(VIDEO) A SAD DERBI: Zvezda se poigravala sa Smederevom i zakazala duel sa Partizanom
Foto: Fonet

Kup Radivoja Koraća

(VIDEO) A SAD DERBI: Zvezda se poigravala sa Smederevom i zakazala duel sa Partizanom

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde su poslednjem meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu savladali Smederevo 1953 (89:44) i u subotu od 21 sat će se u borbi za finale sastati sa Partizanom, koji je u četvrtak posle drame savladao FMP sa 85:83.

Zanimljivo, pooslednje finale Kupa koje nije pripalo crveno-belima odigrano je 19. februara 2012, takođe u niškom "Čairu" i tada je Partizan bio bolji rezultatom 64:51.

Do danas, Zvezda je u finalima ređala pobede nad Partizanom 78:69 i dva puta Mega Vizurom/Leksom - 81:80, 80:74.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Nikola Rebić sa 15 poena, dok su po 10 postigli Boriša Simanić, Vasilije Micić i Marko Gudurić. Ekipu Smedereva je sa 13 predvodio Saša Djordjević, dok je poen manje postigao Milojko Vasilić.

Zvezda je pred punom halom Čair bila dominantna od početka i pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Crveno-beli su na početku poveli 11:0, posle čega je Smederevo uspelo da smanji zaostatak na tri poena, ali je potom beogradski klub serijom trojki ponovo stekao zavidnu prednost. Svi u ekipi trenera Dejana Radonjića bili su raspoloženi, a prednost se do poluvremena konstantno povećavala, pa je Zvezda na odmor otišla sa tada maksimalnih plus 23.

Zvezda je sa dominantnom igrom nastavila i u drugom poluvremenu, kada je konstantno uvećavala vodjstvo i pobedila sa 45 poena prednosti, što je bila najveća razlika na utakmici.

Polufinalna utakmica izmedju Zvezde i Partizana igraće se sutra od 21.00, dok će se od 17.00 sastati Mega Leks i Metalac.

Četvrta četvrtina

40. minut 89:44 - Kraj utakmice

38. minut 81:42 - Navijači Crvene zvezde zagrevaju se za subotnji duel sa Partizanom

33. minut 68:37 - Ubedljiva prednost Zvezde daje igračima priliku i za atrakciju, pa je Dangubić dva puta brutalno zakucao

Četvrta četvrtina

30. minut 61:35 - Utakmica se rutinski privodi kraju

27. minut 54:28 - U trećem kvartalu igra se veoma neefikasno, a Zvezda rutinski održava prednost, iako je u trećem kvartalu izgubila 6 lopti

21. minut 50:24 - Posle 4 promašaja Simonović je poogodio trojku

Treća četvrtina

20. minut 47:24 - Zvezda ima slabiji šut, ali je ubacila 8 trojki i nije izgubila nijednu loptu

16. minut 39:17 - Prednost Crvene zvezde raste iz minuta u minut

14. minut 32:17 - Radonjić dosta menja i kombinuje, u pokušaju da sačuva svežinu za meč sa Partizanom, koji bi Zvezda trebalo da igra za manje od 24 sata

Druga četvrtina

10. minut 30:12 - Zvezda maksimalno koristi to što se ekipa Smedereva opredelila da suzi odbranu i pušta šut sa distance

8. minut 24:10 - Zvezda je po prilasku rivala, pojačala ritam i opet, kao i na početku sa nekoliko brzih poena, stekla pristojnu razliku

6. minut 16:10 - Smederevo preko Antića i Rnića hvata priključak

4. minut 11:2 - Milan Antić postiže prve poene za Smederevo

2. minut 9:0 - Zvezda ekspresno postiže 9 poena, pa trener Smedereva na tajmautu od igrača traže da se bore

1. minut 2:0 - Kvinsi Miler je pogodio prvi koš na meču

Prva četvrtina

Meč u Nišu imao je zanimljivu predigru, pošto je trener Smedereva Zoran Todorović u medijima pričaju da klub nema para za put na jug Srbije, a pomenuo je i da je zbog prasenja krmače igrač Zvezdinog rivala Darko Rnić propustio trening.

Rnić je u razgovoru za Kurir potvrdio tu priču i najavio da će se njegovi saigrači boriti do poslednjeg atoma snage. Bez Jovića u sastavu

Crvena zvezda počeće odbranu Kupa bez prvog plejmejkera, a po svemu sudeći male su šanse i da će on doputovati u Niš i tokom vikenda!

Jović, pokretač akcija branioca trofeja nije u petak stigao u Niš, na utakmicu protiv Smedereva, jer se još oporavlja od rupture trbušnog mišića.

Iako intenzivna terapija daje rezultate, prve prognoze da će Jović biti spreman za Kup nisu se ispostavile kao tačne, jer je ipak odlučeno da on bude sačuvan i da preskoči bar prvi izazov u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track