(VIDEO) ZVEZDA NA 12:0 U ABA LIGI: Crveno-beli nemilosrdni prema FMP-u!
Foto: Saša Pavlić

Dobra uvertira šampiona pred duel sa Fenerbahčeom

(VIDEO) ZVEZDA NA 12:0 U ABA LIGI: Crveno-beli nemilosrdni prema FMP-u!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu FMP iz Železnika 93:62 (23:16, 24:14, 25:16, 19:16) u meču 12. kola regionalne ABA lige.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 16 poena, dok je Marko Gudurić ubacio 15. U poraženoj ekipi najbolji je bio Apić sa 13 poena.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegovoj ekipi bilo veoma bitno da večeras ostvari pobedu, jer crveno-belima, prema njegovoj oceni, sledi jako težak period utakmica.

"Naravno da je bitno što smo osvojili bodove koji su bili očekivani. Sledi takav ritam utakmica koji pre svega treba da se izdrži u ovom decembru. Uspeli smo malo da iskoristimo ovo vreme i pokušamo da što spremnije udjemo u ono što nas čeka nakon ovog duela", rekao je Radonjić.

"Mislim da smo odigrali ozbiljno i da smo opravdali to što se očekivalo od nas. Uspeli smo da iskoristimo ovaj meč i da pronadjemo neke druge mogućnosti u igri, ali i da sačuvamo tim od novih povreda", rekao je Radonjić.

On je rekao da Stefan Jović ima povredu "blaže prirode" i da će najverovatnije već sutra trenirati, kao i da će Luka Mitrović putovati s ekipom u Istanbul na meč protiv Fenerbahčea.

Radonjić je rekao da je predstojeće utakmici u Jadranskoj i Evroligi imaju veliki značaj za njegov tim.

"Čeka nas Istanbul za tri dana, pa Podgorica... Važnost tih mečeva je velika, posebno u Jadranskoj ligi, gde nam slede tri vezana gostovanja", kazao je Radonjić.

Trener FMP-a Branko Maksimović rekao je da je njegova ekipa na večerašnjoj utakmici ostavila loš utisak.

"Čestitke Zvezdi na sjajnoj partiji i nastavku niza pobeda u Jadranskoj ligi. Znali smo da je teško osvojiti ovaj teren, poslednji put je to bilo 4. januara ove godine, ali to je bilo davno. Mi smo jedna ekipa koja ima misiju, a ta misija je opstanak u Jadranskoj ligi. Nije mi jasno što su moji igrači bili u strahu. Pokušali smo kroz razgovor da ih opustimo, da budu kao na treningu, ali nismo uspeli", rekao je Maksimović.

"Jako loš utisak ostavlja sve ovo. Moraš da budeš na ozbiljnom nivou sve vreme da bi imao bilo kakve šanse protiv Zvezde", dodao je trener FMP-a.TOK UTAKMICE40. minut - Kraj utakmiceCrvena zvezda je ubedljivo pobedila sa 93:62

35. minut - Crvena zvezda na pragu 12 pobede 30. minut - Zvezda u poslednju četvrtinu ulazi sa +28 27. minut - Zvezda razbija FMP 23. minut - Zvezda održava visoko vođstvo II poluvreme 20. minut - Crvena zvezda posle prvih 20 minuta vodi 49:30 16. minut - Zvezda na maksimalnih plus 16 (38:22) 13. minut - Zvezda održava dvocifrenu prednost
10. minut - Zvezda posle prve četvrtine vodi 25:16 5. minut - Crveno-beli pune koš gostiju
3. minut - Serija Zvezde od 8:0 1. minut - Utakmica je počela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track