(VIDEO) TAKO GAZE EVROPSKE ŠAMPIONKE: Košarkašice Srbije pobedile Nemice sa +43!
Foto: Saša Pavlić

Pukla stotka u Pioniru

(VIDEO) TAKO GAZE EVROPSKE ŠAMPIONKE: Košarkašice Srbije pobedile Nemice sa +43!

Košarka -
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Nemačke 100:57 (23:17, 25:12, 28:18, 24:10) u meču prvog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano 2017.
1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Milovanović sa 24 poena, dok su Sanja Petrović i Ana Dabović dodale po 17. U poraženoj ekipi istakla se Grajnaher sa 16 poena.Ukrajina je u drugom meču prvog kola grupe D savladala Luksemburg 90:38. Naša selekcija će u narednom kolu u sredu gostovati Luksemburgu.Srbija je aktuelni šampion Evrope.Reprezentacija Srbije je dobro počela utakmicu i od starta imala prednost, a pobednik je praktično rešen u drugoj četvrtini kada je Ana Dabović vezala četiri trojke i domaći tim je na kraju druge deonice imao 19 poena prednosti. Srbija je pred oko šest hiljada ljudi u hali Pionir u drugom poluvremenu povećavala prednost i zabeležila ubedljivu pobedu od 43 poena razlike.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

TOK UTAKMICE

IV četvrtinaU poslednjoj četvrtini na terenu je postojao samo jedan tim i to košarkašice Srbije. Prednost našeg tima rasla je iz minuta u minut, da bi na kraju bilo 100:57 za Srbiju.III četvrtinaSrbija je početkom treće četvrtine povela 50:29, a ona je u 22. minutu novom trojkom povela 53:31. Prednost našeg tima rasla je iz minuta u minut, a u 26. minutu bilo je 67:36. Srbija je odlično odigrala poslednju četvrtinu, a u poslednji meča naše košarkašice su ušle s vođstvom od 76:47.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

II četvrtina

Košarkašice Srbije su krenule agresivno u drugoj četvrtini i brzo su stigli do dvocifrene prednosti (30:19). U 26. minutu naš nacionalni tim je ponovo imao prednost od 11 poena. Prednost našeg tima rasla je iz minuta u minut, a u 18. minutu trojkom Ane Dabović bilo je 42:27. Dabovićeva je potom vezala još dve trojke, a Srbija je prvih 20 minuta rešila u svoju korist 48:29.

I četvrtina
Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Srbija je odlično počela meč i povela 7:0 za 60 sekundi. Nemice su u 5. minutu smanjile na 9:8. Igfalo se potom poen za poen, a onda je Srbija trojkom Čađo povela 16:10 u 7. minutu. Srbija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 23:17.

Foto: Kurirsport
Foto: Kurirsport

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Na tribinama je trenutno oko 6.000 gledalaca.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković rekla je da nacionalni tim sa dozom opreza dočekuje selekciju Nemačke na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope. "Očekuje nas američka škola, sa tamošnjih univerziteta, ne možda toliko talentovana, ali po borbenosti i timskom duhu, Nemačka može biti nezgodan protivnik. Ističe se Romi Bar, dobro je poznajem. Ako odigramo kako znamo, sa dozom zrelosti, mislim da ćemo se radovati", rekla je Maljkovićeva.Utakmica Srbije i Nemačke igra se u subotu od 19 sati u Hali "Pionir", a ulaz je besplatan. Košarkašice Srbije su u kvalifikacionoj D grupi, gde su još Luksemburg i Ukrajina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track