(VIDEO) PETI UZASTOPNI TRIJUMF: Partizan se provukao u Valjevu protiv Metalca
Foto: Kurir Sport

ABA liga

(VIDEO) PETI UZASTOPNI TRIJUMF: Partizan se provukao u Valjevu protiv Metalca

Košarka -
Metalac je trenutno sedmi sa skorom od osam pobeda i devet poraza, dok je Partizan četvrti sa deset pobeda i sedam poraza

U derbiju 18. kola ABA lige u Valjevu košarkaši Partizana savladali su Metalac rezultatom 83:72 (25:17, 20:21, 18:22, 20:12).

Crno-beli su petom uzastopnom pobedom stigli do ukupno 11. pobede i zadržali su četvrto mesto na tabeli regionalne lige. Metalac sada ima skor od osam pobeda i deset poraza.

Mačvan je postigao 15 poena za pobednički tim, 14 je postigao Pavlović, a po 13 Milutinov, Milosavljević i Gagić.

U redovima Metalca Ljubičić je postigao 19 poena, Kutrešić 16.

U narednom kolu Partizan dočekuje Igokeu, dok Metalac ponovo igra na svom terenu, i to protiv Olimpije.

Metalac, Partizan, Foto: Kurir sport
Metalac, Partizan, Foto: Kurir sport

TOK MEČA

Mačvan, Tepić, Pavlović i Milosavljević poveli su Partizan do serije 11:2 posle pet minuta igre. Posle tajm-auta koji je pozvao trener Metalca Đokić, inače bivši košarkaš Partizana, Valjevčani su uzvratili serijom 7:0 u kojoj se istakao Kutlešić.

U finišu prve četvrtine razigrao se Murić, koji se vratio u tim posle povrede zadobijene u večitom derbiju u novembru. Slovenac je u kratkom periodu postigao sedam poena, Partizan je posle njegova dva poena prvi put u meču poveo dvocifrenom razlikom u 11. minutu - 17:27.

Trojkom Dragana Milosavljevića Partizan je u 14. minutu poveo sa 11 poena (32:21), a Gagić je dva minuta kasnije povećao na 34:21.

Crno-beli su u još jednom navratu imali 13 poena prednosti, posle poena Milutinova u 17. minutu, ali uporni Kutlešić i Malešević održavaju pristojan zaostatak svoje ekipe.

Sigurnu igru Partizana domaćin je uspeo da poljulja u finišu druge četvrtine. Murić je dobio tehničku grešku, a Metalac uspeo da smanji na sedam poena zaostatka - 38:45.

Sjajno je Metalac otvorio drugo poluvreme, sa šest vezanih poena u kojima su se istakli Ljubičić i Kutlešić, prešli su u vođstvo 49:48 u 23. minutu igre.

Sa šest uzastopnih poena Milutinova Partizan je početkom poslednje četvrtine napravio seriju 8:0 i poveo sa 67:60, ali je Metalac ubrzo ponovo stigao u egal.

U pravo vreme po goste iz Beograda razigrao se Saša Pavlović, koji je pri rezultatu 69:68 u korist svog tima vezao četiri uzastopna poena, a na to se nadovezao Milosavljević sa poenima, uz slobodno bacanje za vođstvo crno-belih 76:68 u 37. minutu.

Možda i ključne poene postigao je Mihajlo Andrić. Na nešto više od dva minuta pre kraja mladi bek crno-belih pogodio je trojku za 81:71.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track