PARTIZAN PRESKOČIO I VRŠAC: Crno-beli sedmim trijumfom najavili derbi sa Zvezdom
Foto: Kkpartizan.rs

Superliga Srbije

PARTIZAN PRESKOČIO I VRŠAC: Crno-beli sedmim trijumfom najavili derbi sa Zvezdom

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Vršac (81:74) u osmom kolu Superlige Srbije, čime su ostvarili sedmi trijumf.

Rezultatska klackalica je potrajala do 33. minuta, kada je viđeno poslednje izjednačenje (65:65). Tada su Birčević, Ratkovica i Hečer kreirali seriju od 9:3, Partizan je poveo sa 74:68 i prednost sačuvao do kraja utakmice.

Aleksandar Džikić nije u igru uvodio Novicu Veličkovića, a Stefan Pot posle povrede protiv Mege, nije bio u konkurenciji za sastav tima. Petorica igrača crno-belih su na kraju imala dvocifren učinak Najefikasniji su bili Birčević i Hečer sa po 16 poena, Andrić je dodao 13, Marinković 12, a Ratkovica 10 poena, uz 7 asistencija.

Najefikasniji u Vršcu bili su Jevtić sa 16 i mladi Bugarin Minčev sa 13 poena.

Džikić: Odmarali smo Veličkovića, čekamo PotaTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle pobede u Vršcu da nije očekivao laku utakmicu.

- Igramo lakše sa ekipama sa kojima smo se sastajali u ABA ligi. Ovo je početak drugog kruga Super lige, Vršac nije nepoznanica za nas, ali opet smo protiv njih odigrali težak meč. U prvom poluvremenu nismo na­šli re­še­nje za Jeftića, Minčev je bio veliko iznenađenje, a Fundić samo nama daje trojke. Rekao sam i u najavi da pozicija Vršca na tabeli nije projekcija njegovog kvaliteta. Nadam se da ćemo u sledećim utakmicama biti kompletni, na ovoj smo svesno odmarali Veličkovića, čekamo da nam se priključi i Pot - istakao je Džikić.

Prva četvrtina

Prve poene na meču postigao je domaći ti i to preko Jevtića u trećem minutu, a uzvratio je Vrabac.Domaći su bolje počeli meč, pa su preko Fundića, koji je vezao trojku i dvojku poveli 7:2. Birčević i >ratkovica su sa druge strane uzvratili, pa je Partizan brzo izjednačio na 7:7.

Partizan je posle novog vođstva Vrščana serijom 7:0, a posle trojke Andrića poveo prvi put na utakmici. Do kraja četvrtine, Birčević je promašio zakucavanje, iako je u kontri bio potpuno sam, a Parttizan je uspeo da sačuva minimalnu prednost pošto trojka Vrščana nije priznata zbog isteka vremena.

Druga četvrtina

Gostujući tim je bolje počeo drugu črtvrtinu, pa je posle minuta igre i poena Andrića i Birčevića poveo 25:19. Nakon toga Vršac jre zaigrao nešto boljr, pa je u četvrtom minutu drugog kvartala došlo do novog izjednačenja 29:29, posle čega je trener Džikić uzeo minut odmora.

U drugom delu četvrtine, ako u većem delu meča, ekipe se smenjuju u vođstvu. Igra se veoma brzo. U takvom ritmu, Partizan je prvi deo igre rešio u svoju korist rezultatom 45:40.

Treća četvrtina

Nastavak meča počeo je serijom domaćih od 5:0. Posle trojke Miloša Savovića, Vršac je poveo 48:47, a Džikić opet zatražio minut odmora. Igra se poen po poen, sa mnogo gtršaka i promašaja na obe strane trena. Glišić, Pavković i Fundić, donose Vršcu šest poena prednosti 59:53,manje od dva minuta pre kraja četvrtine.

Do isteka trećeg kvartala Partizan je poveo 60:59 i to poenima Hečera (trojka) i Majstorovića, koji je ubacio dvojku i dva bacanja.

Četvrta četvrtina

Kao i u većem delu meča, timovi igraju u mini serijama, od po nekoliko poena i smenjuju se ju vođstvu. Sedam minuta pre kraja nerešeno je 65:65. Partizan je napravio seriju 6:0, ali je Pavković uzvrtaio trojkom, pa je pet minuta pre kraja bilo 71:68 za Partizan.

Ekipa vršca je prestala da pogađa trojke, pa Partizan posle pogotka Birčevića vodi 76:69. Iako su pokušavali, domaći košarkaši do kraja meča nisu uspeli da zaprete Partizanu, koji je ostvario sedmu pobedu u Superligi.

Tok meča

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao da je Vršac neugodan protivnik, koji se nikada ne predaje, kao i da njihova pozicija u Super ligi Srbije nije realan pokazatelj kvaliteta tog tima. Meč između Vršca i Partizana.

"Vršac se pokazao kao protivnik koji se unapred ne predaje, bez obzira na ime, rejting i kvalitet protivnika. (Stefan) Fundić se odlično snašao i uklopio u tandem sa (Nikolom) Jeftićem i timski koncept u napadu sa puno blokada na lopti, i širokim rasporedom i šuterima koji moraju da se iskontrolišu. Njihova trenutna pozicija nije realna projekcija njihovog kvaliteta", rekao je Džikić za klupski sajt.

Partizan je prvi deo Super lige završio na drugom emstu sa šest pobeda i jednim porazom, dok je Vršac posledni sa svega jednom pobedom iz sedam utakmica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Pet činjenica koje niste znali o treneru Partizana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track