(VIDEO) POBEDA ZA GROBARE: Partizan bez navijača razbio FMP za šesti uzastopni trijumf u ABA ligi
Foto: ABA Liga

Matine

(VIDEO) POBEDA ZA GROBARE: Partizan bez navijača razbio FMP za šesti uzastopni trijumf u ABA ligi

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su FMP (65:56) i ostavrili šestu pobedu u regionalnoj ABA ligi.

(Tim trenera Džikića, meč je prelomio u trećoj četvrtini, kada je primio svega 6 poena, i uspeo da u koš domaćina, koji u dvoranu nisu psutili pristalice crno-belih zatrpaju sa 22 poena.

FMP je polovinom poslednjeg kvartala uspeo da priđe na 4 poena zaostatka, jer je napravio seriju 13:0, ali nije mogao da potpuno ugrozi trijumf gostiju gostiju.

Posle 6 kola Partizan ima maksimalan učinak, dok je FMP ostvario samo dva trijumfa.

Prva četvrtina

Bolden je pogodio prve poene na meču i to uz faul.U prvih pet minuta malo je poena, gledamo reviju promašaja i grešaka na obe strane. Na pola prve deonice bilo je 6::6, iako su oba tima do tada šutirala po 10 puta.Vrlo neefikasna prva četvrtina okončana je nerešenim rezultatom 15:15, iako je Partizan od polovine deonice bio u vođstvu.

Druga četvrtina

FMP je u vođstvu od starta druge četvrtine, od 3 do 5 poena, ali se Partizan, čiji trener Džikić i dalje traži petorku, vratio posle trojke Robinsona. Ekipe igraju u serijama od po 5 poena i u toj igri FMP se bolje snalazi, jer je već deo meča u prednosti. Partizan deluje umorno, Džikić, mnogo menja u pokušaju da doše do ritma.Domaći tim vodi 32:31 posle 20 minuta

Treća četvrtina

Treća četvrtina je počela nešto efikasnije, nego prethodne dve. Ekipe se smenjuju u vođstvu. Uroš Luković je što poenima, što blokadama, (za sada ih ima 4) doveo Partizan u situaciju da prvi ppppput na meču ima 5 poena prednosti. Hečer je takođe došao do daha, pogodio je trojku što se oseti i na rezultatu - Partizan vodi 44:36.

FMP je u trećoj četvrtini postigao samo 4 poena (Lazarević 4 i Čović dva). Pritom izabranici trenera Klipe vieše od 7 minuta nije postigla koš, što je Partizan koristeći u proseku svaki drugi napad kaznio i već tada se značajno približio pobedi, pošto je posle 30. minuta bilo 53:38.

Četvrta četvrtina

FMP je serijom od 8 poena šest minuta pre kraja došao do jednocifrenog zaostatka. Partizan je prestao da pogađa, napad više nije bio tečan, što je nagoveštavalo zanimljivu završnicu. Posle poena Čovića za seriju FMP-a 13:0, Džikić je pozvao tajm-aut, jer je prednost Partizana bila samo 55:51.

Poslednji deo meča protekao je u nizu slobodnih bacanja na obe strane terena, u kojima je Partizan bio precizniji i zasluženo slavio.

Tok meča

Pred ovaj meč trener crno-belih Aleksandar Džikić je izjavio da ekipi iz Železnika treba ograničiti broj poena iz kontranapada i iz skoka. "Naš protivnik se pojačava iskusnim igračima, sada imaju dva vrlo pouzdana organizatora igre koji mogu da igraju i u paru, vrlo agresivne krilne igrače i centarsku liniju koja je mobilna i dobro prati igru svojih spoljnih igrača. Kontinuitet u radu trenera je pretpostavka svakog uspeha u kolektivnim sportovima, oni to imaju i to im daje dodatni kvalitet. Moramo da ograničimo broj njihovoh poena iz kontranapada i da pokušamo da otežamo 'pik end rol' saradnju, uz to da iskontrolišemo skok u napadu.", izjavio je Džikić za klupski sajt.Trener FMP-a Slobadan Klipa očekuje dobar meč. "Očekuje nas veoma težak meč. Partizan je dobro uigrana ekipa. Pobedio je pet utakmica u regionalnoj ligi i startovao sa pobedom u Evropi", rekao je trener Slobodan Klipa, koji neće moći da računa na Aleksu Radanova.Partizan će sigurno da motiviše naš mladi tim, koji je pojačan sa dva nova igrača. Mada znam da je potrebno vreme da se Ljubičić i Kutlešić integrišu i uklope u sistem FMP. Odigrali smo veoma loše poslednje dve utakmice. Sa Partizanom su uvek dobre i čvrste utakmice koje znače za mlade igrače i za ceo tim",

U dresu "pantera" debitovaće iskusni plejmejker Marko Ljubičić.

"Dolazi nam Partizan, koji je u izuzetnoj seriji. Ne treba nešto posebno govoriti o protivniku, dobro ga poznajemo. Imaju skup mladosti i iskustva. U svakom slučaju oni dolaze kod nas, na naš teren. A poznato je da najbolje partije pružamo kod kuće. Sa mladošću i elanom ove mlade ekipe, možemo da im se suprostavimo“, istakao je Ljubičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track