(VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA U POBEDNIČKI RITAM: Šampion bez Sofoa savladao Metalac u Valjevu
Foto: ABA Liga

Peti trijumf crveno-belih u ABA ligi

(VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA U POBEDNIČKI RITAM: Šampion bez Sofoa savladao Metalac u Valjevu

Košarka -
Tim Dejana Radonjića sada ima skor 5-2 i nalazi se na deobi drugog mesta sa Mega Leksom
1 / 6 Foto: ABA Liga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac u Valjevu u meču sedmog kola ABA lige:Metalac - Crvena zvezda 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17)

Nisu crveno-beli imali lak posao u Valjevu. Jesu vodili tokom celog drugog poluvremena, ali domaćin je nekoliko puta zapretio da će ih stići. Međutim, Metalac nije imao ni snage ni znanja da napravi taj poslednji korak ka izjednačenju.

Blistao je Majstorović, ubacio je 28 poena, ali to nije bilo dovoljno da Valjevci izbegnu četvrti poraz u sezoni.

Zvezda je imala mnogo izgubljenih lopti, ali je njene igrače šut služio. Mekel je bio najefikasniji sa 15 poena (2/2 za tri), Simonović je dodao 11 (3/6), Stefan Jović i Majk Cirbes po deset...

Crveno-beli su u 33. minutu ostali bez pomoći Lazića, koji je dobio drugu tehničku grešku, pa je automatski isključen.

Tim Dejana Radonjića igrao je bez Sofoklisa Skorcanitisa, koji nije ni putovao u Valjevo.

Zanimljvio je da je poslednje pojačanje Zvezde Kvinsi Miler debitovao na meču sa Metalcem. U igru je prvi put ušao tri sekunde pre kraja!

Crvena zvezda se sada izjednačila sa Mega Leksom na drugom mestu tabele ABA lige (5-2). Lider je Budućnost sa skorom 6-1. Metalac ima učinak 3-4, kao i Zadar i Krka na osmom mestu.

Crveno-beli u petak gostuju Himkiju u Evroligi, a onda im sledi duel u ABA ligi sa Partizanom. Metalac u sledećem kolu regionalnog takmičenja ide u Podgoricu.

Četvrta četvrtina:

Kraj - 62:68

40. minut - Kvinsi Miler debitovao je za Zvezdu tri sekunde pre kraja.

40. minut - 62:67 - Jošilo je trojkom smanjio na pet razlike, ali prekasno da bi Metalac izbegao poraz.

38. minut - 59:65 - Kutlešić je pogodio svoju prvu trojku.

37. minut - 56:65 - Valjevci su imali nekoliko prilika da stignu Zvezdu, ali ih nisu iskoristili, pa je Jović sa četiri vezana poena odlepio goste, a na "plus devet" ih vratio Mekel.

35. minut - 56:61 - Posle tajm-auta Radonjića, Jović je sjajno asistirao, a Cirbes snažno zakucao.

35. minut - 56:59 - Lakičević pogađa i Metalac je prišao na samo tri poena zaostatka, a imao je 11.

35. minut - 54:59 - Majstorović prati Zvezdu, dao je 28 poena zaključno sa trojkom za "minus pet".

33. minut - ISKLJUČEN LAZIĆ! Sudije su Branku Laziću dosudile drugu tehničku grešku, što je značilo i isključenje. Zvezdin košarkaš obe je dobio zbog simuliranja.

30. minut 44:51 - Zvezda trojkama ruši Metalac, Simonović je pogodio drugu trojku, a pre njega isto je uradio Gudurić

29. minut 40:45 - Nova trojka Simonovića

26. minut 38:42 - Posle poena Jovića Zvezda je došla do plus 4

24. minut 35:38 - Simonović je trojkom doneo prve poene Zvezdi u nastavku

22. minut 35:35 - Kao i na startu meča. Metalac je bolje krenuo i došao do izjednačenja

Treća četvrtina

20. minut 31:35 - Poenima Cirbesa i Tejića Zvezda je na odmor otišla sa prednošću, iako je odigrala sasvim prosečno prvo poluvreme

19. minut 31:31 - Rakićević je pogodio trojku, a isto je uradio i Tompson

15. minut 24:20 - Metalac zapravo Majstorović, koji je do sada ubacio 13 poena pravi mini seriju i vraća prednost na stranu Valjevaca

13. minut 17:18 - Ekipe se smenjuju u vođstvu, a Zvezda je za manje od 3. minuta ispunila bonus

Druga četvrtina

10. minut 14:16 - Zvezda je stegla odbranu, Mekel je pokrenuo, a posle koša Gudurića 36 sekuindi pre kraja prve deonice povela je

5. minut 12:7 - Zvezda se vraća trojkom Mekela i kontranapadom, koji je završio Lazić, posle čega Đokić traži minut odmora

4. minut 12:2 - Posle trojke Majstorovića prvi put je neko na startu imao dvocifrenu prednost. Metalac ima dobru igru u odbrani (zona), a u napadu se koristi igra na centre

2. minut 7:2 - Metalac igrom na centre pravi dosta problema Zvezdi, pa je Radonjić već zatražio minut odmora

Prva četvrtina

20:30 - Radonjić: Uvek teško u Valjevu Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa u Valjevu protiv Metalca uvek igrala teške utakmice.Radonjić je dodao da u predstojećem duelu Zvezda mora da odigra dobro kako bi ostvarila pobedu.Zvezda je do sada ostvarila četiri pobede i pretrpela dva poraza, a Metalac ima skor od po tri pobede i poraza.

"Za nas je uvek bilo teško gostovanje u Valjevu. Metalac je u dobrom raspoloženju, posle pobede u Novom Mestu. Svesni smo potencijala ekipe iz Valjeva, ali i neizvesnih utakmica koje smo tamo igrali. Želimo da ostvarimo pobedu, znamo da nam je za nju potrebno da zaustavimo sve njihove prednosti, sprečimo dobar napad i odigramo dobro," rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener Zvezde naveo je da će uoči utakmice odlučiti da li će u tim uvrstiti novog igrača Kvinsija Milera.

"On će putovati sa nama u Valjevo. Obavio je lekarske preglede, treniraće pred ovaj meč, ali treba uzeti u obzir i njegov umor nakon dugog puta iz Čikaga i vremensku razliku, pošto je u Beograd stigao u subotu uveče", rekao je Radonjić.

Radonjić i dalje ne može da računa na povređenog Nemanju Dangubića, a konačna dijagnoza težine povrede Luke Mitrovića biće poznata narednih dana.20:20 - Malešević: Motiva meče nedostajati

Košarkaš Metalca Nikola Malešević ističe da crveno-beli tek sad imaju imperativ trijumfa."Očekuje nas izuzetno teška utakmica, mnogo teža nego da je Zvezda beležila pobede jer sad moraju da trijumfuju u Valjevu. Nama motiv za meč neće nedostajati, dovoljno je samo ime rivala, pa da pružimo i preko svojih trenutnih mogućnosti. Zvezda je svakako favorit, bez obzira na sastav sa kojim dolazi jer imaju i zamene za povređene igrače odnosno veliki roster", rekao je Malešević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track