(VIDEO) REVANŠ CRNO-BELIH: Partizan dobio Zvezdu i izjednačio na 1:1
Foto: ABA Liga

Druga utakmica

(VIDEO) REVANŠ CRNO-BELIH: Partizan dobio Zvezdu i izjednačio na 1:1

Košarka -
Naredni meč igra se u subotu 18. aprila od 21 sat, a domaćin je Partizan

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 70:68 u drugom meču polufinalne serije ABA lige.U prvom meču crveno-beli su slavili sa 73:64, kada su takođe bili domaćini, ali su crno-beli ovom pobedom dobili priliku da pred svojim navijačima stignu do prolaza u finale i plasmana u Evroligu.

Treća utakmica polufinalne serije na programu je u subotu od 21 čas, četvrti duel, kada će Partizan takođe biti domaćin, zakazan je za nedelju, dok će evenutalni peti susret, biti igran naredne srede.

22:42 - Tepić dao bacanje - 70:68

Tepić je pogodio jedno i promašio drugo bacanje za konačnih 70:68

http://www.youtube.com/watch?v=Bo_-USur3Vc

22:39 - Opet Dženkins 69:68

30 sekundi pre kraja Dženkins je pogodio novu dvojku.Partizan je krenuo u napad, a 10 sekundi pre isteka Kalinić je loptu poslao u aut. Tepić nije pogodio kao ni Blažič na drugoj strani

http://www.youtube.com/watch?v=cgx8oz3ufbk

22:37 - Dženkins za minus 3 - 69:66

Dženkins je minut i po pre kraja pogodio za 66:69, a posle promašaja Akojona krenula u napad 46 sekundi pre kraja.

22:29 - Akojon čuva Partizan od Vilijamsa 67:61

Zvezda je posle poena Vilijamsa prišla na 62:61, a potom je Akojon pogodio pet poena zaredom i odlepio goste na 67:61

22:25 - Koškanje Mačvana i Cirbesa

Košarkaš Crvene zvezde je zakucao uz faul Pavlovića a potom se uneo u lice Mačvanu, što je dovelo do kratjkog koškanja. Zvezda je sve bliže

22:21 -Zvezda smanjuje na minus 6 - 58:52

Zvezda je u poslednji kvartal ušla odlučnije, sa razigranijim Vilijamsom, koji je počeo i da pogađa. Do kraja je nešto više od sedam minuta. Sa druge strane odgovaraju mačvan i Milutinov.

22:13 - Partizan blizu brejka - 58:48

Ekipa Partizana u ovom meču deluje mnogo borbenije sa više želje i dva minuta pre kraja treće deonice posle trojke Mačvana vodi 58:43. Do kraja deonice Zvezda je smanjila zaostatak na 58:48

22:03 - Mačvan nesportski zaustavio Blažiča - 38:49

Zvezda je krenula u kontranapad, Blažič je ušao pod koš stigao ga je mačvan i startom sa obe ruke sprečio siguran koš. Nesportska greška, a Zvezdin bek će na liniju za slobodna bacanja.

21:59 - Partizan na plus 12 - 47:35

Partizan je bolje počeo drugo poluvreme i posle pet uzastopnih poena, prvi put ima dvocifrenu prednost. Zvezda je gotovo tri minuta bez koša, što trojkom prekida Kalinić

21:55 - Počinje drugo poluvreme

Za Partizan kreću: Akojon, Murić, Pavlović, mačvan i Milutinov, a za Zvezdu: Vilijams, Dženkins, kalinić, Mitrović i Marjanović.

21:41 - Partizan na poluvremenu vodi - 42:35

Prvo poluvreme je okončano vođstvom Partizana i trojkama Mačvana i Dangubića i ulazom Murića

21:35 - Partizan i dalje vodi 29:35

Zvezda je na trenutak povela posle poena Luke Mitrovića, ali se partizan prenuo i posle serije 7:0 poveo 35:29

21:28 - Igra se nervozno, Partizan vodi 26:23

Partizan uspeva da održi minimalnu oprednost polovinom druge deonice, a na obe strane igra se veoma nervozno.

http://www.youtube.com/watch?v=08zFfwMXySg
http://www.youtube.com/watch?v=dZMvGmzrfW8

21:20 - Partizan posle deset minuta vodi - 22:17

Četvrtina je završena poenima Mačvana i trojkom Blažiča za 22:17

21:12 - Tepić i Milutinov za prvu opipljivu prednost Partizana - 18:9

Partizan je u boljem ritmu i četiri minuta pre isteka prvog kvartala posle poena Tepića vodi 14:9. Posle toga poene je upisao i Milutinov.zvezdas nema poene iz igre. Zvezda je u poslednjem minutu posle dosta vremena pogodila iz igre i to preko Dženkinsa

21:05 - Milutinov ušao u igru

Centar Partizana Nikola Milutinov, koji prema informacijama iz dvorane uprkos savetima lekara na sopstvenu odgovornost igra sa povredom beonjače ušao je na parket. Posle pet minuta igre rezultat je 9:8 za Zvezdu.

21:01 - Počela je utakmica

Za Zvezdu su krenuli Vilijams, Blažič, Kalinić, Mitrović i Marjanović, a za Partizan: Tepić, Milosavljević, Pavlović, Mačvan i Đumić.

20:52 - Srđan i Đorđe Đoković u publici

Među gledaocima su i Srđan i Đorđe Đoković, otac i brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je danas po drugi put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu sveta.

20:05 - Milutinov izašao na zagrevanje

19:45 - Blažič šutira pre meča

Milutinovu povređena beonjača, još nije sigurno da li će igrati

Tokom današnjeg dana spekulisalo se o težini pvrede centra Partizana Nikole Milutinova. Kako prenose mediji, u pitanju je povreda beonjače, a prema nekim najavama očekuje se da mladi centar crno-belih večeras istrči na parket Pionira.Nezvanično je procurela informacija da je Milutinovu oštećena beonjača, ali da on želi da ipak igra u drugoj utakmici na sopstvenu odgovornost.Poruka navijača Partizana Vujoševićevom timu Na Fejsbuk stranici restorana na stadionu Partizana, koju uređuju navijači kluba iz Humske osvanula je poruka za košarkaše.

Košarkaši Partizana,večeras igrate utakmicu života.Večeras igrate za grb,za slavno ime,za svete boje za armiju navija...

Posted by Restoran stadiona Partizan on Среда 15. април 2015.

Luka Mitrović: Nema mnogo tajni

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović posle meča je rekao: “Nema mnogo tajni u taktičkom smislu – koliko je već mečeva odigrano između Crvene zvezde i Partizana. Neće biti iznenađenja i sigurno je da će se oni mobilisati posle poraza i učiniti sve da naprave brejk. Mi bismo pobedom napravili veliki korak napred, ali otom-potom. Ključ za drugu utakmicu biće ista igra u odbrani, ali i pametniji napad“, rekao je kapiten Zvezde Luka Mitrović.

Pavlović: Mora mnogo bolje

Partizan se ne predaje posle početnog poraza, a Aleksandar Pavlović poručuje da njegov tim mora da odigra mnogo bolje. “Dozvolili smo Zvezdi mnogo skokova u napadu. Važno je da im to limitiramo u drugoj utakmici. Ako to uspemo, imaćemo šansu da se suprotstavimo na pravi način i dođemo do pobede. Bitno je da ispravimo greške. I prošle sezone u finalu Superlige je Zvezda povela sa 1:0, pa smo na kraju pobedili“, kaže Pavlović.

Kalinić: Očekujemo reakciju Partizana Nikola Kalinić, koji je bio ključni čovek u prvom meču, kaže da će šanse u drugoj utakmici biti pola-pola. “Pobeda će stvoriti malu psihičku prednost u našu korist, ali isto tako očekujemo njihovu reakciju. Sigurno će učiniti sve da dođu do žarko željenog brejka u seriji jer je posle 2:0 zaista teško vratiti se u bilo kom sportu, bilo kom meču, bilo gde. Pokušaće na sve načine. Sada je možda tas na vagi malo na našoj strani, ali i u sredu će ponovo biti meč 'pedeset – pedeset“, kaže krilni igrač crveno-belih. Murić: Nema izgovora, treba više energije

Krilni košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da su obe ekipe u istoj poziciji kada je reč o vremenu za odmor između mečeva. "Kako je za nas, tako je i za Zvezdu, nema izgovora. Treba izaći na parket i pokazati što više energije. Nema mnogo filozofije, daćemo sve od sebe da napravimo brejk. Ključ narednog meča je veća želja i veća borbenost, ove utakmice se igraju na malo poena, videli ste da nisu najlepše za gledanje, ali uvek je tako na mečevima Partizana i Zvezde", rekao je Murić.

Vujošević: Povrede su veći problem od Zvezde

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je veći problem po njegov tim činjenica da su Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov povređeni, nego rival."Zvezda je povela sa 1:0, što nije mala prednost u seriji. Nismo imali strpljenja kada je u pitanju organizacije igre u napadu u dobrom delu utakmice. Prvo poluvreme protivnik je imao devet skokova u napadu što je nedozvoljeno. Činjenica jeste da je povreda oka Milutinova od strane Blažiča za nas veliki hendikep jer je on naš bitan igrač i prvi centar. Bilo je vrlo teško nadoknaditi. Pavlović je u prvom napadu primio udarac i ima određene simptome slabog vida, povraćao je na klupi.Ovo je četvrta utakmica sa Zvezdom ove sezone iz kojih imamo tri povređena igrača, i to nosioca igre, dva puta posle duela sa Blažičem. Mislim da ima jako malo slučajnih povreda u košarci. Nemamo puno vremena za emocije jer se već sutra nastavlja serija. Slavlje Zvezdinih igrača na kraju znači da je Zveda dobila ali i da je utakmica završena. Milutinov oseća veliku bol, ne znam da li će moći da igra u drugoj utakmici. Veći su nam problem povrede nego rival."

Radonjić: Niko ne sme da pomisli da je sve gotovo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan pobedom i vođstvom protiv Partizana, ali da njegov tim mora da ostane skoncentrisan u nastavku polufinalne serije plej-ofa ABA lige."Jako poštujemo ekipu Partizana i niko ne sme da pomisli da je sve gotovo. Velika borba tek predstoji i svi smo toga svesni. Zadovoljstvo je tu, ali to mora da se zaboravi".Radonjić je istakao da je iz taktičkih razloga Boban Marjanović imao manju minutažu."Vodili smo računa o kvalitetu Mačvana na poziciji pet, a ništa drugo nije u pitanju. Imao je na kraju dobru minutažu, a kada je bilo najvažnije Marjanović je bio pravi", zaključio je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track