(VIDEO) SPEKTAKULARAN DEBI AKOJONA: Partizan demolirao Zadar
Foto: Fonet

Crno-beli stigli do 12. uzastopne pobede u ABA ligi

(VIDEO) SPEKTAKULARAN DEBI AKOJONA: Partizan demolirao Zadar

Košarka -
Za ekipu Partizana debitovao je Akojon koji je za 14 minuta postigao 16 poena

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Zadra 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) u meču 25. kola regionalne ABA lige.Za crno-bele debitovao je Džoš Akojon koji je postigao 16 poena i bio najefikasniji u redovima Partizana sa 16 poena za 14 minuta u igri. Milan Mačvan je dodao 12. Kod gostiju, najbolji je bio Josip Sobin sa 16 poena.Partizan je trenutno treći na tabeli sa skorom 18/7. Partizan će u poslednjem kolu, 22. marta gostovati Budućnosti, a taj meč odlučiće sa koje ce crno-beli pozicije startovati u plej-ofu. Cedevita je pobedila u Zagrebu ekipu Budućnosti 80:70, dok je Zvezda nadigrala u gostima Igokeu 85:80.

Partizan je protiv Zadra ostvario 18. pobedu, a 12. zaredom u ABA ligi, a koju poziciju će zauzeti u ligaškom delu sezone odlučiće meč poslednjeg kola u kojem sledeće nedelje gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici. Partizan mora da pobedi u Podgorici ako želi da sa druge pozicije startuje u plej-ofu. Crno-beli bi u tom slučaju igrali sa Cedevitom u polufinalu plej-ofa, a Zvezda bi se borila protiv Budućnosti za mesto u finalu i plasman u Evroligu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

U slučaju poraza Partizana od Budućnosti crno-beli bi išli na Crvenu zvezdu u polufinalu plej-ofa, sem u u slučaju da Cedevita izgubi od Solnoka u poslednjem kolu.

Zadar je dobio samo prvu četvrtinu protiv Partizana, a onda je usledila odlična igra crno-belih pre svega Akojona koji je dobio ovacije na svom debiju za crno-bele.Razigrani crno-beli stekli su ubedljivu prednost i bez ikakvih problema kontrolisali meč do kraja.

Današnja utakmica, kao i sve u okviru 25. kola, počela je minutom ćutanja u znak pošte tragično nastradalima u padu helikoptera u Beogradu.

http://www.youtube.com/watch?v=XwVpbBUq8wk

TOK UTAKMICE

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

I četvrtina

U startnoj postavi Partizana nalazi se i Džoš Akojon, koji debituje u crno-belom dresu. On je debitovao trojkom, a onda je postigao još jednu tricu za vođstvo crno-belih u 3. minutu, 10:4. Gosti su uspeli da preokrenu rezultat i da u osmom minutu stignu do vođstva od 20:15. Ovim rezultatom je završena prva četvrtina.

II četvrtinaGosti su nastavili sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a Sobin je sipao iz svih pozicija. Zadar je u 14. minutu poveo 26:20. Međutim, usledila je serija Partizana, koji je u 16. minutu poveo 28:26. Usledila je nova serija Partizana za 34:26 u 19. minutu. Crno-beli su prvih 20 minuta rešili u svoju korist rezultatom 36:28.III četvrtinaKošarkaši Partizana su se razigrali u trećoj četvrtini, a u 23. minutu bilo je 45:30 za crno-bele. Prednost Partizana rasla je iz minuta u minut, a u 29. domaći su vodili 55:39. Partizan je u poslednju četvrtinu ušao s vođstvom od 59:39.

http://www.youtube.com/watch?v=QKcV_9bSG2U

IV četvrtina

Igrači Partizana su u poslednju četvrtinu ušli silno motivisani, a u 33. minutu bilo je 72:41 za crno-bele. Partizan je rutinskom igrom održavao prednost i zasluženo je stigao do ubedljive pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track