom donosi izjednačenje

21. minut 40:33 - Tompson je ubacio prvi poen u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 39:33 - Odličan prodor Jovića za kraj prvog dela

19. minut 37:33 - Sjajan beg Lazića i laki poeni

17. minut 35:31 - Zvezda je u krizi nikako da postigne koš iz igre

15. minut 33:25 - U drugoj deonici uloge su zamenjene, Zvezda pogađa trojke, a Grci iz reketa

12. minut 26:19 - Prve Zvezdine trojke pogodili su Bjelica, a odmah potom i Volters

Druga četvrtina

10. minut 20:14 - Zvezda dobija prvi deo igre

10. minut 18:14 - Panatinaikos se trojkama vratio u meč

8. minut 16:8 - Gosti prave seriju 8:0

7. minut 16:3 - Džejms je pogodio prvu trojku za PAO i dobio ovacije dela hale

6. minut 16:0 - DOBRO STE PROČITALI! Zvezda igra sjajnu odbranu i strpljiv napad u kom dominiraju Kuzmić, Jović i Mitrović

3. minut 9:0 - Kuzmić je pogodio koš a zatim i dodatno bacanje, da bi potom zakucao Jović. Ognjen Kuzmić ima već sedam skokova

2. minut 4:0 - Pogodio je i Luka Mitrović

1. minut 2:0 - Kuzmić je dva puta skočio u napadu, a zatim pogodio koš

Prva četvrtina

To će biti 14. međusobni okršaj između crveno-belih i šestostrukog prvaka Evrope. U prvom duelu ova dva tima PAO je u Atini pobedio sa 70:59.Zvezda i PAO dele istu poziciju na tabeli sa skorom od 11 pobeda i osam poraza. Ambicije oba kluba su velike, Zvezda će se i na ovoj utakmici oslanjati na granitnu odbranu, timsku igru, mladost i ogromnu borbenost, kao i na frenetičnu podršku sa tribina. S druge strane je ogromno iskustvo prekaljenih igrača kao što su Burusis, Kalates, Rivers, Singlton...ONI SU LUDI SRBI I IMAJU ČAROBNI NAPITAK: Ovako niko nije nahvalio košarkaše Crvene zvezde i Delije

Kao je grčka Gazeta pred gostovannje Panatinaikosa Zvezdi pisala o tom meču, pročitajte OVDE. Dejan Radonjić: Sve je to normalno...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić je na susret sa medijima pred duel sa Panatinaikosom, došao sa aerodroma pošto se ekipa vratila sa gostovanja u Vitoriji. "Najzadovoljniji sam načinom na koji smo odigrali u Vitoriji i tu se završava svaka analiza. Opterećenje nije naivno, a to nije vezano samo za teren. Bez spavanja smo stigli u Beograd, a čeka nas težak meč protiv Panatinaikosa. Pokušaćemo da smanjimo taj uticaj, trudićemo se da što spremniji dočekamo meč i da dođemo do pobede", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je podsetio na to da je Panatinaikos višestruki prvak Evrope i da će njegov tim morati da odigra na istom nivou kao u prethodnim utakmicama, čak i bolje, zbog opterećenja putovanjima."Panatinaikos već godinama pokušava da se ponovo popne na vrh. I u ovom prelaznom roku bili su jako aktivni, doveli odlične igrače, a kvalitet su potvrdili u Atini, kada su nas nadigrali. Sada su jači za oporavljenog Džejmsa i novajlije Gebrijela i Đentilea. Iscedićemo poslednji atom snage da bismo pobedili."

On je istakao da je bilo i većih pritisaka uoči mečeva i dodao da ekipa ne oseća dodatnu tenziju.

"Biće mnogo važnijih mečeva ove sezone od Panatinaikosa. Ne znam ko oseća tenziju, nema nikakve razlike, kao kada smo počeli ovu sezonu. Želje, snovi i sve ostalo nek se sanjaju, navijači neka razmišljaju navijački, a videćemo šta je realno", rekao je Radonjić, uz konstataciju da je normalno da su karte za duel sa Atinjanima rasprodate za samo 15 minuta.

Crnogorski trener je izbegao da priča o mogućem plasmanu u prvih osam."Dobro je što pobeđujemo. Pre početka sezone pričalo se na jedan način, sada je drugačije. Ima još mnogo da se igra i ne bih da ulazim u analize dok se ne završi regularni deo", naveo je Radonjić i dodao da će Nemanja Dangubić, zbog povrede protiv Makabija, pauzirati najverovatnije još oko sedam dana.Još jedan apel Delijama

Košarkaški klub Crvena zvezda još jednom je apelovao na svoje navijače da na utakmici svoj tim bodre sportski i da ništa ne bacaju na teren. Zvezda je apelovala na svoje pristalice da dođu znatno ranije u dvoranu i da ne nose kovani novac, upaljače jer će im biti oduzimani na ulazima.

"Klub još jednom moli sve da bez obzira na dešavanja na utakmici, bodre svoj tim, i ne ubacuju nikakve predmete u teren, jer su takvi ispadi naneli štetu klubu u vidu kazni koje iznose više desetina hiljada evra", navodi se u saopštenju.

Zvezda je apelovala na navijače da ne da ne stoje na prolazima (stepeništima) i na ulazima u dvoranu, kao i da o ni koji nemaju ulaznicu ne dolaze do hale, jer im obezbeđenje i policija neće dozvoliti pristup dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su podsetili i da se, prema pravilima Evrolige, ulazak bilo koga na teren nakon utakmice, a ko se ne vodi kao službeno lice, kažnjava se novčano, kao i da je klub poslednju takvu kaznu platio posle utakmice s Fenerbahčeom.

"Zato još jednom podsećamo, da svaki bilo kakav prekršaj u budućnosti, može Zvezdi doneti igranje utakmice bez prisustva publike i do novih novčanih kazni klubu", navodi se u saopštenju.

(KURIR TV) MUTA NIKOLIĆ O ZVEZDINOM NIZU: Odbranom razbijaju u Evroligi, PAO nema šanse

Asistent selektora Srbije Aleksandra Đorđevića i trener košarkaša Dinamika Miroslav Nikolić, kaže za Kurir da igre i rezultati Crvene zvezde u Evroligi predstavljaju dobru stvar za srpsku košarku.

Šta je još rekao popolarni Muta pročitajte OVDE.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - 10 Najduhovitijih komentara posle Zvezdine pobede nad Baskonijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track