(VIDEO) PARTIZAN ZGAZIO FMP: Crno-beli lako do 1:0 u polufinalnoj seriji
Foto: Saša Pavlić

Vesterman i Lovernj se radovali sa Grobarima

(VIDEO) PARTIZAN ZGAZIO FMP: Crno-beli lako do 1:0 u polufinalnoj seriji

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu ekipu FMP-a iz Železnika rezultatom 82:63 (12:16, 25:11, 26:14, 19:22) u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

Polufinalna serija igra se na dve pobede, a naredni meč biće odigran u Železniku u ponedeljak.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edo Murić sa 14 poena, dok je Darel Vilijams ubacio 13. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dejan Davidovac sa 19 poena.U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Mega Leks, a crveno-beli vode 1:0 u seriji.Oba tima ušla su nervozno u meč, a početak utakmica obeležili su promašaji na obe strane. Ova igra kao da je više odgovarala gostima koji su dobili prvu četvrtinu. Partizan je serijom od 12:0 u drugoj četvrtini preokrenuo rezultat, a prvo poluvreme crno-beli su dobili 37:27. Sredinom druge četvrtine utakmica je na kratko bila prekinuta, pošto su navijači Partizana vređali Vesnu i Nebojšu Čovića. Partizan je u trećoj četvrtini prelomio utakmicu, sve je držao u svojim rukama i samo povećavao razliku, koja je u 29. minutu dostigla 24 poena. Partizan je u poslednjoj četvrtini održavao ubedljivu prednost i zasluženo je stigao do pobede.

Ovoj utakmici prisustvovali su bivši igrači Partizana Žofri Lovernj i Leo Vesterman, a njihov dolazak u halu izazvao je oduđevljenje oko 4.000 navijača. Veliki aplauz dobili su i vaterpolisti Partizana, koji su ranije ove nedelje osvojili titulu šampiona, kao i juniorski KK Partizan, takodje prvaci države.Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan pobedom protiv FMP-a, ali je istakao da trijumf nije bio lak kao što izgleda. "Zadovoljan sam pobedom, ali ne i fokusom pojedinaca, stvarno nisam. Moraće tu nešto da se promeni, neke stvari, kako bi tim funkcionisao još bolje. Nisam zadovoljan kako smo otvorili, kao da smo bili za korak sporiji, pa čak i one ničije lopte su završavale kod njih", rekao je Džikić i dodao:"Došlo je posle do promene ritma, ubedljivo smo pobedili, ali mislim da smo dosta radili na parketu. Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije. Očekujemo da će FMP biti još agresivniji, da će koristiri prednosti svoje dvorane. Stvarno mislimo da pobeda nije laka, rezultatski je ubedljiva, na papiru izgleda lako, ne vidim da će ovi moji da se opuste. Ne idemo mi u Železnik, a da oni kažu: 'Gde ste lavovi, evo vam igrajte finale'. Ako ima takvih, taj neće igrati u ponedeljak".Trener FMP-a Slobodan Klipa čestitao je Partizanu na pobedi. "Mislim da je ova utakmica mom timu koristila da vidi kako se igra jedna ozbiljna košarka, za njihovu budućnost, za njihovo iskustvo i mislim da ćemo naredne utakmice odigrati bolje jer ćemo se sigurni adaptirati na ovako agresivnu i čvrstu igru", rekao je Klipa.

IV četvrtina
III četvrtina

Partizan je dobro ušao u treću četvrtinu, a crno-beli su u 24. minutu poveli 44:27.

II četvrtina

Partizan je prvo poluvreme rešio u svoju korist, 37:27Crno-beli nastavili sa dobrom igrom, a u 19. minutu Partizan stiže do dvocifrene prednosti, 35:24.Utakmica je nastavljena, a Partizan je serijom od 5:2 došao do 31:22

FMP je dobro počeo drugu četvrtinu i poveo 18:12.

I četvrtina

U prva dva minuta nije bilo poena, a prvi u strelce upisao se Edo Murić. FMP u petom minutu poveo 8:4. Usledio je tajm-aut Partizana. Gosti su imali i 12:6.

"Polufinale dočekujemo gotovo 100 odsto zdravi i spremni da uradimo sve što je potrebno da bismo se plasirali u finale. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za 'lako ćemo' razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel s njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara", rekao je u najavi meča trener Partizana Aleksandar Džikić.Ligaški deo Superlige Srbije, Partizan je završio na prvom mestu Grupe B, dok je FMP bio drugi u Grupi A.Crno-beli će na ovoj utakmici imati specijalne goste, jer dolaze vaterpolisti Partizana koji su ranije ove nedelje osvojili 27. titulu državnog prvaka, juniori KK Partizan koji su postali prvaci Srbije, ali i nekadašnji igrači tog kluba Žofri Lovernj i Leo Vesterman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track