(VIDEO) ŠOK U PIONIRU: Partizan poražen od Krke trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi
Foto: Fonet

Crno-beli poslednji na tabeli

(VIDEO) ŠOK U PIONIRU: Partizan poražen od Krke trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi

Košarka -
Mirko Mulalić bio je precizan sa zvukom sirene iz velike udaljenosti preko ruke za konačnih 70:69 i peti ovosezonski poraz tima Petra Božića

Košarkaši Partizana poraženi su od Krke u beogradskom "Pioniru" posle dramatične završnice meča sedmog kola ABA lige 69:70 (18:20, 25:14, 11:22, 15:14).

Pobednika je odlučio Mirko Mulalić, koji je u poslednjoj sekundi sa polovine terena bacio loptu i pogodio za veliki uspeh gostiju iz Slovenije!

http://www.youtube.com/watch?v=jP1CgdLRn1s

Crno-beli su, međutim, sami krivi što su uopšte došli u situaciju da se ova utakmica rešava na jednu loptu. Krajem prvog poluvremena imali su "plus 12" dok su trojkama goste rešetali Aleksandar Cvetković, Andreja Milutinović i Čedomir Vitkovac. Imali su dvocifrenu prednost i u trećoj deonici uprkos velikim oscilacijama u igri. Ali, Krka je malo po malo "topila" i na kraju "istopila" zaostatak zahvaljujući sjajnim Mirku Mulaliću i Juri Laliću.

Ipak, kada su svi ostali igrači Petra Božića stali u poslednjoj četvrtini, razgoropadio se Petar Aranitović ubacivši svih svojih devet poena. Međutim, promašena slobodna bacanja (po jedno) Cvetkovića i Milutinovića u poslednjem minutu omogućili su gostima da naprave čudo.

Mulalić je ukupno dao 19 poena, a Lalić je bio najefikasniji sa 21.

Kod Partizana Cvetković je ubacio 15, Milutinović, Vitkovac i Đumić po deset, Aranitović devet...

Partizan i Sutjeska su sada jedini učesnici ABA lige sa pet poraza, s tim što Zadar i Cibona mogu da im se pridruže na dnu tabele ako izgube mečeve sedmog kola. Krka se odlepila sa skorom 3-4.

"Jako težak poraz. Prvo poluvreme je bilo sa nekom idejom i energijom koju smo postavili. U nastavku je ponestalo koncentracije, podbacili smo u elementarnim stvarima. Nismo imali sreće, ima dosta toga lošeg, na sreću ima dosta vremena za trening", rekao je trener Partizana Petar Božić.

On je prokomentarisao promenljive partije Vanje Marinković ove sezone.

"Dosta promena je uticalo na njega, osetio je odgovornost ne samo zbog kapitenske trake. Uvek sam za zdravu konkurenciju, iako je u prvom planu da tim pobedi", rekao je Bozić.

Trener košarkaša Krke Ivan Velić rekao je da mu se pobedom protiv Partizana ostvarila životna želja.

"Znali smo da imamo šanse ako iskontrolišemo skok protivnika i odgovorimo na njihovu agresivnost. Videlo se u pristupu da imamo šansu, to nam se vratilo ovim šutem. Kada sam počinjao da se bavim košarkom želja mi je bila da pobedim Partizan. Ta želja mi se ostvarila, ovo je velika pobeda za nas", rekao je Velić.

U "Pioniru" je bilo oko 4.000 gledalaca. Partizan su bodrili i članovi crno-bele porodice, slovenački fudbaler Gregor Balažic, vaterpolisti...

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 69:70

Poput druge, i ova četvrtina počela je trojkom domaćina. Ovaj put pogodio je Aranitović, što su mu bili prvi poeni danas. I ne samo to, isti igrač je ubacio svih devet poena Partizana za osam minuta - 63:60. Gosti mini serijom ponovo stižu do vođstva 64:63, kada je ostalo da se igra manje od dva minuta, pa je Petar Božić zatražio tajm-aut. Milutinović i Đumić dvojkama vraćaju prednost domaćem timu (67:65). Tim rezultatom se ušlo u poslednji minut. Promašaji su se ređali na obe strane sve dok Milutinović nije pogodio slobodno bacanje, ali samo jedno (68:65). Sinovec je na drugoj strani oba puta bio precizan sa linije penala (68:67) na pet sekundi pre kraja. Tratnik je faulirao Cvetkovića, koji je pogodio samo drugo slobodno bacanje. A onda je Mulalić u poslednjoj sekundi dao trojku sa polovine terena za trijumf gostiju - 70:69.

Treća četvrtina - 54:56

Ekipe igraju u talasima. U trećoj deonici Krka je, najviše zahvaljujući Mulaliću i Laliću, prišla na 43:48, na polovini treće četvrtine. Malo, pomalo, topila se prednost crno-belih, pa je Krka u 28. minutu još jednom trojkom Mulalića (5/5) došla u vođstvo - 53:51. Pogotkom Kastratija van linije 6,75 završena je ova deonica - 54:56.Partizan je u ovom delu igre stao - ubacio je samo 11 poena. Dozvolio je Krki ne samo da anulira njegovu dvocifrenu prednost, već i da dođe u vođstvo.

http://www.youtube.com/watch?v=uHCfzrYdP5Y

Druga četvrtina - 43:34

Četvrtina je počela trojkama Vitkovca i Cvetkovića - 24:20. Cvetković je dodao još dva poena za 26:21. Taj rezultat je dugo bio na snazi. A kada je onda Milutinović vezao pet poena, a Cvetković opet dodao dva, crno-beli su pobegli na "plus deset" - 33:23. Krka je za prvih pet minuta druge deonice dala samo tri poena, dok Ivanov nije postigao pet uzastopnih - 33:28. Međutim, Ivanovu je uzvratio Milutinović trojkom, četvrtom Partizanovom u ovom periodu igre, a petu je pogodio Vitkovac za maksimalnih 41:28.Na kraju prvog poluvremena 43:34, uz deset poena Cvetkovića (trojke 1/2) i po osam Milutinovića (2/2) i Vitkovca (2/2). Na drugoj strani Mulalić je dao deset (3/3).

Prva četvrtina - 18:20

Crno-beli su bolje počeli meč i poveli 11:2, uz pravilno raspoređene poene: Anđušić je ubacio četiri poena, Vrabac tri, a Vitkovac i Đumić po dva. Gostujući trener Ivan Velić zatražio je tajm-aut i naročito zamerio svojio igračima što su dva puta u uvodu napravili faul uz koš. A onda je Mulalić vezao dve trojke, nadovezao se Lalić dvojkom i Krka je prišla na 10:11. "Zeleni" su uspeli da izjednače na 14:14, a prvi put na meču da povedu sa 18:16. Na kraju prve deonice bilo je 18:20.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track