(VIDEO) DERBI ZA SRPSKU TITULU: Partizan pobedio Metalac i od petka igra finale sa Zvezdom
Foto: Fonet

Polufinale plej-ofa Superlige

(VIDEO) DERBI ZA SRPSKU TITULU: Partizan pobedio Metalac i od petka igra finale sa Zvezdom

Košarka -
Crno-beli savladali Valjevce i u drugom meču posle neizvesne završnice
1 / 2 Foto: Kurir

Košarkaški Partizana dobili su i drugi meč polufinala plej-ofa srpske Superlige protiv Metalca i plasirali se u finale u kome će se za titulu boriti sa Crvenom zvezdom.

Posle ubedljivih 86:66 u beogradskom Pioniru u prvoj utakmici, crno-beli su savladali Valjevce i kao gosti:

Metalac - Partizan 69:73 (16:19, 16:15, 14:19, 23:20)

Aktuelni šampion Srbije je sve vreme utakmice bio u vođstvu, ali dugo nije uspeo da ga uveća na više od šest poena. Metalac je uspeo jednom da povede, što je bilo kratkog daha, baš kao što su bila i tri izjednačenja. Ipak, izabranici Vladimira Đokića su odolevali favorizovanim gostima, ne dozvolivši im da se rezultatski odlepe.

Kada su između 34. i 36. minuta pogocima Dragana Milosavljevića i Borisa Daloa crno-beli poveli 67:52, činilo se da je pobednik rešen. Međutim, domaćin nije tako mislio. Metalac je napravio seriju 13:0 i prišao na samo 65:67 minut i po pre kraja. Međutim, osim ulaska u dramatičnu završnicu, Valjevci nisu mogli više. Tačku na meč stavila je trojka Milana Mačvana za 70:65.

U pobedničkom timu Milosavljević je bio najefikasniji sa 17 poena, Mačvan je dodao 13, Milenko Tepić 12, uz osam skokova, a Nikola Milutinov je pored devet poena imao i deset uhvaćenih loptu.

Kod domaćina najbolji je bio Đorđe Majstorović sa 20 poena, Jeremić je ubacio 13, Malešević 12, uz osam skokova...

Podsetimo, Crvena zvezda je juče zabeležila drugu pobedu nad Megom, kao gost u Sremskoj Mitrovici 90:89.

Tako su "večiti rivali" maksimalnim pobedama u polufinalnim serijama (2:0) zakazali borbu za titulu.

Prvi meč finalne serije igraće se u petak 12. juna, drugi je na programu 15, a treći 18. juna. Svi će početi u 21 sat u hali Pionir.

Finale se igra na tri pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=Mwii8wHhVj0

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina

U 34. minutu Dragan Milosavljević je pogodio trojku za "plus deset" za Partizan - 60:50. Nedugo zatim van linije 6,75 precizan je bio i Boris Dalo za 65:52, a onda je kapiten povisio i na "plus 15" - 67:52. Igrao se tada 36. minut.

Međutim, domaćin se nije predavao i napravio seriju od čak 13:0, prišavši na 65:67 minut i po pre kraja. Ipak, trojkom Milana Mačvana za 70:65 za Partizan sve je bilo rešeno.

Treća četvrtina - 46:53

Partizan je sve vreme pokušavao da napravi značajniju razliku, ali najviše što je uspeo je da ponovo stekne šest poena prednosti (38:32) u uvodu ove deonice, kao što je imao i u finišu prvog poluvremena. Metalac ga je sve vreme pratio, ne dozvoljavajući mu da se odlepi. Domaćin je u 27. minutu konačno do došao do drugog izjednačenja na utakmici - 43:43, odmah zatim i do trećeg (44:44), ali su crno-beli onda ponovo preuzeli vođstvo.

Simptomatično je bilo to da kad god domaćin ima napad za vođstvo ili gost da "probije" granicu od "plus" šest - sledi promašaj.

Konačno, u poslednjim trenucima ove četvrtine Milenko Tepić je pogodio iz teške pozicije za sedam poena razlike.

Druga četvrtina - 32:34

Majstorović je došao do 11 poena, ali se u ovoj deonici raspucao i Kutlešić - sedam.

Domaćin je u prvom poluvremenu imao 19 skokova, od kojih osam u napadu, ali ipak to nije materijalizovao zbog lošeg šuta.

Partizan je u prvih 20 minuta imao čak devet izgubljenih lopti.

Najefikasniji kod crno-belih u prvom poluvremenu bio je Milosavljević sa deset poena, od kojih he devet dao u prvoj četvrtini.

Najveću prednost gosti su imali u poslednjem minutu ove deonice 34:28, ali je Majstorović trojkom vratio Metalac na "minus tri".

Metalac je prvi put na meču poveo u 14. minutu trojkom Kutlešića - 22:21. Međutim, Partizan je odmah zatim ponovo došao do vođstva.

Trener Partizana Duško Vujošević dobio je tehničku grešku zbog prigovora.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prva četvrtina - 16:19

Na polovini prve četvrtine crno-beli su vodili 10:7, a Majstorović je u tom trenutku dao svih sedam poena za Metalac. Sledeći domaći igrač koji se upisao u strelce bio je Malešević kada je trojkom izjednačio na 10:10, tri minuta pre kraja deonice. Međutim, na drugoj strani odmah je na isti način uzvratio Milosavljević, koji je time došao do takođe sedam poena, da bi kraju na kontu imao devet.

Partizan je sve vreme bio u vođstvu, osim kada je bilo 10:10, ali maksimalna prednost mu je bila tri razlike.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track