(VIDEO) DOMINACIJA CRVENO-BELIH Košarkaši Zvezde pobedili Partizan i osvojili titulu posle 17 godina
Foto: Tanjug

Tri krune u sezoni

(VIDEO) DOMINACIJA CRVENO-BELIH Košarkaši Zvezde pobedili Partizan i osvojili titulu posle 17 godina

Košarka -
Tim Dejana Radonjića savladao "večitog rivala" 58:54 i maksimalnim rezultatom 3:0 dobio finalnu seriju plej-ofa Superlige
1 / 5 Foto: Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Partizan u trećoj utakmici finala plej-ofa Superlige 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10) i rezultatom 3:0 u seriji domogli se titule prvaka Srbije.

Crveno-beli su tako kompletirali "triplu krunu", jer su prethodno osvojili i Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Zvezda je titulu prvaka države osvojila 16. put u svojoj istoriji, a prvi put posle 1998. Dakle, posle 17 godina crveno-beli su opet šampioni.

"Šta reći, ne samo za ovu seriju već za celu sezonu. Ne mogu da opišem koliko sam srećan i ponosan zbog uspeha koji Zvezda ne pamti", izjavio je kapiten crveno-belih Luka Mitrović u kameru RTS-a odmah posle meča.

Nadovezao se trener Dejan Radonić:

"Emocije su jake. Sada nije momenat za analizu. Osećaj je fantastičan. Vidite ovu veliku radost".

Upitan šta je igračima rekao u poluvremenu kada su gubili sa devet poena razlike, odgovorio je:

"Na pobedu".

Crvena zvezda je do pobede u trećoj utakmici stigla posle preokreta u trećoj četvrtini. Zaustavila je nalet Partizana i serijom 11:0 u finišu te deonice stigla od 35:44 do 46:44. Kada su Radonjiićevi igrači došli na "plus osam" u 37. minutu, činilo se da je meč rešen. Ipak, crno-beli su se brzo vratili na tri poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Na kraju, 58:54 i deveta pobeda Crvene zvezde u 12 ovosezonskih duela sa "večitim rivalom".

Najzaslužniji za večerašnju pobedu bili su Branko Lazić i Luka Mitrović sa po 13 poena, dok je najefikasniji na utakmici bio Nikola Milutinov sa 17.

TOK MEČA:

Povećane su bezbednosne mere oko trofeja i medalja, jer je prošle godine pehar ukraden.

Nekoliko stotina navijača Zvezde s kartama nije ušlo u Pionir

Nekoliko stotina navijača Crvene zvezde ostalo je večeras ispred hale Pionira iako imaju ulaznice za utakmicu finala srpskog šampionata protiv Partizana, pošto im policija nije dozvolila da uđu. Policajci su navijačima rekli da u hali više nema mesta. Policija je prvo petnaestak minuta pre početka utakmice zatvorila ulaze u halu Pionir i napravila nekoliko kordona između ulaza u tu dvoranu, pa je kretanje oko te dvorane bilo praktično onemogućeno. Na ulazima u Pionir nastalo je veliko komešanje, nezadovoljni navijači su mahali kartama, da bi ih policija potom rasterala. Treća treća utakmica finala plej-ofa između Zvezde i Partizana je u toku, a u hali Pionir je više od 6.000 navijača.

Kraj - 58:54

40. minut - 56:54 - Crno-beli krenuli u napad na 19 sekundi do kraja pri rezultatu 56:53 za Zvezdu. Dženkins je napravio faul nad Milosavljevićem na devet sekundi do kraja. Kapiten Partizana pogodio je samo jedno slobodno bacanje.

39. minut 56:53 - Partizan je imao dva napada na "minus tri", ali ih nije iskoristio...

38. minut - 56:53 - Pavlović trojkom vraća nadu crno-belima, a dodatno je podgreva Milosavljević sa još dva poena.

37. minut - 56:48 - Zvezda grabi ka titulu. Košem Kalinića crveno-beli odlaze na "plus osam".

36. minut - Branko Lazić je pao i ostao da leži. Cela hala počela je da mu skandira ime, pa se Zvezdin bek pridigao i napustio teren.

34. minut - 53:48 - Zvezda pravi sve veću razliku. Dženkins pogađa tri poena - dva plus jedan.

32. minut - 48:46 - Milutinov svojim 17 poenom prekida seriju Zvezde.

32. minut - 48:44 - Gde je stao na kraju treće, Cirbes je nastavio na početku četvrte deonice produživši seriju svog tima na 13:0.

Kraj treće četvrtine - 46:44 - Veliki preokret Crvene zvezde. Bila je na "minus devet" na poluvremenu, Partizan je najviše zahvaljujući Milutinovu održavao veliku prednost u prvoj polovini ove deonice, ali je onda domaćin "stegao" odbranu, pa crno-beli skoro četiri poslednja minuta ove deonice nisu dali ni koš. A Zvezda je napravila seriju 11:0 zaključno sa pogotkom Cirbesa sa zvukom sirene. Tim Dejana Radonjića je treću četvrtinu dobio rezultatom 18:7.

30. minut - 44:44 - Ponovo trojka Lazića za nastavak serije Zvezde od 9:0 i izjednačenje! Lazić je najefikasniji kod crveno-belih sa 13 poena.

28. minut - 41:44 - Zvezda je prišla serijom 6:0. Redom su pogađali Mitrović, Kalinić i Vilijams, pa je trener gostiju Vujošević zatražio tajm-aut.

26. minut - 35:44 - Nikola Milutinov je u seriji, održava veliku prednost Partizana. On je sada došao do 15 poena.

22. minut - 33:37 - Branko Lazić je vezao pet poena u uvodu drugog poluvremena, pogodio je dva slobodna bacanja, onda i trojku i sveo "minus" Zvezde na samo četiri poena.

http://www.youtube.com/watch?v=XLByZU_mavg

Kraj prvog poluvremena - 28:37 - Partizan je drugu deonicu dobio rezultatom 10:20! Odlično su crno-beli igrali odbranu, često je menjali, pa košarkaši Crvene zvezde nisu imali rešenja u napadu. Andrić je ubacio devet poena dok nije izašao iz igre zbog tri prekršaja, po osam su dodali Mačvan i Milutinov, koji su imali i sedam, odnosno pet skokova. Mitrović je sa sedam poena najefikasniji kod domaćina.

20. minut - 27:37 - Crno-beli odlaze na "plus deset" pogocima Milutinova.

17. minut - 25:31 - Problem za Partizan je treća lična greška raspoloženog Andrića, koji je zato izašao iz igre. Mitrović je pogodio oba bacanja.

17. minut - 23:31 - Crno-beli dižu prednost. Greška crveno-belih, usledila je kontra, Andrić je hteo da položi loptu u koš, Kalinić mu "zalepio" bananu, ali su sudije priznale koš. Dakle, Andrić je sada na devet poena.

16. minut - 23:29 - Partizan je u seriji. Trojkom Andrića pobegao je na šest poena, posle čega je trener domaćina Dejan Radonjić zatražio tajm-aut. Andrić je trenutno najefikasniji na terenu sa sedam poena.

13. minut - 22:22 - Odmah crveno-beli uzvraćaju sa četiri uzastopna poena Marjanovića.

12. minut - 18:22 - Milosavljević je dao svoje prve poene, i to trojku, za vođstvo Partizana od četiri poena razlike.

Kraj prve četvrtine - 18:17 - dovoljno je reći da je tri poena prednosti za Zvezdu s početka utakmice najveća razlika koju su rivali imali tokom prve deonice. Dakle, takoreći, igralo se koš za koš.

9. minut - Na parketu je Boban Marjanović, umesto Cirbesa.

8. minut - 14:14 - Ređaju se napadi na obe strane, ali i promašaji. Ovaj rezultat je već dugo na snazi.

7. minut - 14:11 - Lazić je digao navijače Zvezde na noge. Snažno je zakucao, a uz to je fauliran od Pavlovića, koji je malo pre toga zamenio Andrića.

http://www.youtube.com/watch?v=JlSp1qUQ7PQ

Evo delića atmosfere iz Pionira:

5. minut - Ušao Milutinov umesto Đumića.

3. minut - 7:7 - Zvezda povede, Partizan izjednači, tako se igra za sada... Vujošević je u petorku uvrstio Andrića umesto Pavlovića, a ovaj mu se odužio sa četiri poena u uvodu meča.

21:01 - Utakmica je počela.

Prva petorka Zvezde: Vilijams, Lazhić, Dangubić, Mitrović. Cirbes.

Prva petorka Partizana: Tepić, Milosavljević, Andrić, Mačvan, Đumić.

20:58 - Sa tribina grmi, Delije su raspoložene, očekuju titulu...

20:57 - Košarkaši oba tima nose majice sa natpisom "Humanitarna organizacija Novi Beograd".

20:56 - U hali je i generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

20:55 - Intonira se himna Srbije.

20:54 - Igrači izlaze na teren uz predstavljanje zvaničnog spikera.

20:48 - U hali su i dva potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, nekadašnji igrač Zvezde Igor Rakočević, i Dejan Tomašević, koji je nosio dresove oba "večita rivala".

20:35 - Ko će bolje na "našteluje nišanske sprave".

20:31 - Kao i obično, mnogo je poznatih "faca" u hali Pionir. Među prvima je došao bivši igrač Zvezde Marko Kešelj, a tu su i drugi zvezdaši poput Pere Antića, Nemanje Nedovića, Nikole Vučevića, fudbalera Miloša Ninkovića...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track