CSKA UZVRATIO UDARAC: Teo se vratio, prvak Evrope trojkama srušio oslabljenu Zvezdu
Foto: Euroleague.net

Najteži poraz crveno-belih u sezoni

CSKA UZVRATIO UDARAC: Teo se vratio, prvak Evrope trojkama srušio oslabljenu Zvezdu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi od CSKA u 22. kolu Evrolige (102:80).

Crveno-beli su upisali drugi poraz u nizu, a deseti od početka sezone. Izabranici Dejana Radonjića trenutno su na sedmom mestu na tabeli. CSKA je, na drugoj strani, stigao do 16. pobede i drugi je na tabeli, sa trijumfom manje od prvoplasiranog Real Madrida.U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 16 poena, Čarls Dženkis je dodao 12, a Ognjen Kuzmić deset poena.CSKA je do pobede predvodio Nando de Kolo sa 25 poena, Nikita Kurbanov je ubacio 18, a Miloš Teodosić poen manje.Crveno-beli su odlično počeli meč, pa su uz četiri vezana poena Ognjena Kuzmića i poenima Nejta Voltersa stigli do plus pet, ali je CSKA potom pogodio tri trojke i izjednačio na 9:9. CSKA je nastavio odlično da šutira za tri poena, pa je do kraja prve deonice čak sedam puta bio precizan iza linije 6,75. Poslednju trojku za Moskovljane u prvoj četvrtini postigao je Miloš Teodosić za sedam poena prednosti na prvom odmoru.Na početku druge deonice CSKA je stigao do prve dvocifrene prednosti, ali se Zvezda posle poena Tompsona i Dženkinsa spustila na šest poena zaostatka.Šampion Evrolige je do kraja prvog poluvremena čuvao prednost, pre svega preko De Koloa, a kasnije i preko Kurbanova, pa je ruska ekipa na veliki odmor otišla s prednošću od 12 poena (58:46). Moskovska ekipa je u prvom poluvemenu imala neverovatan šut i za dva i za tri poena - 9/13.Marko Simonović je na početku treće četvrtine vezao sedam poena i smanjio prednost CSKA na šest poena, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa vrlo brzo uzvratila i stigla do do tada najveće prednosti na meču - 60:46. Kad god bi izgledalo da crveno-beli mogu da se približe, CSKA bi imao odgovor pa se na poslednji odmor otišlo rezultatom 77:64 za rusku ekipu. Ništa se na parketu nije promenilo ni u poslednjoj deonici, CSKA je održavao ali i povećavao prednost koja je na kraju iznosila 22 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 80:102 - Kraj utakmice

38. minut 73:94 - Itudis je izvukao Teodosića iz igre

35. minut 70:90 - CSKA rutinski odrađuje posao

33. minut 67:83 - Utisak je da je meč rešen

Četvrta četvrtina

30. minut 64:77 - Kraj treće deonice

30. minut 61:77 - Najveća razlika u korist domaćeg tima posle trojke Teodosića

29. minut 61:74 - Pogodio je Mitrović

29. minut 59:74 - Zvezda je duže od 6 minuta bez koša iz igre

26. minut 56:71 - CSKA je ušao u ritam i stekao najveću prednost do sada

25. minut 56:67 - De Kolo vezuje 5 poena i CSKA ponovo ima dvocifrenu prednost

23. minut 56:62- 7 vezanih poena za Simonovića

22. minut 49:60 - Trojka Dženkinsa

21. minut 46:60 - Poenima Kurbanova CSKA dolazi na do sada maksimalnih plus 14

Treća četvrtina

20. minut 46:58 - Zvezda je postigla 46 poena, ali je primila 58, pošto su Rusi za 3 poena šutirali 9 od 13

18. minut 39:51 - Utisak je da su Rusi pomalo dodali gas

16. minut 37:43 - Dobrić je ubacio trojku, Zvezda je u seriji 5:0

15. minut 32:43 - Šampion Evrope je prvi put stekao dvocifrenu prednost

14. minut 32:41 - Voroncevič pogađa osmu trojku za ruski tim

12. minut 28:36 - Dženkins postiže prve poene za Zvezdu u nastavku

Druga četvrtina

10. minut 33:26 - CSKA se odlepio u poslednja dva minuta, a neverovatno zvuči podatak da je šampion Evrope u prvih 10 minuta za tri poena šutirao gotovo maksimalno - 7 pogodaka iz osam pokušaja - poslednji je promašio Teodosić. Na drugoj strani Zvezda za 2 poena ima 9 od 9.

7. minut 22:25 - Igra se koš za koš

5. minut 16:16: - Trojka Lazića

5. minut 11:13 - CSKA je pogodio 4 trojke, od čega jednu posle faula

3. minut 8:3 - Zvezda je poene postigla iz izrađenih akcija

2. minut 4:3 - Kurbanov je pogodio trojku za CSKA

1. minut 2:0 - Kuzmić se dobro snašao pod košem

Prva četvrtina

Zvezda koja ovaj meč igra bez povređenog Stefana Jovića, je u prvom duelu pobedila CSKA (78:67), ali Moskovljani su ovoga puta apsolutni favoriti, pošto je, pored Jovića, u Beogradu ostao i od ranije povređeni Nemanja Dangubić. Ipak, trener Dejan Radonjić najavljuje maksimalni otpor."Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej", rekao je on."Mi imamo svoju problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Jovića, koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom i koji se oporavlja od povrede leđa, Dangubić takođe neće igrati, ali bez obzira na sve navedeno, moramo dati sve od sebe, jer želimo da dobro odigramo utakmicu", izjavio je Radonjić za klupski sajt.

Kapiten Luka Mitrović ističe da je ekipa svesna snage i kvaliteta CSKA."Idemo rasterećeni, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas, oni najvažniji tek slede i svaki igrač biće nam preko potreban. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno", rekao je Mitrović.

U tim šampiona Evrope vratiće se kapiten Srbije Miloš Teodosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track