(VIDEO) NEMILOSRDNI ŠAMPION: Zvezda pregazila Metalac!
Foto: Aba-liga.com

Drugo kolo Superlige

(VIDEO) NEMILOSRDNI ŠAMPION: Zvezda pregazila Metalac!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Metalca iz Valjeva (102:67) u drugom kolu Grupe A Superlige Srbije.

Zvezda je do druge pobede u Grupi A u nacionalnom prvenstvu stigla rutinski. Crveno-beli su od početka duela u dvorani "Aleksandar Nikolić" vodili, a u jednom trenutku su imali i 40 poena prednosti. Trener Dejan Radonjić pružio je šansu svim igračima, a svako od njih je to iskoristio i upisao se u strelce.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Cirbes sa 19 postignutih poena, Miler je ubacio 16, Dangubić 12, a Vladimir Štimac i Nikola Rebić po 10 poena.U poraženom timu posebno se istakao Jovan Novak sa 21 postignutim poenom, a dvocifren učinak imali su Jevtović (13p) i Todorović (11).

Crveno-beli su tako zabeležili drugi ubedljiv trijumf u domaćem šampionatu, dok Metalac još uvek nije trijumfovao u Superligi.

Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati FMP-u, dok će Metalac dočekati pančevački Tamiš.

Tekstualni prenos meča:

IV četvrtina

Zvezda je u poslednjoj četvrtini praktično odrađivala posao na terenu. Jedino pitanje bilo je kojom razlikom će savladati goste iz Valjeva. U jednom momentu imali su maksimalnih +40, ali je Metalac u samom finišu uspeo da spusti razliku (102:67).

III četvrtina

Zvezda je u nastavku nastavku nastavila da se poigrava sa protivnikom. Prednost izabranika trenera Dejana Radonjića je rasla iz minuta u minut.

Na nesreću Metalca crveno-beli su nastavili sjajno da šutiraju. Ubacili su pet trojki u ovoj deonici, a ispod koša je dominirao Cirbes. Posle 30 minuta igre Zvezda je imala čak +38.

II četvrtina

Zvezda je u drugoj četvrtini rutinski održavala dvocifrenu prednost. Trener crveno-belih Dejan Radonjić je iskoristio priliku da ravnomerno raspodeli minutažu.Domaći tim je bio sjajno raspoložen u šutu, pa na odmor odlazi sa ubedljivih +18.

I četvrtina

Metalac na startu meča uspevao da se nosi sa favorizovanim protivnikom, zahvaljujući raspoloženom Jovanu Novaku, koji je od uvodnih devet poena gostiju postigao 7 (9:9).

Međutim, u nastavku meča Zvezda je pojačala ritam i zahvaljujući raspoloženom Cirbesu i Dangubiću prednost domaćina je polako rasla. Do kraja prvog perioda igra Zvezda je uspela da napravi dvocifrenu razliku (25:14).

18:55 - Pred sam start meča navijači Crvene zvezde su uručili plaketu Branku Laziću, koji je za crveno-bele odigrao više od 300 mečeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track