(VIDEO) ZVEZDA OVERILA PRVO MESTO: Crveno-beli slomili borbeni FMP i zakazali polufinale sa Megom
Foto: Saša Pavlić

Do pobede posle preokreta

(VIDEO) ZVEZDA OVERILA PRVO MESTO: Crveno-beli slomili borbeni FMP i zakazali polufinale sa Megom

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su prvom mesto u A grupi Superlige, pošto su u šestom kolu savladali ekipu FMP-a rezultatom 72:67.

Zvezda će u polufinalu igrati protiv ekipe Mege, dok će drugoplasirani FMP za plasman u finale odmeriti snage sa ekipom Partizana, koja je u grupi B obezbedila prvo mesto.

Najzaslužniji za pobedu crveno-belih bio je Tarens Kinzi sa 17 postignutih poena, a dvocifren učinak imali su kapiten Luka Mitrović 11 i Kvinsi Miler 10 poena.U poraženom timu tri igrača su ubacila po 12 poena, Đoković, Lazarević i Dobrić.

FMP je pružio sjajan otpor šampionu na ovom meču. Gosti su u prvom poluvremenu konstantno bili u prednosti, u jednom momentu je bilo i +13. Međutim, Zvezda je u drugom poluvremenu dodala gas, napravila preokret i kasnije rutinski privela meč kraju.

"Prvo poluvreme nije bilo dobro, ispod svakog nivoa, a drugo je bilo bolje. Razloge bih zadržao za sebe. U polufinalu ćemo morati da budemo mnogo, mnogo bolji nego što je to bilo večeras jer nas čeka Mega koja je jača nego što je bila", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Marko Gudurić nije igrao zbog povrede, a Radonjić je naveo da se nada da će on biti spreman za polufinalnu seriju.

Utakmicu sa FMP-om posmatralo je samo oko 300 gledalaca, a Radonjić je pozvao publiku da dođe u većem broju protiv Mege.

"Nadam se da će nam navijači pomoći u petak, potrebni su nam, treba nam podrška, borimo se za trofej u domaćem prvenstvu. Očekujem da dođu u broju koji će za nas motivaciono biti jako bitan", rekao je Radonjić i dodao da je bio fantastičan osećaj kada se ekipa pojavila na utakmici fudbalskog kluba pred više od 40.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track