(VIDEO, FOTO) PRAVA KAD TREBA: Zvezda razbila Strazbur na startu Evrolige
Foto: Saša Pavlić

Obećavajuće

(VIDEO, FOTO) PRAVA KAD TREBA: Zvezda razbila Strazbur na startu Evrolige

Košarka -
Uprkos povremenim oscilacijama u igri, izabranici trenera Dejana Radonjića opravdali su poverenje navijača i zabeležili veoma važnu startnu pobedu u elitnom takmičenju
1 / 18 Foto: Saša Pavlić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Strazbura sa 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11), u 1. kolu A grupe Evrolige.

Uprkos povremenim oscilacijama u igri, izabranici trenera Dejana Radonjića opravdali su poverenje navijača i zabeležili veoma važnu startnu pobedu u elitnom takmičenju.

Nošeni podrškom sa tribina Kombank arene, crveno-beli su najvećim delom meča igrali bolje i sigurnije, a do trijumfa su ih predvodili Cirbes sa 18. Mitrović sa 13, Jović sa 12 i Tompson sa 11 poena, dok su u francuskom timu najefikasniji bili Bubua sa 17 i Golubović sa 12.

Radonjić: Ne bi me iznenadilo da sada izgubimo sedam utakmica Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa u večerašnjoj pobedi nad Strazburom izgledala bolje nego što se to očekivalo od nje. "Bolje je nego što se mislilo da ćemo biti. Nismo bili koncentrisani na početku, bila je tenzija pre svega u napadu, ali smo podizali kvalitet igre kako je vreme odmicalo, bili pametniji u napadu i pravili dobru prednost", rekao je Radonjić.On je čestitao svojim igračima i zahvalio se navijačima na "sjajnom ambijentu" u beogradskoj Areni. "Pobeda je posebno značajna jer je raspored takav da ne bi bilo nikakvo iznenađenje i da vežemo sedam poraza u Evroligi posle ovoga", kazao je Radonjić. Trener crveno-belih je naveo da ga pojedine stvari u pobedi nad francuskom ekipom posebno raduju. "Ubedljivo smo pobedili, sa dobrim procentima, dobrim odnosom i zadovoljavajućim ambijentom, s obzirom na to koliko smo problema imali pre ove utakmice. Raduje i kvalitet igre, očigledno je da se 'dižemo'", naveo je on. On je istakao da nije iznenađen dobrom igrom njegovih mladih igrača, jer je "svakog dana s njima" i zna kako napreduju. Radonjić je dodao da je Marko Tejić počeo da trči, ali da još ne zna kada će se potpuno oporaviti od povrede, dok je za Nemanju Dangubića rekao da je povreda blaža nego što je delovalo. Kada je reč o eventualnim pojačanjima, Radonjić je istakao da "nema nijednu konkretnu stvar da kaže".

Kole: Nismo imali oružje da zaustavimo ZvezduTrener Strazbura Vensan Kole rekao je da je pre svega jaka odbrana Crvene zvezde razlog poraza njegovog tima u večerašnjoj utakmici Evroligi. "Veoma dobro smo počeli, ali je Zvezda preokrenula i stekla veliku prednost zahvaljujući našim izgubljenim loptama. Nismo pogađali otvorene šuteve i posle toga nismo imali oružja kojim smo mogli da odgovorimo Zvezdi", rekao je Kole novinarima posle utakmice u Beogradu. "Mnogo razloga je za ovaj poraz, a glavni je defanzivni pritisak Zvezde, koja je igrala na ivici faula i to je praktično rešilo ovu utakmicu", kazao je Kole. Francuska ekipa je u Beogradu igrala bez Meta Hauarda, što je prema Koleovim rečima bio veliki hendikep za nju."Loše je što se to dogodilo, on je naš najveći borac. Znamo kako Zvezda igra i mnogo nam je nedostajao, ali ne verujem da bi nam on pomogao na osnovu onoga što smo videli", naveo je Kole. Košarkaš Strazbura Vladimir Golubović rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila. "Znali smo šta nas očekuje, kakav domaći teren ima Zvezda. Bitan igrač nam se povredio pred put, a zamena nije stigla na vreme... Nismo igrali organizovano, gubili smo mnogo lopti, da smo igrali malo bolje, utakmica bi bila u egalu do kraja", rekao je Golubović. Strazbur će u narednom kolu dočekati Fenerbahče, dok će Zvezda gostovati Real Madridu.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Zvezdini igrači: Bilo je oscilacija, ali popravićemo igruKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović smatra da je ekipa pokazala dobru igru na večerašnjem susretu sa Strazburom, ali da postoji još mnogo stvari koje treba popraviti. "Mislim da smo pokazali dobru igru. Ne treba da se zalećemo, ali radimo da bismo igrali dobro. Bilo je oscilacija ali mlada smo ekipa. Dosta dobra odbrana je ono što karskteriše ovu ekipu, ali naravno biće još mnogo oscilacija. Pokusaćemo da kroz utakmice i treninge dižemo formu tokom cele sezone", istakao je Simonović. Debitant u Evroligi Marko Gudurić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prvog meča u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. "Osećaj je predivan, prvenstveno zbog pobede na startu. Od početka smo zaigrali jako i to je neka igra kojoj težimo. Sigurno da će mi dosta značiti večerašnja utakmica, ali sutra je novi dan, novi trening i nastavljamo sa radom", poručio je Gudurić. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović rekao je da je tim odigrao dobar meč, prvenstveno u odbrani, kao i da je nezahvalno komentarisati prošlogodišnji sastav sa trenutnim. "Mislim da smo odradili dobar posao, prvenstveno u odbrani. Na nama je da ispravimo greške iz današnje utakmice i da nastavimo da radimo. Nezahvalno je upoređivati prošlogodišnji tim sa timom od ove godine. Potrebno nam je vreme i mislim da će, kako vreme bude odmicalo, biti sve bolji", istakao je Mitrović i pohvalio ambijent na večerašnjem susretu. Stefan Jović je istakao da je večerašnja pobeda jako bitna za podizanje atmosfere u ekipi. "Kad otvoriš grupnu fazu pobedom moramo da kažemo da smo svi zadovoljni. Sledi nam težak raspored i ova pobeda ne treba da stvara euforiju. Čekaju nas teški dueli, ali večerašnja utakmica izuzetno je bitna za dizanje morala ekipi. Naravno, tek nam predstoje važni ispiti, ali raduje ova pobeda na startu", zaključio je Jović.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

TOK MEČA:

40. minut - 81:59 - Kraj utakmice, iako je prvi meč, ovaj i ovako visok trijumf srpskog evroligaša, može biti značajan u borbi za plasman u TOP 16 fazu

37. minut 75:57 - Zvezda čuva visoku prednost, iako je trener Radonjić do sada koristio desetoricu košarkaša

33. minut 68:48 - Zvezda nije primila poene u tri prva minuta četvrte deonice, a sa šest postignutih (Mitrović, zatim Jović - koji je postigao ukupno 12, te Gudurić), crveno-beli su se "odlepili" na 20 razlike. Rezultat je 68:48.

20:22 - Zadovoljni navijači

Na tribinama Arene 14500 navijača, a među njima i voditeljka Radija S Vesna Zakonović - Arežina, inače veliki poklonik sporta, posebno košarke

Četvrta četvrtina

30. minut 62:48 - Zvezda odbranom dolazi do lakih poena i na kraju trećeg kvartala pobeda je čini se veoma blizu

26. minut 53:42 - Dva uzastopna napada gostujuće ekipe završene su - pogocima domaćih igrača. Najpre je Cirbes oduzeo loptu na sredini terena i zakucao, a potom je loptu osvojio Jović - i takođe poentirao. Na isteku 26. minuta Zvezdi vodi sa 53:42.

22. minut 47:36 - Zvezda na startu drugog poluvremena čuva dvocifrenu prednost

Treća četvrtina

20. minut 43:32 - Agresivna odbrana, pre svega spoljne linije, ali i u reketu crveno-belih, potpuno je otupela oštricu napada gostiju koji greše iz akcije u akciju, pa Zvezda na poluvremenu ima lepu prednost

17. minut 37:26 - Zvezdina prednost je, sa druge strane, narasla na 37:26 u 17. minutu, posle Jovićeve trojke i slobodnih bacanja koje su ubacili on i Marko Simonović.

15. minut 31:24 - Zvezda prvi put ima opipljiviju prednost. Cirbes je postigao 14 poena, a Marko Gudurić sjajno iskoristio date mu minute

11. minut 23:20 - Zvezda je na startu drugog kvartala postigla 4 laka poena, čime je preokrenula rezultat i materijalizovala agresivniju odbranu

Druga četvrtina

10. minut 19:20 - Cirbes je nerešiva enigma za goste

9. minut 12:16 - Babua je ubacio već tri trojke za goste, koji su vodili 15:8. Zvezda je preko Cirbesa i Tompsona, uspela da smanji na 12:16, ali je tada pogodio Golubović.

5. minut 6:10 - Zvezda ima dosta problema u naapadu, izgubila je već tri lopte

2. minut 2:2 - Tompson postiže prve poene za Zvezdu

1. minut - Počelo je

Prva četvrtina

18:55 - Petorke

Crvena zvezda: Mekel, Tompson, Lazić, Mitrović, Skorcanitis

Strazbur: Bebo, Vims, Kembel, Kolins, Fofana

18:45 - Tri NBA ligaša poslala skaute u Arenu

Posebna mesta u Areni imaće i skauti NBA ligaša: Atlante, Indijane i Hjustona.

18:40 - I plesna grupa je spremna za novi početak

ИДЕМООООО!

Posted by Crvena Zvezda on четвртак 15. октобар 2015.

18:31 - Ekipe su na terenu

18:00 - Zvezda bez pet igrača

Crveno-beli su ostali bez pet igrača koji su činili okosnicu prošlogodišnjeg tima (Marjanović, Kalinić, Vilijams, Dženkins i Blažič). Za sada su klub sa Malog Kalemegdana pojačali Gal Mekel, Sofoklis Skorcanitis, Rajan Tompson, Stefan Nastić i Marko Simonović.

Što se tiče regionalnog takmičenja već su pokazali da će to biti dovoljno za plasman u završnicu, ali Evroliga je nešto drugo. Iz kluba su najavili da će biti još pojačanja, a verovatno se čeka poslednja “seča” u NBA ligi kako bi bio pokupljen neki igrač koji ne dobije ugovor.

Strazbur je u Beograd stigao bez povređenog Meta Hauarda koga je u timu zamenio iskusni Romeo Trevis, ali on neće biti u ekipi pošto nije na vreme registrovan za evroligaške utakmice.

17:40 - Radonjić: Strazbur nije tipična francuska ekipa

Trener Dejan Radonjić kaže da njegov tim čeka težak zadatak.

"Strazbur ima kvalitetne atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je malo drugačiji od ostalih francuskih ekipa. Imaju iskustvo, potencijal, dobre igrače na svim pozicijama, koji mogu da igraju na visokom nivou", naveo je trener Zvezde.

17:30 - Luka Mitrović: Igra bez padova lomi goste

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović kaže da njegova ekipa ima velike šanse protiv Strazbura ako bude igrala dobro u kontinuitetu.

"Strazbur je na papiru najslabija ekipa u grupi, nije atraktivna poput Reala, Fenerbahčea ili Himkija, ali oprez mora da bude i te kako veliki. Atletski su moćna ekipa, koja može da bude izuzetno neugodna ako se razigra i pravi probleme i mnogo jačim ekipama nego što je naša", rekao je Mitrović.

17:15 - Kole: Zvezda je veoma kvalitetna ekipa

Trener košarkaša Strazbura Vensan Kole poručio je da je Crvena zvezda veoma kvalitetna ekipa i da bi pobeda u Beogradu na startu Evrolige bila veliki uspeh.

"Naša grupa je veoma teška, mđutim, želimo da se takmičimo sa svima. Pobeda u Beogradu bila bi veliki uspeh i daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Zvezda igra veoma dobru odbranu i biće potrebno da pronađemo prava rešenja", izjavio je Kole za sajt Evrolige i dodao da je izostanak Meta Hauarda veliki hendikep za njegov tim.

Centar Strazbura Crnogorac Vladimir Golubović istakao je da francuski tim gostuje kvalitetnom timu u dvorani gde gosti retko dolaze do trijumfa.

"Uvek je zadovoljstvo vratiti se u Srbiju, ali skoncentrisan sam samo da dam sve od sebe i pomognem timu", zaključio je Golubović.Bek Strazbura Rodrig Bobo svestan je težine grupe, ali kaže da će njegov tim dati maksimum u svakom meču.

“Odsustvo Hauarda zbog povrede biće veliki hendikep, bio je to šok za nas i moraćemo da se prilagodimo kako bismo nadoknadili odsustvo tako važnog igrača. Prva utakmica je uvek važna i svesni smo koliko je teško slaviti u Beogradu, ali daćemo sve od sebe da to učinimo“.

Srbi u Evroligi EFESNenad KrstićDušan Ivković (trener) CSKAMiloš Teodosić ARMANIMilan Mačvan BAJERNDuško SavanovićVasilije Micić Svetislav Pešić (trener)FENERBAHČEBogdan Bogdanović Nikola Kalinić Željko Obradović (trener) OLIMPIJAKOSNikola Milutinov PANATINAIKOSMiroslav Raduljica Ognjen KuzmićAleksandar Đorđević (trener)ZJELONA GORADejan BorovnjakSTRAZBURVladimir Golubović UNIKAHANemanja Nedović Stefan Marković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track