(VIDEO, FOTO) U DERBIJU NIŠTA NOVO: Košarkaši Zvezde šesti put u sezoni savladali Partizan
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Crveno-beli bez poraza

(VIDEO, FOTO) U DERBIJU NIŠTA NOVO: Košarkaši Zvezde šesti put u sezoni savladali Partizan

Košarka -
Crveno-beli slavili u derbiju 7. kola srpske lige i ostali na stopostotnom učinku, dok su crno-beli doživeli prvi poraz
1 / 4 Foto: Tanjug/Oksana Toskić

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su u derbiju 7. kola Super lige Srbije Partizan rezultatom 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20).

Crveno-beli su posle ovog kola zadržali stopostotan učinak, dok su crno-beli doživeli prvi poraz u domaćoj ligi.

Zvezda je tako šesti put savladala večitog rivala u osmoj međusobnoj utakmici.

Crveno-bele je predvodio Nikola Kalinić sa 22 poena, Maik Cirbes postigao je 12, a Boban Marjanović 10. Najefikasniji u Partizanu bio je Milan Mačvan sa 25.Zvezda je bila bolja od početka i vodila je tokom celog susreta, a u prvom poluvremenu su gosti pokušavali da preokrenu, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze "večitog" rivala.Partizan je pred kraj treće deonice imao šut za izjednačenje, pri vođstvu 57:54, ali je Vanja Marinković promašio za tri poena, a Zvezda je to iskoristila i sa nekoliko vezanih koševa i trojkom Luke Mitrovića u poslednjoj sekundi otišla na plus devet.Crveno-beli su rutinski odigrali poslednju četvrtinu, konstantno povećavali prednost, koja je u jednom trenutku bila 19 poena razlike i zabeležili ubedljivu pobedu.Zvezda će u narednom kolu gostovati Mega Leksu 20. maja, dok će Partizan dan ranije dočekati Konstantin.

DV: CZ nije potrebna pomoć sudijeTrener Partizana Duško Vujošević rekao je da Crvena zvezda zasluženo slavila u sedmom kolu Superlige, ali da crveno-belima nije potrebna pomoć sudija. Zvezda je sa 92:76 slavila u osmom ovosezonskom večitom derbiju i na polovini takmičenja u Superligi ostala jedina neporažena ekipa.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Osnovni uzrok poraza je naš loš šut za dva poena. Moram da kažem da je bilo nepotrebne pristrasnosti sudije Glišića na Milutinovu koji nije odigrao dobro, ali nisu svirani neki faulovi na njemu. Zvezdi nije bila potrebna takva pomoć", rekao je Vujošević.

Radonjić: Ostvaren ciljTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Partizanom da je zadovoljan jer su njegovi igrači ostvarili cilj."Hvala navijačima na podršci. Uspeli smo da ostvarimo svoj cilj, a to je da dobijemo Partizan pred svojim navijačima. Dobro smo ušli u meč, ali je Partizan šutem za tri držao razliku pod kontrolom. Prišli su nam blizu, ali smo u nastavku odbranom i kontrolom skoka došli do pobede. Atipično je bila utakmica sa velikim brojem poena. Možda nam najbolji igrači po papiru nisu bili na nivou, ali su drugi odigrali dobro, zbog čega sam zadovoljan", naglasio je Radonjić.

TOK MEČA

Izjednačen početak, Zvezda je povela sa 5:2 trojkom Lazića, Partizan izjednačio posle poena uz dodatno slobodno bacanje Mačvana - 5:5.

Vilijams i Marjanović su doneli crveno-belima prednost 9:5 u 5. minutu, a razigrani Mačvan pogodio za 9:7.

Razigrani Vilijams pogodio je svoju prvu trojku, njegov sedmi poen, za 12:8.

Razigrala se Zvezda u finišu prve četvrtine. Crveno-beli su stegli odbranu iz koje su se izrodili lagani poeni Jovića, Dženkinsa i Blažića za 24:14 u 10. minutu.

Dženkins je u poslednjem napadu u prvoj četvrtini postavio konačnih 26:16 posle deset minuta igre.

http://www.youtube.com/watch?v=E7iLKA_BXso

Mačvan je sa četiri vezana poena smanjio zaostatak Partizana na 26:20, a Blažič je u 12. minutu postigao prve poene za Crvenu zvezdu u drugoj četvrtini i povećao prednost na 28:20.

http://www.youtube.com/watch?v=NWMPfvc9BRU

Dangubić i Milosavljević su razmenili trojke za 33:26 u korist domaćeg tima. Prethodno je Mačvan postigao svoj 16. poen.

Partizan je sa dve vezane trojke Andrića i Mačvana prišao na pet poena minusa u 18. minutu - 40:35.

Marinković novom trojkom približava Partizan na 41:38, a Cirbes zakucavanjem povećava prednost na 43:38 u 19. minutu. Zvezda je prvih 20 minuta rešila u svoju korist 47:39.

http://www.youtube.com/watch?v=dcsUhcw9XGw

Prve poene u trećoj četvrtini postigao je Mitrović za 49:39, da bi Milutinov i Mačvan vratili zaostatak na šest poena - 49:43.

Problem za Partizan su četvrte lične greške Milutinova, Andrića i Murića.

http://www.youtube.com/watch?v=B4JenusI9jo

Poenima Daloa Partizan je u 25. minutu prišao na tri poena minusa - 52:49.

Serijom od pet vezanih poena Crvena zvezda je u 29. minutu povela sa 62:54. Cirbes je ključni igrač domaćeg tima u ovom periodu. Dva puta je rešio napad Zvezde, čime je iskoristio prednost u odnosu na Tepića koji ga je čuvao u tim trenucima.

Mitrović sa zvukom sirene pogađa sa pola terena i Zvezda posle tri četvrtine vodi sa 11 poena prednosti - 67:56. Crveno-beli su napravili seriju 10:2 u poslednja dva minuta trećeg perioda.

Zvezda je serijom 5:1 ponovo otišla na deset poena prednosti. Posle pogotka Marjanovića rezultat je u 33. minutu glasio 72:62.

Partizan se sredinom poslednje četvrtine definitivno predao. Bez Murića i Andrića koji su zaradili petu ličnu i smanjenom rotacijom crno-beli nisu mogli da pruže veći otpor u ovim trenucima.

Zvezda, nošena podrškom sa tribina, diže razliku iz minuta u minut, a posle poena Kalinića, crno-beli su zatražili tajm-aut. Tri minuta pre kraja crveno-beli su poveli 82:64.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track