(VIDEO) CRNO-BELI PROKOCKALI POBEDU U PODGORICI: Partizan ide na Crvenu zvezdu u borbi za Evroligu
Foto: ABA Liga

Večiti derbi za Evroligu

(VIDEO) CRNO-BELI PROKOCKALI POBEDU U PODGORICI: Partizan ide na Crvenu zvezdu u borbi za Evroligu

Košarka -
Crno-beli nisu postigli poene u poslednja tri minuta, a domaćin je serijom 13:0 stigao do velike pobede
1 / 2 Foto: ABA Liga

Košarkaši Partizana poraženi su u Podgorici od Budućnosti u odlučujućem meču za drugo mesto uoči plej-ofa ABA lige rezultatom 85:79 (19:24, 24:20, 23:25, 19:10). Tim Duška Vujoševića završio je ligaški deo ABA lige na četvrtoj poziciji sa skorom 18-8, pa će u polufinalu za mesto koje vodi u Evroligu igrati protiv Crvene zvezde.

Budućnost je završila na drugoj poziciji i igraće protiv Cedevite.

Partizan je prokockao priliku da trijumfuje pošto je tri minuta pre kraja vodio sa 79:72. Međutim, posle izlaska Pavlovića i Milosavljevića zbog pete lične, kao i Mačvana zbog povrede, crno-bele nisu postigli nijedan poen, dok je Budućnost serijom 13:0 ostvarila veliku pobedu.

U domaćem timu Rejnolds je bio najefikasniji sa 24 poena, 17 je postigao Planinić, 11 Kuk, a 10 Šehović. U timu Partizana po 16 poena postigli su Pavlović i Murić, 13 je dodao Milosavljević, 12 Milutinov, a 11 Akojon.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je neuigranost dovela do oscilacija u igri njegovih košarkaša u porazu protiv Budućnosti, i poželeo je rivalu novi susret u plej-ofu.

"Čestitam Budućnosti na pobedi. Uvek su bili ozbiljan klub. Čestitam i treneru (Igoru) Jovoviću na odličnom rezultatu. Nedovoljna uigranost tima, koja proizilazi iz skorog dolaska plejmejkera je izazvala oscilacije u igri, pošto smo dva puta protivniku dozvoljavali serije, od 8:0 i 13:0", rekao je Vujošević.

Partizan je tri minuta pre kraja vodio sa 79:72...

"Sudija apsolutno nije imao iste kriterijume u završnici. Bez obzira na to, želim Budućnosti da se plasira u finale plej-ofa i voleo bih da se tu ponovo nađemo. Želim im uspešan nastavak takmičenja", rekao je Vujošević.

Jovović je bio prezadovoljan, a zahvaljujući za čestitku je rekao da je Vujošević "veliko trenersko ime svetske košarke".

"Jako mi je drago da smo u Podgorici uspeli da napravimo pravi košarkaški ambijent... puno nam je srce. Meč je bio vrlo zahtevan i iscrpljujući za oba tima... Ključni momenat bio je što se nismo predali na "minus sedam", a posle nas je malo sreća pogledala za onu trojku (Džej-Ar) Rejnoldsa koji je prelomio utakmicu", rekao je Jovović.

Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga
Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Darko Planinić je dobio nesportsku grešku zbog prekršaja nad Mačvanom, pa je Partizan poveo 71:68 u 32. minutu.

Vezala je Budućnost četiri poena, iskoristila peti prekršaj Dragana Milosavljevića i povela 72:71 u 35. minutu.

Saša Pavlović trojkom preko ruke Paunića pogađa trojku za 74:72.

Dugm dvojkom Akojon pogađa za 76:72 u 36. minutu i primorava domaćina na tajm-aut.

Razigrao se Akojon, pogodio je trojku za 79:72!

Partizan je propustio dva napada da poentira, a to kažnjava Rejnolds trojkom za 76:79.

Dva minuta pre kraja petu ličnu dobio je i Aleksandar Pavlović. Planinić je sa linije penala pogodio jedno bacanje za 77:79. Partizan dugo bez poena, četiri napada crno-beli nisu iskoristili.

Planinić je posle još jednog promašaja Partizana promašio dva slobodna bacanja, do isteka vremena ostalo je 1:34 minuta.

Akojon je pogrešio u napadu, Savović je presekao loptu, a Rejnolds je iskoristio kontru i poentirao pod faulom Akojona za 79:79. Amerikanac je postigao poen za seriju 8:0 i vođstvo 80:79.

Partizan nije iskoristio još jedan napad, a Mačvan je udario nezgodno glavom o parket, pa je utakmica 40 sekundi pre kraja na kratko prekinuta.

Nevverovatan pogodak Džeja Rejnoldsa, šutnuo je trojku uz zvuk sirene za istek napada, a ona je skočila od obruča i table i ušla u koš za 83:79. Serija Budućnosti 11:0. Ostalo je 22 sekundi do kraja utakmice.

3. ČETVRTINA

Budućnost otvara sjajno treću deonicu, Rejnolds i Šehović donose tri poena prednosti svom timu - 51:48.

Partizan je konsolidovao igru, Pavlović i Milutinov spajaju četiri poena, a Mačvan donosi izjednačenje 57:57 u 25. minutu.

Trojkom Murića Partizan je poveo 66:62 u 28. minutu i na kratko prekinuo seriju poen za poen. Murić je pogodio 15 poena, ali ima četiri lične.

Subotić je dobio tehničku grešku zbog simuliranja faula (floping), što je Partizan iskoristio i postigao tri poena preko Murića i Milosavljevića za 69:66.

Budućnost je imala poslednji napad u trećoj četvrtini, ali nije poentirala, pa Partizan u poslednjih deset minuta ulazi sa tri poena prednosti - 69:66.

http://www.youtube.com/watch?v=4Wno0lKGBKc

2. ČETVRTINA

Murić otvara drugu četvrtinu trojkom za 27:19. Njegova druga trojka i osmi poen. Milutinov je koji sekund kasnije zakucao za 29:19 i prvu dvocifrenu prednost Partizana u utakmici.

Serija Budućnosti 7:0 kojom u 13. minutu stiže na 29:26. Kuk je pogodio trojku, Rejnolds i Subotić po dva.

Partizan održava minimalnu prednost sredinom druge četvrtine. Budućnost je izvela 12 slobodnih bacanja i pogodila šest, Partizan ima tri od četiri.

Trojkom Pavlovića Partizan je u 17. minutu poveo sa 41:35. Osmi poen Pavlovića.

Kuk je drugom trojkom na utakmici u 19. minutu smanjio na 41:43.

http://www.youtube.com/watch?v=SF4ZggeZiE0
Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga
Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga

1. ČETVRTINA

Budućnost je počela meč sa petorkom Kuk, Šehović, Paunić, Savović, Planinić. Partizan: Akojon, Milosavljević, Pavlović, Mačvan, Đumić.

Kuk i Šehović otvorili su utakmicu sa pet poena za svoj tim, a Partizan je prve poene postigao posle tri minuta preko Milosavljevića.

Trojkom Kuka Budućnost je u 5. minutu povela sa 12:4, ali Akojon odmah vraća prvom trojkom za crno-bele - 12:7. Amerikanac je ušao u šut jer je već u sledećem napadu postigao novu trojku za 12:10.

Saša Pavlović se upisao u listu strelaca u 6. minutu za 13:12, ali je već u narednoj akciji napravio faul u napadu, što je njegova druga lična.

Edo Murić je trojkom u 8. minutu prvi put doneo prednost Partizanu - 15:13.

Raspucao se Partizan, trojka Milosavljevića za 22:17 u 10. minutu. Murić je sa dva poena doneo crno-belima najveću prednost - 24:17, a konačnih 24:19 postavio je Planinić.

Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga
Budućnost, Partizan, Morača, košarka, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track