(VIDEO) KAKVA TUGA ZVEZDE: Trojka Ercega i dva produžetka za poraz od Galatasaraja
Foto: Sqaša Pavlić

Evroliga

(VIDEO) KAKVA TUGA ZVEZDE: Trojka Ercega i dva produžetka za poraz od Galatasaraja

Košarka -
Tim trenera Radonjića nije imao ni sreće , dva puta je imao šansu da slavi, ali je posle 50 minuta igre poklekao 110:103

Košarkaši Crvene zvezde su posle dva produžetka poraženi od Galatasaraja u Istanbulu (110:103) u šestom kolu Evrolige, a glavni krivac za to je Zoran Erceg.

Zvezda je loše počela utakmicu i dozvolila domaćinima da povedu 12:3, a u tom periodu igru galatasaraja vodi je srpski internacionalac Zoran Erceg. Crveno - beli su uspeli da izjednače na 14:14, ali od tada pa sve do starta drugog poluvremena tim trenera Dejana Radonjića bio je u zaostatku.

Na startu drugog poluvrema Zvezda serijom 14:0 preokrenula rezultat i stekla deset poena prednost. Turci su uspeli da smanje na minus jedan 72:73 u tri minuta pre kraja poslednjeg kvartala.Posle penal završnice Zvezda je osam sekundi pre isteka regularnog dela meča vodila 82:70, ali je Zoran Erceg trojkom sa više od 10 metara , što je bio njegov 30 poen odveo mwč u produžetak.

U dodatnih pet minuta Turci su bolje počeli, imali i četir poena prednosti, ali je Zvezda uspela da pšreokrene i u poslednji minut uđe sa plus tri 94:91. Tada je Guler pogodio uz faul Vilijamsa pa je 44 sekundi pre kraja bilo 94:94. Zvezda je imala napad za trijumf, ali se Vilijams spetljao pa je duel otišao u drugi petominutni nastavak.

U drugom produžetku prvi poen zabeležio je Blažič nešto više od tri minuta pre kraja i to sa linije slobodnih bacanja. na drugoj strani trojkom je odgovorio Arojo za vođstvo Turaka 97:99. Za Zvezdu je uz zaostatak problem bila i peta lična greška Nikole Kalinića.

Dva i po minuta pre kraja Erceg je pogodio dva penala i odveo galatu na plus 5 - 102:97, pa je Radonjić zatražio minut odmora. U nastavku Mitrović je pogodio trojku, a potom Zvezda nije iskoristila anapad za izjednačenje. Do kraja meča Zvezda nije uspela da se vrati, ali je poenima Mitrovića uspela da izgubi sa manje od osam razlike.

Prva četvrtina

Zvezda je povela sda 3:2 posle trojke iz ugla Branka Lazića, ali od tada Turci predvođeni Zoranom Ercegom, koji je postigao već osam poena, prave seriju od 10:0 i vode 12:3. Zvezda je posle tajm auta uspela da se vrati u meč i serijom 8:0, u kojoj su prednjačili Mitrović (četiri poena) i Vilijams (dve asistencije) smanji na 12:11.

Do kraja poluvremena Zvezda je uspela da izjednači na 14:14, ali su Turci serijom 6:0 još jednom steli ostenu prednost 20:14. na isteku 10. minuta bilo je 22:16

Druga četvrtina

Zvezda je bolje počela drugi period, pošto je trojkom Tejića i bacanjima Blažiča prišla na poen zaostatka. Međutim, usledio je nešto slabiji interval u napadu gostiju, a već posle četiri minuta ispunjen je i bonus – Arslan je vezao pet poena i Galatasaraj je poveo 29:22. Od tada Zvezda nije uspela da smanji zaostatak.

Tri minuta ore kraja Zvezda je posle trojke Mitrovića prišla na 34:37, a posle novog poena krilnog centra i na 40:38 u poslednjem minutu prvog poluvremena. Ipak taj deo igre završen je prednošću domaćih 45:40

Treća četvrtina

Zvezda je bolje počela drugo poluvreme i serijom 14:0 u prva četiri minuta povela 54:45. Sjajnom odbranom tim trenera Radonjića uspeo je da stekne dvocferenu prednost, a Turci su u prvom delu treće četvrtine postigli svega dva poena.

Sa druge strane Zvezad je igrala brže u napadu, koristila svaku šansu za brze i lakše poene, pa je na isteku 30. minuta bilo 63:54.

Četvrta četvrtina

Zvezda uspeva da sačuva prednost, ali već u drugom minutu izalzi iz bonusa, a posle trojke Sinana Gulera Galata samnjuje na 65:60. Do polovine poslednje četvrtine Zvezda je izdržala sve nalete Turaka i imala prednost 70:63. Erceg je sa pet vezanih poena vratio domaćina u igru, manje od tri minuta pre kraja bilo je 73:72

Kalinić je trojkom osigurao plus 4 manje od dva minuta pre kraja, ali je Arslan odgovorio istom merom 90 sekundi pre kraja. Ipak 56 sekundi pre kraja Arojo je pogodio za vođstvo Turaka 77:76. kalinić je odgovorio trojkom, a potom je Vilijams jednim penalom doneo vođstvo od 80:77. Do kraja je ostalo 12 sekundi.

Dangubić je faulirao Arslana a ovaj je pogodio dva penala 79:80 devet sekundi pre kraja. Marjanović je ubacio dva penala, a onda je Erceg trojkom sa više od 10 metara odveo meč u produžetak.

http://www.youtube.com/watch?v=gu6fcV-7sgU

Produžetak

U dodatnih pet minuta Turci su bolje počeli, imali i četiri poena prednosti, ali je Zvezda uspela da preokrene i u poslednji minut uđe sa plus tri 94:91. Tada je Guler pogodio uz faul Vilijamsa pa je 44 sekundi pre kraja bilo 94:94. Marjanović i Arojo su sa obe strane pogodili po dva penala pa je jedanaest sekundi pre kraja bilo 96:96. Vilijams nije doneo trijumf Zvezdi

Drugi produžetak

U drugom produžetku prvi poen zabeležio je Blažič nešto više od tri minuta pre kraja i to sa linije slobodnih bacanja. na drugoj strani trojkom je odgovorio Arojo za vođstvo Turaka 97:99. Za Zvezdu je uz zaostatak problem bila i peta lična greška Nikole Kalinića. Dva i po minuta pre kraja Erceg je pogodio dva penala i odveo galatu na plus 5 - 102:97, pa je Radonjić zatražio minut odmora. U nastavku Mitrović je pogodio trojku, a potom Zvezda nije iskoristila anapad za izjednačenje. Do kraja meča Zvezda nije uspela da se vrati, ali je poenima Mitrovića uspela da izgubi sa manje od osam razlike.

Tok utakmice

Delije ne mogu u dvoranu

http://www.youtube.com/watch?v=P8dQItpGcGA

Utakmica ima i uvertiru – 400 navijača Zvezde nalazi se ispred dvorane, ali turska strana nije postupila kako je dogovoreno i nije dala crveno-belima da kupe karte.

Zvezda ima tri, Galata dve pobede Crveno-beli su do sada ostvarili tri pobede i dva poraza, pa bi im eventualni podvig u dvorani Abdi Ipekči širom otvorio vrata plasmana u Top 16 fazu.

Sa druge strane, ekipa Ergina Atamana ima skor 2-3 i nalazi se u priličnim problemima. Povređeni su Pocijus i Micov, od starta sezone na saradnji je zahvaljeno Smitu i Vujukasu, a već nekoliko nedelja spekuliše se o neisplaćenim zaradama. Takođe, navodno su se sukobili Karlos Arojo i Nejtan Džavai.

Uprkos tome, Galatasaraj je i dalje veoma jak tim koji poseduje visoke ambicije. Uz to, turska ekipa želeće da se revanšira Zvezdi za poraz iz Beograda na startu takmičenja, kada je bilo 76:68.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track